跳至

首頁

尾頁

等待驗證會員

BK Milk勳章

hello, 我住係 tower 10, bb 剛滿 6 個月...
請問大家知唔知東涌邊度有 playgroup for babe r?!:lol

複式洋房

hi my baby is 4 months old. when will you take your baby to playgroup?

複式洋房

hi my baby is 4 months old. when will you take your baby to playgroup?

複式洋房

複式洋房

複式洋房

大宅

原帖由 bonnielai0306 於 11-2-24 17:52 發表
hello, 我住係 tower 10, bb 剛滿 6 個月...
請問大家知唔知東涌邊度有 playgroup for babe r?!:lol

Kindermusik 同藍天新開個間Salala 都有Playgroup for baby 架.

子爵府

Salala麻麻地,整好多assessment話係免費,但係最後要你join多幾樣野咁,(好似做facial要你join多幾個plan果d)唔join又話未必幫到小朋友發展, 總之一味叫你報,唔多中肯!老板娘有笑容嘅,佢話佢地係澳洲傳佢個教法過黎,好專業,同出面唔同,但係我問佢有無咩cert呀果D同埋同人地有咩唔同時,佢又支吾以對,淨係講佢地會係native speaker教同埋有child care cert (呢樣野基本啦,間間D老師都係咁架啦), 總之就不斷話澳洲呢套system特別出色但係無任何supporting evidence.... 外國姐姐無乜心機,唔親切,對家長無耐性 ,我最反感係佢accent係100% Australian (不過呢樣係我偏見)
佢價錢唔平但係做唔到好好SERVICE,我會情願BB去番kindermusik (係D硬件無咁新啦)
希望幫到你

別墅

原來 Salala 開左啦 , 見佢都無人係入面。無點做 promotion ...
個間 SOUND WAVE 都係 Australian phonic , 都好多人讀喎

子爵府

salala開左個幾月lu, 我都係收leaflet再自己去問下咋..... 有次仲見佢放曬d玩具出去舖外曬, 幫d玩具消毒, 都有關注衛生, 係課程同老師麻麻地
Sound Wave標榜自己係教australian phonic呀? 唔, 我個人麻麻地
不過呢d都係個人喜好:)

民房

大家好!

halo, 我係一期果邊的, BB仔而家六個月大, 都想知映灣園附近有無PLAYGROUP可以參加, 因我都係新手媽媽, 好多野都唔熟, 請多多指教! :loveliness:

大宅

warrenmama 發表於 11-3-27 14:09
halo, 我係一期果邊的, BB仔而家六個月大, 都想知映灣園附近有無PLAYGROUP可以參加, 因我都係新手媽媽, 好 ...

我女女22個月大, 返緊kindermusik playgroup! 幾好架! :)

等待驗證會員

BK Milk勳章

hihi... 我個仔而家 1 歲大 lu... 剛剛上個星期開始番 kindermusik, 都幾好玩, 我個仔好似好開心呀..!!!

男爵府

請問 kindermusik 係邊度上堂? 幾時再開班..我囡囡剛滿1歲都想上音樂堂..

等待驗證會員

BK Milk勳章

我係 greenfiled 上 ga, but 已經開始左, so 我唔知佢地而家仲有冇得 apply...

首頁

尾頁

跳至