跳至

首頁

尾頁

複式洋房

依家趁有時間都出左去出面睇下d用品.主要係想知d性能同價錢,大家有冇呢?暫時主要睇緊餐搖椅同BB車,其他就未有留意,大家有冇已經買左呢?或者有呢方面的心得?

大宅

我都開始睇ing,但就會等有BB節先買囉~

大宅

我開始買d大件野...好似好早咁~ 不過d朋友都叫我趁有discount好買定..少數怕長計麻~

我係4月expo買左care奶煲+暖奶器同寶寶燈
上星期jusco減價買左b-free+chuchu奶樽, chuchu洗衣液同洗潔精, 仲有少少濕星野

今日永安減價就出血囉..買左Aprica highchair +stroller, 同埋大量cc樂 & 沖涼網

大宅

我開頭都有睇BB車, 但見有媽媽建議BB車最好等BB出左世睇下BB大size 定細size 先好買, 所以宜家轉左睇床,本來想要網床, 但又聽聞承托力唔好, 所以都係睇返傳統果D. 其他咩都唔識, 未睇.

複式洋房

原文章由 杏李子 於 08-5-22 14:39 發表
我開始買d大件野...好似好早咁~ 不過d朋友都叫我趁有discount好買定..少數怕長計麻~

我係4月expo買左care奶煲+暖奶器同寶寶燈
上星期jusco減價買左b-free+chuchu奶樽, chuchu洗衣液同洗潔精, 仲有少少濕星野

今日 ...

Highchair 我都諗緊Aprica定Combi好..因為BB房未執.. 唔敢咁快買野,依家睇定.. 大約八月中就開始入手

複式洋房

原文章由 Naxos 於 08-5-22 14:58 發表
我開頭都有睇BB車, 但見有媽媽建議BB車最好等BB出左世睇下BB大size 定細size 先好買, 所以宜家轉左睇床,本來想要網床, 但又聽聞承托力唔好, 所以都係睇返傳統果D. 其他咩都唔識, 未睇. ...

我都睇過網床.. 感覺真係唔穩陣... 床仔可能有人比我,不過都有睇過下.. 怕到時人地比個張唔啱,都可以快d決定買邊張

大宅

原文章由 gloriaw 於 08-5-22 14:59 發表

Highchair 我都諗緊Aprica定Combi好..因為BB房未執.. 唔敢咁快買野,依家睇定.. 大約八月中就開始入手

我初初唸過買combi..但有個mama recommend aprica..combi冇咁實淨喎~我見有discount aprica又係抵d既~

我bb房唔攪住呀..因為過多幾個月會搬屋..d野擺到一屋都係..一袋二袋咁~

禁止訪問

複式洋房

原文章由 momo8888 於 08-5-22 15:27 發表
我都係剛開始睇, 都係睇下d野要咩野價同埋有咩野唔同的fx, 乜都無開始買呀. 你地真係快手. 我聽朋友講, bb expo 會好多人同埋唔會平好多, 都係格定價先. ...

係呀.. 朋友講bb expo 係超多人架.. 我都怕頂唔住..因為我好怕熱,仲要係八月.. 我諗真係未必去到..

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

HI,
WING ON 我今日都去左, 個張APRICA 係咪都可以瞓架, 見佢好似都有幾隻MODEL. 有隻就$1888. 有隻就$2200.
我就入左BFREE 奶樽同CHU CHU, 其他濕碎野都係留番就生先買, APRICA 搖椅就想去愛嬰寶訂, 見BK D人話個到平D.

原文章由 anaBB 於 08-5-22 17:04 發表
上一胎有朋友帶我去先買到野, 如果未諗定買咩牌子真係.......盞攪.
果度超多人, 最好速戰速決

別墅

嘩!你地真係快手,有冇人可以比張list我,究竟要買d咩?我而家仲十下十下,都唔知要準備d咩,因為見紅已經攪到我一頭煙,所以要等身體好d先出動

禁止訪問

大宅

jusco 同一田到9,10 月都有平, 咁到時先去買都未遲啊.

原文章由 mamaluk 於 08-5-22 23:27 發表
其實你去jusco等買嘢, 喺嬰兒部收銀處度有d卡仔, 上面有list架.
其實除咗8月會展有bb fair, 9月jusco同10月西田(一田)都有, 價錢平, 唔駛俾錢入場之餘又唔駛排隊, 仲可以一次過送貨. (每次我都上倉咁買, d思詩樂一次 ...

大宅

愛嬰寶 係咩黎架? 好平架?
有無資料提供呀? 我咩都唔知咁呀!!

禁止發言

醒目開學勳章 畀面勳章

大宅

原文章由 anaBB 於 08-5-23 15:03 發表
第一胎係麻煩d, 我果陣都買左好多唔等使o既bb野

護協d野都好平

例如邊d唔等使? 不如分享下, 等我地唔好買....

大宅

本來都無諗住咁快買BB野,但見到永安 Aprica 張high chair實在好平,原價$2999減到$1888,比bb節仲要平~所以今日叫左個係上環返工既fd幫我訂左

大宅

原文章由 momo814 於 08-5-23 16:45 發表
本來都無諗住咁快買BB野,但見到永安 Aprica 張high chair實在好平,原價$2999減到$1888,比bb節仲要平~所以今日叫左個係上環返工既fd幫我訂左

HIGHT CHAIR 我諗唔駛咁快買, bb 有排都未識坐啦

首頁

尾頁

跳至