自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:little_chamo 的帖子

JM 諗野咁簡單!如果+×哥吾做,影響到你,我,他,好多人既生活!

有時做人真係 “人在江湖,身不由己“ !

男爵府

我反而吾明點解有d媽媽老公搵大把,明明養得起成頭家有餘,都仲要出去返工,吾自己湊小朋友!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 yuki_lamb 於 15-02-06 發表

原帖由 cattz288 於 15-02-06 發表
又唔觉加x好奢華喎!
+x 哥,中午係酒店中菜廳食飯,坐廂房;點既菜式係蒸一條斑,清炒豆苗,例湯(即是唔係當做,都想辦法一定有)。

不知所謂的乙陸!!!

公爵府

回覆:無聊討論,點解d身家過億嘅人仲要繼續做嘢

唔做野唔會覺得自己好似廢柴? 尤其呢d 有錢有權既人 點退落黎
成條懶蟲咁日日食訓玩 自己都憎自己

伯爵府

cattz288 發表於 15-2-6 09:15
反而我觉得佢身家咁厚,why起樓要賺到盡?!

...
係喎, 我都反而係咁諗, 起埋d奇奇怪怪既則, 蚊型露台/每間房都有個窗台/房放唔到一張雙人床/超長走廊 等等...
百佳d野又唔賣平d

水晶宮

回覆:無聊討論,點解d身家過億嘅人仲要繼續做嘢?

我有成億時再答你,比著我有成億真係唔會做

珍珠宮

回覆:無聊討論,點解d身家過億嘅人仲要繼續做嘢

咁有錢都繼續工作,咁就知有人唔為為$而工作啦

珍珠宮

好媽媽勳章

因為有錢人(自己揾到不是老豆俾)的興趣就是揾$,而不是駛$,同我地調轉的。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 cattz288 於 15-02-06 發表又

原帖由 chowqv 於 15-02-06 發表
+x 哥,中午係酒店中菜廳食飯,坐廂房;點既菜式係蒸一條斑,清炒豆苗,例湯(即是唔係當做,都想辦法一定 ...
咁都唔算係奢華咋嘛!

放下自在

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

當你身家過億,番工壓力已經可能無咁大,賺到嘅錢係用來享受,唔係用來供樓供車交水電媒管理費啦...

伯爵府

引用:星期五在office太無聊-其實我唔明,以+誠哥

原帖由 little_chamo 於 15-02-06 發表
星期五在office太無聊-

其實我唔明,以+誠哥為例,佢嘅錢多到廿世都洗唔晒, 就算佢成個家族齊齊唔做嘢 ...
工作不一定為賺錢來作個人物質享受,而是好好利用個人知識、經驗和脈絡,去為社會創造價值。這是滿足感的來源

伯爵府

引用:+x哥不斷搵錢,亦不斷做善事,建學校。

原帖由 babytea 於 15-02-06 發表
+x哥不斷搵錢,亦不斷做善事,建學校。
exactly 我都幾敬重佢

佢比別人有能力,就用自己能力去賺錢,然後回報社會

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:cattz288 發表於 15-2-6 09:15 反而

原帖由 mikako1205 於 15-02-06 發表
係喎, 我都反而係咁諗, 起埋d奇奇怪怪既則, 蚊型露台/每間房都有個窗台/房放唔到一張雙人床/超長走廊 等等. ...
明明係發財立品架!建築界長記真係出哂名有品!

放下自在

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 little_chamo 於 15-02-06 發表

其實我唔明,以+誠哥為例,佢嘅錢多到廿世都洗唔晒, 就算佢成個家族齊齊唔做嘢 ...
answer one: 人在江湖

answer two: 興趣黎既

answer three: 唔返工佢有乜做

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢係run 公司,唔係因為揾錢

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 廷廷媽 於 15-02-06 發表到你

反而我觉得佢身家咁厚,why起樓要賺到盡?!

...
佢呢d有d呃人添啦

珍珠宮

2024年龍年勳章

引用:太多人靠佢開飯,点可以唔做,佢有重大责任

原帖由 maggielucas 於 15-02-06 發表
太多人靠佢開飯,点可以唔做,佢有重大责任
agree!

寶石宮

引用:Quote:原帖由 maggielucas 於 15-02-06 發

原帖由 woodpecker 於 15-02-06 發表
agree!
其實佢個仔都上場啦

珍珠宮

因為放不下權力、地位同怕唔做野好悶

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 chowqv 於 15-02-06 發表+x

咁都唔算係奢華咋嘛!
都唔算既,張單都係$2xxx(for 2個人)

不知所謂的乙陸!!!

首頁

尾頁

跳至