嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好靚點解唔叫女女穿住影????

子爵府

原帖由 sham_juliana 於 09-4-30 12:25 發表
Hi, 各位媽咪好.
我都想織反d野比我bb著, 我bb10月尾出世, 唔知織d咩比佢好, 請問大家有咩意見可以給我參考呢, 謝謝各位.

帽仔, 手套仔, 小長抱都幾好, !

子爵府

本來是鉤給自己 , 背後加了針, 但都不何穿, 點知叫大女試下, 竟然合穿,
哈哈, 都好, 不用再鉤過,, LA LA LAM 擦了背後加了個幾行, 就FEET 曬, ! 大女都好喜歡 !

子爵府

另外一件是出好易織買線時個依依教我鉤,

這SIZE 應該是 2 YES 到, 不過叫了細佬試給你們LOOK下,
你們 不要笑呀 , 有小小爆的感覺 , 因為細佬 SIZE 大,

這件小外套好簡單 , 好容易鉤, 大小都OK , 我自己都鉤緊一件 , 不過要下星期才OK ,!

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 芒果 於 09-4-30 08:23 發表
我都鉤左呢件.但唔識整相出來= = "

好靚喎. ! 我鐘意米色.

粉紅都唔錯. 不過我屋企太多粉紅了.

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 yanyvonne 於 09-4-30 13:37 發表
本來是鉤給自己 , 背後加了針, 但都不何穿, 點知叫大女試下, 竟然合穿,
哈哈, 都好, 不用再鉤過,, LA LA LAM 擦了背後加了個幾行, 就FEET 曬, ! 大女都好喜歡 !

http://lh5.ggpht.com/_W3kfF94u-78/Sfk2QQuqc1I/ ...

嘩!你真係勁快.
呢件好靚. 係黃色.好似有D金金地.

子爵府

唔錯喎,最好有model示範一下,應該會仲好睇
未經本人許可, 不得轉載

男爵府

BK Milk勳章

原帖由 yanyvonne 於 09-4-30 13:42 發表

這SIZE 應該是 2 YES 到, 不過叫了細佬試給你們LOOK下,
你們 不要笑呀 , 有小小爆的感覺 , 因為細佬 SIZE 大,

這件小外套好簡單 , 好容易鉤, 大小都OK , 我自己都鉤緊 ...

你個囝囝真乖. 比你任舞.
呢件都唔錯, 有無圖比我.
織件比亞囡出入冷氣地方都好喎.

子爵府

亞女果件好fit佢喎,亞仔呢件都好易out,不過佢著得真係好好笑
原帖由 yanyvonne 於 09-4-30 13:42 發表

這件小外套好簡單 , 好容易鉤, 大小都OK , 我自己都鉤緊 ...
未經本人許可, 不得轉載

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

細佬笑得好得意,好似扮好女仔咁

我都好鐘意呢件, 請問有冇圖?

男爵府

大家的新作真係好靚呀...

yvonne,囡囡件外套好好睇,你再鉤多件,可以做親子裝呀...我都好想鉤番套呀...不過要埋埋而家d手尾先...囝囝果件我都鉤過兩件差唔多的,都係好易織個老板教的...我見到佢有件粉紅色好靚,就問佢...

我都有條裙埋了尾...不過好滿意出來的效果...最衰都係自己懶,唔收夾...聽日有時間影俾大家睇,俾下意見,睇下點改...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

另外,就到2000篇留言,應該要開過新topic,大家要搬了...

快d到新屋報到啦...

http://forum.baby-kingdom.com/vi ... ;extra=#pid33472811
我的編織作品溫暖牌  

子爵府

原帖由 fannyyug 於 09-4-30 14:01 發表

你個囝囝真乖. 比你任舞.
呢件都唔錯, 有無圖比我.
織件比亞囡出入冷氣地方都好喎.

HI HI 各位,,

細佬叫了幾次才肯給我影, 不過我都覺得他影得好好笑, ! 
個年小背心, 我個件拆了, 因為 唔好LOOK ,

現在LAM 緊織什麼好, 大家有沒有好提意, 
????? 得4 個, 短袖, 驚不足夠 , 又沒有得配, 用6/0 鉤針,態
大女個件其實是淺黃色, ! 

紫色個件 如鉤給小朋友 比較好, 冷氣外套, GOOD , 真系好容易鉤, 冷又得, 線又得..

個圖, ??? 沒有的,,,, 是自己 左抄右抄, 
都可以話你知點鉤, 明天有時間 弄個圖出來POST 出來啦, !給大家參考下啦, !

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-5-1 01:13 發表
大家的新作真係好靚呀...

yvonne,囡囡件外套好好睇,你再鉤多件,可以做親子裝呀...我都好想鉤番套呀...不過要埋埋而家d手尾先...囝囝果件我都鉤過兩件差唔多的,都係好易織個老板教的...我見到佢有件粉紅色好靚,就問佢...

我都有條裙埋了尾...不 ...

SMILESUN :

你個2 年點呀 , ????

有沒有相LOOK,,,,, 我個件鉤了出來不好看 , 拆了, 現在不知鉤什麼 好??? 

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-5-1 01:14 發表
另外,就到2000篇留言,應該要開過新topic,大家要搬了...

快d到新屋報到啦...

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2246429&page=1&extra=#pid33472811 ...

真系快啦, O廿快又搬了, ! 

男爵府

post 了相係新topic個面..你click條link入去啦...
大部份靚媽都過晒去啦...
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2246429&extra=&page=2
原帖由 yanyvonne 於 09-5-3 18:10 發表

SMILESUN :

你個2 年點呀 , ????

有沒有相LOOK,,,,, 我個件鉤了出來不好看 , 拆了, 現在不知鉤什麼 好??? 
我的編織作品溫暖牌  

洋房

3.  三越B2 扶手電
已冇咗年幾兩年啦

大宅

好媽媽勳章

正呀~~
我都好中意整e d野嫁 不過最近想搵d平平地既冷>"<
不過就唔知香港邊到有...

大宅

今年想織返件温暖牌俾囡囡呀!

大宅

版主按

織番件衫仔比bb(V)"有用資料在最前"

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2246429&extra=page%3D1%26amp%3Bfilter%3Ddigest

首頁

尾頁

跳至