跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 joeykeiko 於 08-6-5 21:23 發表
你們就好呀,我34週頭仔還在上面,
上次醫生話他的腳仔伸直呢,
我的bb真的想學我腳出世先呢.
所以醫生話我好大機會要開刀

我的情況跟你差不多,33周頭仔仲係頂住我個肚,有隻腳仔伸直,都唔知轉唔轉到…

大宅

30wk時亞b已經轉左頭, 當時醫生都話有機會轉番上黎, 但最終依家keep住頭仔向下 ...
所以依家有時會受亞B幾下天殘腳side kick...有時一野伸埋我腰位都幾痛!mouth:

別墅

原文章由 timeless 於 08-6-6 14:07 發表

我的情況跟你差不多,33周頭仔仲係頂住我個肚,有隻腳仔伸直,都唔知轉唔轉到…

唔好咁擔心,應該好快會轉.
現在醫學昌明,轉唔到都出到世.
為咗BB, 偉大的媽媽,就硬食一刀啦

複式洋房

原文章由 BOBOWIN 於 08-6-6 14:46 發表

唔好咁擔心,應該好快會轉.
現在醫學昌明,轉唔到都出到世.
為咗BB, 偉大的媽媽,就硬食一刀啦

係呀,為左bb咩都要做,受一刀都不是大事;只係初初想得太完美,諗住順產…睇來樣樣方面都要諗到足,不能一廂情願…

[ 本文章最後由 timeless 於 08-6-6 15:03 編輯 ]

別墅

原文章由 timeless 於 08-6-6 15:02 發表

係呀,為左bb咩都要做,受一刀都不是大事;只係初初想得太完美,諗住順產…睇來樣樣方面都要諗到足,不能一廂情願…

順其自然啦,阿b可能係最後一刻,來個鯉魚反身呢.
阿b好聰明,好錫媽咪,唔想媽咪為佢受一刀

複式洋房

原文章由 BOBOWIN 於 08-6-6 16:23 發表

順其自然啦,阿b可能係最後一刻,來個鯉魚反身呢.
阿b好聰明,好錫媽咪,唔想媽咪為佢受一刀

我都好希望呀!

別墅

但係醫生話家陣唔好望佢轉來轉去呀,
因為個胎大呀,轉來轉去很容易臍帶纏頸呀.
開刀就開刀啦,

大宅

係啦! bb調頭固然好, 唔調都唔係大問題, 只要佢身體健康就okay, 可以做定心理準備要開刀先, 了解開刀要注意既野, 起碼到時都有準備d吖嘛!

大宅

我都好擔心bb最後有否調頭, 我上星期五 (33週), 醫生話bb仲未調頭仔, 依家仲係 horizontal layout, 叫我下次黎覆診時再睇吓先喎, 如果bb下次(應該有36-37週)仲無調頭, 叫我預要開刀呀...

我想自己生架, 妳地話到左36-37週bb未調頭仔, 會否响38週調呢? bb頭仔調左係咪唔會調番轉頭家喇? 依家唔知點算好!

複式洋房

星期六覆診之後,BB已35周但都係無掉頭;醫生建議我要開刀,因為BB頭仔大,無機會掉頭,已book左7月16日開刀啦。

複式洋房

上星期35w,醫生都話bb掉咗頭仔啦,唔怪得有時摸個肚好似摸到佢個屁屁咁,仲有就係只會係一邊郁手郁腳。

不過最開心係之前26w時醫生同我講bb被臍帶繞咗一個圈,已經冇繞住啦,擔心咗咁耐終於鬆一口氣,唔知bb係咪聽到我同老公晚晚同佢講唔好玩臍帶呢?

首頁

尾頁

跳至