嬰兒用品

跳至

首頁
23456...99

尾頁

男爵府

1. hello baby - 係冷鋪買架...
sirdar bb - 係經yahoo買的 HERE
baby cotton - FG768

2. 我見你訂左綠色100% merino, okay 嗎? OK,但 FG685一 定好D...
你織咩款? 我想織件背心比老公(XL), 會太sharp嗎? 要用幾多個冷? 未諗又未織

3. 段染merino, which colour 好?有幾隻都好呀...我訂較深的綠,我見有媽咪訂淺綠都好靚....

唔好意思, 我係新手, 未try過係website度訂冷, 我現在好努力織, 遲d會post作品比大家評價.....好可惜, 我唔識勾, 打算去工聯會度學, 而加訂定d冷先......

[ 本文章最後由 Smilesun 於 08-5-27 16:23 編輯 ]
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

大宅

YES 呀, 早排我訂了一批, 今晚約了 MCUBE 取, 佢好 NICE 嫁

原文章由 Smilesun 於 08-5-27 14:58 發表
你pm mcube 你要訂的link同數量就得啦...

別墅

原文章由 Smilesun 於 08-5-27 15:20 發表
商務三聯都有d中文書賣架...
http://www.hkbookcity.com/showbook2.php?serial_no=108135

thank you!!

大宅

Sara

件衫真係好靚呀!
難唔難呀?
睇到我心郁郁呀!

子爵府

好媽媽勳章

請問有無bk sister 有 SANRIO 編織書, 我想織大口仔呀

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1114866014?.r=1238987292

男爵府

Candy
我勾了五六行啦...絕對唔難,一件過起存,再加兩個袖...我用3/0要改細,我估Chloe就唔駛改,跟圖勾,以你的速度,我估你一星期的車程就攪掂啦...你都同我一齊勾啦...

原文章由 Candy925 於 08-5-27 18:12 發表
Sara

件衫真係好靚呀!
難唔難呀?
睇到我心郁郁呀!
我的編織作品溫暖牌  

別墅

原文章由 sara11 於 08-5-27 13:27 發表
呢張就淨衫!

嘩!件top好靚呀! 你個女幾多age, around 100cm?

大宅

嘩...你個提議...

咁你有冇圖啫, e 比我睇吓我曉唔曉先啦.

原文章由 Smilesun 於 08-5-27 21:24 發表
Candy
我勾了五六行啦...絕對唔難,一件過起存,再加兩個袖...我用3/0要改細,我估Chloe就唔駛改,跟圖勾,以你的速度,我估你一星期的車程就攪掂啦...你都同我一齊勾啦...

...

男爵府

candy
check pm
我的編織作品溫暖牌  

侯爵府

2023年兔年勳章

The books could be borrowed from the Public Library (free of charge).

原文章由 Smilesun 於 08-5-27 15:20 發表
商務三聯都有d中文書賣架...
http://www.hkbookcity.com/showbook2.php?serial_no=108135
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

水晶宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

smile,
thanks! 仲有多謝晒你arrange!

Tracy,

近來我公司非常忙ar!! 自己又忙個仔開p, 呢幾日終於去摷下個線倉! 想au條披or小外套比自己ar! 見到有個pattern我好like! 但又mau咩信心 家陣都唔G 點好!!

水晶宮

sara,

又一傑作!! 小model 越來越可愛!!

水晶宮

candy,

你都pickup番na!! 我都真係要加把勁
chole又同想母女裝!! 真係sweet水人!!

smile,

公主袖 勁ar!! 快d影上來look look! arm ng arm我size ka?? 我又想做公主

大宅

睇下呢件合不合用
http://hk.myblog.yahoo.com/lampatsy/article?mid=31

原文章由 siufaa 於 08-5-25 23:11 發表
大家好. 我都想織返件衫仔比亞囡. 想問下各位媽咪有無書(織bb衫)可以介紹下? 我想要好detail 有圖教果d. 因為我淨係識織頸巾. 想揾d書由零教起.

男爵府

Hi,
呀女兩歲幾,平時著開size 100!不過個pattern 尺寸唔適合呀女,所以我減左針。

原文章由 hktissue 於 08-5-28 01:54 發表

嘩!件top好靚呀! 你個女幾多age, around 100cm?

男爵府

Hi smilesun,
呢幾日太忙,今日先答你唔好意思!其實杏色仲易襯衫啦,不過呀女堅持要粉紅色!我後來覺得個pattern個袖山太窄,個燈籠袖效果唔夠,所以我改左小小!個要今晚返屋企摷番張紙先,聽日先覆番你!
呀女叫家家,佢今年九月先讀K1,不過個樣比較老積 !

原文章由 Smilesun 於 08-5-27 14:44 發表
sara
你個女都埋件衫都超靚呀...好想快d勾呀...原來粉紅都好靚...我照用了杏色,其實唔襯晴晴架...希望都ok...
可以俾個針數我嗎?三個數就ok啦..
起針?夾位減針點改?袖起針?
另外,你囡囡叫咩名?幾大呀?k1?

...

大宅

Hi Sara,

我個FRIEND 個女下個月生日, 唔知你可唔可以SHARE 個圖俾我, 我想鉤呢件外套送俾佢, 佢讀緊 K2, 唔知要唔要加大呢 ?

複式洋房

見你地d作品咁靚, 我都想學鈎針,
請問有冇好介紹 ?
工聯會教得好嗎 ?

大宅

就係封面依件呀, http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b8069500
原圖係頸巾連外套的, 不過我會將佢分開, 我係冷鋪買完冷佢print左個圖俾我, 我scan左, 不過唔識attach落依度, 你可以教我嗎?

原文章由 Smilesun 於 08-5-27 14:44 發表
我未試過咁織架...個圖係點架?
加油呀...好想睇你的作品

伯爵府

Smilesun
我都係鈎緊呢件,開頭跟圖鈎到件衫超大件,現在拆咗再減針鈎過.

原文章由 Smilesun 於 08-5-23 12:27 發表
sara
我勾呢件啦,你鉤好味?

用FG133杏色,3/0,好大件,我而家計緊針數...你可不可以俾你計的數我睇...我無學過計針數,只係用我'專業'的知識用比例計咋 ...
http://hk.myblog.yahoo.com/handmadeson

首頁
23456...99

尾頁

跳至