自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

星期五在office太無聊-

其實我唔明,以+誠哥為例,佢嘅錢多到廿世都洗唔晒, 就算佢成個家族齊齊唔做嘢,我都見唔到d錢點樣可以用得晒. 佢不斷增加財富有咩用??? 2百億同1千億對佢嚟講有分別嗎? 佢自己最多咪只用到幾億...

用一個有一億asset嘅人去計,假設佢長期回報率只有極低嘅4%pa, 一年嘅return 都已經有4百萬, 等於一個月有$333000用. 再加埋佢本身個一億,真係好難fing得晒.

點解佢o地要繼續揾銀呢?

又放假!!!

禁止訪問

回覆:無聊討論,點解d身家過億嘅人仲要繼續做嘢?

伯爵府

回覆:little_chamo 的帖子

好多嘢,並不是表面睇上來咁簡單 !

wcpcelia    發表於 15-2-6 11:36

大宅

簡單d講追求滿足感、成功感。

大宅

大有大洗,洗慣咗,唔做嘢,一百億都唔夠洗

子爵府

回覆:無聊討論,點解d身家過億嘅人仲要繼續做嘢

太多人靠佢開飯,点可以唔做,佢有重大责任

大宅

我識有個係鐘意做成生意投資成功果種成就感
但佢本身都會同仔女搭地鐵食茶記
好低調所以無咩人知佢

wcpcelia    發表於 15-2-6 11:37

公爵府

佢吾食,佢公司都好多人要食

所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

到你身家過億又會覺得唔係咩錢, 做人唔係剩係為錢而活既....

Yo818    發表於 15-2-6 12:42

珍珠宮

坐食山崩。

公爵府

成功感吧

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

隔離屋個亞婆,佢身家過億,收租都個個月6位佢都仲執紙皮
佢4個仔女,3個無做野

一朵雲    發表於 15-2-6 12:46

侯爵府

DHA勳章

佢黎D只係係公司開下會, 同人傾下計, 出黎代表公司見下人, 全香港有好多人係佢既staff, 佢退休就一朝天子一朝X, 人事就會變動, 人事變動對佢無好處

男爵府

所以佢咪咁有錢,我地就咁窮囉!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:到你身家過億又會覺得唔係咩錢, 做人唔係剩

原帖由 廷廷媽 於 15-02-06 發表
到你身家過億又會覺得唔係咩錢, 做人唔係剩係為錢而活既....
反而我觉得佢身家咁厚,why起樓要賺到盡?!

放下自在

公爵府

引用:星期五在office太無聊-其實我唔明,以+誠哥

原帖由 little_chamo 於 15-02-06 發表
星期五在office太無聊-

其實我唔明,以+誠哥為例,佢嘅錢多到廿世都洗唔晒, 就算佢成個家族齊齊唔做嘢 ...
你問下大力兄

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+廷廷媽+於+15-02-06+發表到你

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

個個食慣歎慣,總有一日會坐食山崩;佢都唔想睇住啲子孫貶為凡人

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章

有d做慣野既人, 一唔做野就會周身痕

首頁
12345...6

尾頁

跳至