嬰兒用品

跳至

首頁
12345...99

尾頁

大宅

真係好正呀!多謝你嘅推介。

原文章由 sara11 於 08-5-23 10:06 發表
Hi 各位!

唔該晒smilesun,你整得D資料好整齊,好易搵!

我尋日見到嚮樂天原來有另一個牌子既冷賣,而且仲有好多公仔衫鈕賣,你地睇下有無興趣:--
http://www.rakuten.co.jp/yanagiya/634831/634884/ ...

侯爵府

2023年兔年勳章

Thanks for Sara11's sharing.

原文章由 sara11 於 08-5-23 10:06 發表

我尋日見到嚮樂天原來有另一個牌子既冷賣,而且仲有好多公仔衫鈕賣,你地睇下有無興趣:--
http://www.rakuten.co.jp/yanagiya/634831/634884/ ...
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

男爵府

我一早bookmarks啦...
最初我想訂呢間架,後來發現了而家訂果間平d...
不過我對你post個間的線都有興趣架.

如果講鈕,呢間仲多呀...又有公仔襟章...原先我打算暑假先post出來,睇下有無人會一訂...
http://www.rakuten.co.jp/sparrow-shop/index.html

Hi 各位!

唔該晒smilesun,你整得D資料好整齊,好易搵!

我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

我會努力

原文章由 Smilesun 於 08-5-23 11:25 發表
我初初織時,一日織兩三行架咋...兩三個月先得一件貨仔...

你加油呀...

大宅

d 鈕好正, 訂既話預埋我呀!

原文章由 Smilesun 於 08-5-23 11:54 發表

如果講鈕,呢間仲多呀...又有公仔襟章...原先我打算暑假先post出來,睇下有無人會一訂...
http://www.rakuten ...

男爵府

sara
我勾呢件啦,你鉤好味?

用FG133杏色,3/0,好大件,我而家計緊針數...你可不可以俾你計的數我睇...我無學過計針數,只係用我'專業'的知識用比例計咋...唔知有無問題,尢其係夾位同埋袖位....
我的編織作品溫暖牌  

男爵府

原文章由 emeraldlam 於 08-5-23 11:30 發表
mandyQ
你件紫色好正呀. 你個囡幾大呀?? 佢著住肯定好開心呀

多謝~

我囡囡6歲幾,紫色線係佢自己揀,有銀線嘅,所以好貴,用咗5舊線,成$300咁滯,佢緊係開心,不過下不為例

男爵府

Hi smilesun,
前幾日鉤好!不過未得閒叫呀model 影相!等我呢個weekend 影張相先。 我件外套就係用左hello kitty 鈕所以呀囡好鐘意,D鈕嚮冷鋪買成$4X,超貴,不過諗住可以循環再用咪買囉!
我頭先都睇過你介紹個網,嘩真係多好多鈕款,不過格過價如果同款既就好似貴少少,你再睇清楚D!
我打算下個月頭(出左糧)訂鈕,如果有興趣一齊訂啦!

原文章由 Smilesun 於 08-5-23 12:27 發表
sara
我勾呢件啦,你鉤好味?

用FG133杏色,3/0,好大件,我而家計緊針數...你可不可以俾你計的數我睇...我無學過計針數,只係用我'專業'的知識用比例計咋 ...

公爵府

Smile
多謝你的推介, melody鈕+襟章真係好正呀, 如果order記住話我知, 我要入貨呀

公爵府

真係幾金, 不過一次半次tum下佢羅...

原文章由 Mandy.Q媽 於 08-5-23 12:50 發表

多謝~

我囡囡6歲幾,紫色線係佢自己揀,有銀線嘅,所以好貴,用咗5舊線,成$300咁滯,佢緊係開心,不過下不為例

男爵府

你好捨得呀...
日本冷果度都有一隻線有金線架...訂佢再織多一件,平均咗咪平番...

原文章由 Mandy.Q媽 於 08-5-23 12:50 發表

多謝~

我的編織作品溫暖牌  

男爵府

我都格過...
不過我想買DISNEY果D....

如果你訂...我都好想搭單呀...

原文章由 sara11 於 08-5-23 13:02 發表
Hi smilesun,
前幾日鉤好!不過未得閒叫呀model 影相!等我呢個weekend 影張相先。 我件外套就係用左hello kitty 鈕所以呀囡好鐘意,D鈕嚮冷鋪買成$4X,超貴,不過諗住可以循環再用咪買囉!
我頭先都睇過你介紹個網,嘩真 ...
我的編織作品溫暖牌  

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原文章由 Smilesun 於 08-5-23 11:54 發表

http://www.rakuten ...

smile,

我又要訂襟張ar!!! 預埋我!! 我近來唔得閒上bk ar!!
有咩筍野麻煩call call我~!

[ 本文章最後由 connie117 於 08-5-23 21:22 編輯 ]

男爵府

原文章由 Smilesun 於 08-5-23 13:24 發表
你好捨得呀...
日本冷果度都有一隻線有金線架...訂佢再織多一件,平均咗咪平番...

好似人哋炒股票咁"溝淡" 我織開3.5mm以下嘅,唔知有無呢?

Smilesun, 我剛睇完你個blog,正到唔願出番來 我可以add你做blog友嗎?我想第一時間睇到你最新出品

子爵府

好媽媽勳章

Smilesun, 我都睇完你個blog, 真係唔願出番來, 我想訂日本冷, 有d問題想請教你.

1. hello baby/sirdar bb/baby cotton 係邊度訂架?係唔係日本website訂? 有無item no.?

2. 我見你訂左綠色100% merino, okay 嗎? 你織咩款? 我想織件背心比老公(XL), 會太sharp嗎? 要用幾多個冷?

3. 段染merino, which colour 好?

唔好意思, 我係新手, 未try過係website度訂冷, 我現在好努力織, 遲d會post作品比大家評價.....好可惜, 我唔識勾, 打算去工聯會度學, 而加訂定d冷先......

子爵府

好媽媽勳章

另外, 我織緊手襪比自己, 無手指位只有母指個款, 請問母指個位點織, 我有图, 但睇唔明點留手指位?

大宅

Connie,

你失咗蹤好耐喇。做乜咁忙呀?最近有啲咩新作呀?快啲 post 畀我哋大家欣賞吓喇。

原文章由 connie117 於 08-5-23 21:06 發表

smile,

我又要訂襟張ar!!! 預埋我!! 我近來唔得閒上bk ar!!

大宅

我都報到, 後知後覺.

Smilesun
你d料超正, 我都有興趣訂襟章, 尤其Marie & Melody, 如果集體訂, 唔好漏咗我呀.

我呢兩日又再pick up我件衫喇, richmore嗰件, 而家差唔多縫埋哂, 鈎埋條領, 織埋衫腳就可以完工, 希望6月summer semester之前可以完工. 尋晚縫起穿上身試吓, 亞女見到即刻問我佢係咪都有一件, 呢件大人款佢梗冇啦, 次次都想同媽咪一式一樣.

別墅

大家好. 我都想織返件衫仔比亞囡. 想問下各位媽咪有無書(織bb衫)可以介紹下? 我想要好detail 有圖教果d. 因為我淨係識織頸巾. 想揾d書由零教起.

[ 本文章最後由 siufaa 於 08-5-25 23:12 編輯 ]

男爵府

無問題...
原文章由 connie117 於 08-5-23 21:06 發表

smile,

我的編織作品溫暖牌  

首頁
12345...99

尾頁

跳至