自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

好想帶隻雪撬出街玩 , 請問有冇人知大圍邊度有狗狗公園方便比佢可以跑下呢??

thanks

洋房

原文章由 JJA 於 08-5-23 13:53 發表
Oh! 8姐你都有上過去欣賞風景丫!
鄧大哥隻dog有冇跟佢帶埋黑超呀?
我1次行山去,1次揸車上去,架車仲可以泊响水壩上面,有時见好多人在玩搖控車,小朋友就在吹泡泡,撞啱水壩放水時,d水噴到幾層樓咁高好壯觀ga!

...

thank you咁多位... 我平時只係帶佢係附近的單車徑度步.. 但假日太多人踏單車, 唔係太敢放甩佢自己行.

城門下水壩點樣去呢? 係大圍火車站行唔行到去呢?
另外傍晚時份(4:00以後), 個度靜唔靜同埋會唔會多馬騮仔出沒?? 我驚會嚇親狗狗同d小朋友.

洋房

原文章由 JJA 於 08-5-23 14:22 發表
其實沙田仲有好多寧靜清幽嘅地方,8姐有冇行過上去道風山? 我試過由銅鑼灣山脚行到上去神學院個大十字架下,即在沙田火車站望上山上面個大十字架呢,原來有大約3層樓咁高,果度好清幽好舒服ga! ...

係銅鑼灣山脚行上十字架度, 大約要幾耐呢?? 如果太早行又要行得太耐, 我驚狗狗會好辛苦(怕佢中暑).

thx!

洋房

原文章由 JJA 於 08-5-23 15:15 發表
Oic, 雪撬狗狗係好怕熱ga, 真係小心佢中暑呀!
由山脚行到去神學院好似要大概35 mins, 不過樓主要留意番,我地講ge道風山遠離大圍少少ga,幾乎去度文化博物館果邊gala!

...

唔該晒 JJA & 8 姐, 另外想問下由銅鑼灣山腳上(道風山路)上, 有冇行人路架, 個條路除左有人帶狗狗行山之外, 沿途會唔會有其他流浪狗呢?? 我唸住呢個星期日帶埋狗狗同阿女(6YEAR)一起去.... HeHeHe...唸起都開心ar..

洋房

原文章由 JJA 於 08-5-23 16:40 發表
前往道風山路綫:

道風山位於香港新界沙田,是以道風山基督教叢林命名之一座山。於1930年建成的建築群,現已成為香港二級歷史建築,而其東面屹立著一座高12米的十字架,成為該處的地標。

道風山基督教叢林

道風山位於九廣 ...

Thank for sharings!

不愛虛浮誇張、性格平實內歛的父親。
堅信"正義、真理"但常被狗輩竊笑on 居;  厭惡"擦鞋、虛偽"之流但無奈為現實所低頭而與之為伍的人。

首頁

尾頁

跳至