夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

大型婚紗相店唔係話唔好,不過又的確質素參差,就算同一間店,唔同攝影師影出來效果同質素都唔同.....同埋比較呆板,變化唔多...我有朋友喺婚紗店度做,所以都知d...有時影相的,或者執相的,想加入自己的創作原素,就算效果更好,都唔得...

所以就算去婚紗店影,我都會suggest搵freeleance攝影師影多輯靚相~~佢地通常比大型婚紗店的攝影師更細心同有耐性,同埋好多嘢都可以自己決定,又可以同攝影師一齊plan點影~特別有意思~

我以前讀書果陣都有參與私影做過吓model俾人影(唔好笑我,我唔靚,只係貪玩試吓),所以知道有唔少freeleance攝影師真係好好架~~

所以樓主可以考慮吓~

大宅

原文章由 catmimi 於 08-5-23 08:56 發表
好多謝大家的意見

我諗住趁後生影jor相先...

我地想影的大自然的景, 香港有無ga...
TaiWan 我怕到時下雨 (尋晚我個friend 話他sister上年影時下雨, 的色唔靚 ...

香港其實都有好多大自然景o架~~最多人去南生圍,但本人比較鍾意大澳,可以的話上山路再入d,可以影到瀑布效果,好靚o架~~

新娘潭都唔錯~~

近來多咗人去魔星嶺影相,但我未去過,唔知適唔適合影結婚相

你同攝影師溝通想影類似咩景,佢哋一定可以搵到地方~~

題外話,其實就算落雨,只要攝影師同執相的師傅功力夠,應該都可以做出靚的效果o架......

祝你同老公仔可以影輯靚靚婚紗相&新婚愉快~

首頁

尾頁

跳至