跳至

首頁

尾頁

大宅

係YT 既協康, 我都留左聯絡電話比協康, 等佢地下年2or3月有1歲playgroup時call我~

原帖由 黃宅 於 09-9-10 13:42 發表
請問東涌有無playground俾一歲bb玩呀

大宅

原帖由 littlegaspig 於 08-5-23 10:42 PM 發表
hi everyone,

我住一期,有個7歲幾的仔仔

hi, 我想問下你仔仔讀邊間小學呀 ??
因為我而家煩緊比女女讀出面 d 小學好呀 .. 定係返東涌讀 ?
好煩呀 .. 所以想問下大家o既意見 ..

thanks

別墅

如果下年7月先1歲,幾時要留名呀?

原帖由 YMCA0806 於 09-9-15 22:26 發表
係YT 既協康, 我都留左聯絡電話比協康, 等佢地下年2or3月有1歲playgroup時call我~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 befaith 於 09-9-17 23:33 發表

我唔知協康係點
但我知青草地兩歲嘅playgroup好似下年1月左右開,今年1月己經有人報晒名
我上兩個月先記得問,但係己經waiting list到見唔到尾...
我係你嘅話,而家打去問咗先好
留個電話,叫佢有班時覆你就最穩陣!

大宅

你打去問下佢地la~

原帖由 befaith 於 09-9-17 23:33 發表

大宅

11月18日同小朋友一齊係映灣園 / 藍天會所玩遊戲同做手工

有無媽媽有興趣 11月18日同小朋友一齊係映灣園 / 藍天會所一齊玩遊戲同做手工 ??

時間 : 3:00 - 5:00

地點 : 映灣園 / 藍天會所

費用 : $20.00

如有興趣就 pm 我啦 !!

複式洋房

hi moms, I also live in CC ga! Tower 15, nice to meet you guys. I have a baby girl will be 1 year old the end of this month! maybe we can have playdate together later!

I wanna know, something mentioned in the previous thread, 青草地 has playgroup? do they mean nursery instead?

I am also thinking taking my baby to playgroup as she reaches 1 yo, but TC really not many choices and Hip Hong always full... I have been waiting for half a year for their playgroup la. I think I will take my baby to Central for playgroup later... How about other mommy? Wanna join together?

大宅

好媽媽勳章

hi everyone, I live in CC ower 3~, just have a 7 weeks old baby boy. Is there any play dates for him later on?

複式洋房

原帖由 gladyswly 於 09-11-9 10:05 發表
hi moms, I also live in CC ga! Tower 15, nice to meet you guys. I have a baby girl will be 1 year old the end of this month! maybe we can have playdate together later!

I wanna know, something mention ...

我個仔都係1歲啦,我住係CS,如果有機會,都可以一齊玩,識多d同年朋友仔。

複式洋房

yes yes yes!! ho ar!! I am a full time mum so very boring! Anytime during week days is fine for me for playdate!

複式洋房

原帖由 gladyswly 於 09-11-13 11:59 發表
yes yes yes!! ho ar!! I am a full time mum so very boring! Anytime during week days is fine for me for playdate!

咁可以約個時係去cs會所或者去CC會所玩下喎。

大宅

HIHI 我女女六個月大啦, 我住係CC, 但依家唔係香港, 遲D返黎, 得閒可以約出黎玩下啦. ^^

大宅

好媽媽勳章

原帖由 captainbaby 於 09-11-17 06:00 發表
HIHI 我女女六個月大啦, 我住係CC, 但依家唔係香港, 遲D返黎, 得閒可以約出黎玩下啦. ^^

好呀~你返黎就話我知啦~到時呀仔大個D就可以一齊玩喇~~

大宅

原帖由 Julichi 於 09-11-17 13:22 發表

好呀~你返黎就話我知啦~到時呀仔大個D就可以一齊玩喇~~

好呀, 我返黎話你知啦~ 到時一齊玩啦!!^^

別墅

Hi, I am new and I live in Block 9 of cc. I have a daughter nearly 2 mth old.

大宅

大家有無興趣學興趣班 ?

有無媽媽有興趣想比小朋友一齊學畫畫班, 小手工班, 小廚師班, 珠心算班等等之興趣班 ?

自組 3 個人, 而家有1個啦 .. 加多1-2個就可以 , 地點 : 藍天會所

如有興趣就 pm 我 or e-mail 到 [email protected] / [email protected]

thanks

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

等我up返呢版出嚟先
呢到仲有無人呀?
我大女4歲半,讀緊青草地
二女就嚟三歲
細女三個月大呀
我住10座㗎!

別墅

hi, i live in block 8, have 2 daughters, one is 1.5months, elder one is nearly 2 years old... hope can meet more mama here

別墅

u got 3 daughters....
super mama
佩服佩服

原帖由 yennie 於 10-6-1 11:26 發表
等我up返呢版出嚟先
呢到仲有無人呀?
我大女4歲半,讀緊青草地
二女就嚟三歲
細女三個月大呀
我住10座㗎!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ping987 於 10-6-5 02:39 發表
hi, i live in block 8, have 2 daughters, one is 1.5months, elder one is nearly 2 years old... hope can meet more mama here

hihi
你好呀~
你係咪全職媽媽嚟㗎?
細女都個半月啦~湊佢地辛苦嗎?

首頁

尾頁

跳至