夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

你同佢講囉, 你出去玩, 我唔鍾意, 但我同你講, 你又唔like and改唔到唔出去玩, 咁為公平起見, 你每出去一次, 我會出去玩返兩次, 你離開頭家一日, 我會離開夠兩日....
睇下你老公有無反應囉, 如果你想嬴你老公既, 就係要搵你老公既弱點, 即係你老公最緊張咩既, 你就用佢緊張既野嚟激佢....
人係唔會無弱點架.....

複式洋房

咁多年我真係唔覺得佢對住我係有弱點!!
今次我真係好憎佢,真係唔想見到佢,死賤人!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 little_kiki 於 08-5-23 20:49 發表

囡囡6歲,我唔會同媽咪講,唔想佢擔心.

妳唔好咁想la, 妳都要有個人係背後實質支持妳, 妳媽媽都係女人, 睇下佢有咩意見都好呀!! 自己屈埋唔好嫁!!! 妳阿媽都唔想妳唔開心的!!!

複式洋房

原文章由 cy101 於 08-5-24 11:53 發表

妳唔好咁想la, 妳都要有個人係背後實質支持妳, 妳媽媽都係女人, 睇下佢有咩意見都好呀!! 自己屈埋唔好嫁!!! 妳阿媽都唔想妳唔開心的!!!

真係冇勇氣對著媽咪講,唔想佢為我擔心.
其實我又唔覺得屈埋,反而好想諗辦法走,極唔想見到呢個人!反正佢唔會氹我+認錯!只會覺得佢點解唔可以去玩,有咩咁大問題,唔返咪唔返囉,駛咩要同你講!呢d說話佢曾經講過曬啦,同佢講多句都廢事.
可能我真係會搬去媽咪度住一排,呃得幾耐得幾耐.

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 #1 little_kiki 的文章

攞d勇氣同媽媽講, 呃住最親的人都好辛苦, 度門打開咗, 以後有咩都可同佢商量, 好好多呀!!!!妳都做咗人媽媽, 妳都唔想個囡有野呃住妳ma!!! 係咪!!!

複式洋房

原文章由 cy101 於 08-5-24 12:36 發表
攞d勇氣同媽媽講, 呃住最親的人都好辛苦, 度門打開咗, 以後有咩都可同佢商量, 好好多呀!!!!妳都做咗人媽媽, 妳都唔想個囡有野呃住妳ma!!! 係咪!!! ...

咁又係,不過我仲有幾日可以唔駛見到佢,今晚去飲,聽日去海洋公園,後晚公司食飯,完全可以唔駛理呢個人.

複式洋房

原來走都冇人會理既,尋晚已經搬左去媽咪度,由星期四都今日,都冇半個電話打過黎搵我地兩母女!!

水晶宮

佢究竟有冇返到香港 ? 會唔會有意外 ? 用電話亭電話打電話比佢, (唔出聲)睇有冇人接電話 or 佢似唔似仲係大陸 ?
天空之城, 快樂之地

複式洋房

原文章由 PCCW2319 於 08-5-25 14:31 發表
佢究竟有冇返到香港 ? 會唔會有意外 ? 用電話亭電話打電話比佢, (唔出聲)睇有冇人接電話 or 佢似唔似仲係大陸 ?

佢係香港,星期五我係屋企.佢有返黎換衫返工.

今早我係返過去拎d衫,書,同notebook走.佢仲訓得好安詳!!!!

[ 本文章最後由 little_kiki 於 08-5-25 14:39 編輯 ]

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主你老公的行為咁爛撻撻,我覺得佢當屋企係酒店,而且佢預你最叻咪係同佢離婚,你忍得佢當多個管家,離婚的話佢玩得更暢快,如果係我的話,我會掉晒佢d個人物品,或將佢d污糟衫濕少少水裝埋一袋唔洗等佢毆菌,等佢換得咁過隱丫拿,睇佢有乜反應先再決定下一步點行。

複式洋房

原文章由 chinghomama 於 08-5-23 16:47 發表
唉, 男人通病....
我老公都試过, 話返大陸做野, ok, 唔係問題, 我亦知佢一定會出去應酬....
返到嚟, 我無特別問佢有無出去玩, 只係喺佢銀包摷到有張夜总會既咭片, 我真係無野好講....
我忍左幾日, 終於都忍唔住出声 ...

應酬???
咩應酬呀??
佢如果係一個打工仔洗咩應酬呀???
佢又唔係老細...學咩應酬呀??
如果我係你就問佢幾時學人做老細呀??
如果你c6係擦鞋仔既就好難講...

琥珀宮

原文章由 little_kiki 於 08-5-25 14:21 發表
原來走都冇人會理既,尋晚已經搬左去媽咪度,由星期四都今日,都冇半個電話打過黎搵我地兩母女!!

都可能係好事, 日久見人心, 佢有無妳2母女心都好清楚啦! 分開下等妳自己都想清楚想點, 去定留!!! take care!!!

複式洋房

原文章由 cy101 於 08-5-25 20:10 發表

都可能係好事, 日久見人心, 佢有無妳2母女心都好清楚啦! 分開下等妳自己都想清楚想點, 去定留!!! take care!!!

其實我走時都知佢係唔會搵我,因為由拍拖第一次嗌交時佢已經係咁對.
尋日囡囡掛住佢打俾佢,佢話今日放假去接囡囡放學!
又用個囡黎威脅我返屋企.

琥珀宮

咁妳諗住點呀?

禁止訪問

環保接龍勳章

shsaa 該用戶已被刪除

回覆 #2 little_kiki 的文章

複式洋房

原文章由 BABYMAMA30 於 08-5-26 11:13 發表
俗語都有話"寧教人打仔,莫教人分妻" 不過你老公d所作所為實在係過份!如果你0徙時間係樹諗用咩面口對佢,不如積極d諗下同個女過新生活,或者你會覺得我講得好容易,但今時今日既女性,無老公都一樣活得很精彩!無論你點做, ...

今次我真係連嬲既感覺都冇.其實唔知點既面口對佢係上星期四的事.而家,完全冇諗啦.
呢一刻叫我同佢分開,我可以接受,但最重要連住既地方都冇.係最大大大既問題.
媽咪住舊式公屋,房都冇間,我同囡囡都係打地舖,去租屋又冇能力.

複式洋房

原文章由 shsaa 於 08-5-26 11:24 發表
hi!其實kiki你都在意c6會唔會氹返番自己,你仍然係在乎佢,不竟佢始終係你個女嘅老豆。因為佢出去玩,而令到你咁嬲,實在係太過份,so你如果嬲完再平心靜氣同佢講自己感受,大家可能和好如初。 take care! ...

一早已知佢唔會氹我既,亦已預知佢係會同我鬥唔出聲,過多幾日佢會扮冇野講兩句當冇事.
但今次我唔想再忍,所以上黎問下大家點面口對佢.但而家我既難題已經轉左俾佢用囡囡威脅我,湊走左囡囡!
尋日返屋企執衫時,佢應該係知道我地會搬!
就算今晚我返去,都會最少過12點先入屋.
我唔可以阻止囡囡見佢!

男爵府

點解而家d男人咁不負責任!!...結左婚多一重身份就要理下自己係咩職位先得架~

我地女人一結婚就要自動補上做人奶媽(照顧人地個仔),一唔識做,,掉轉槍頭話我地d女人點唔識做人老婆...乜佢地好識咩?!

(有感而發...見諒,唉~)

琥珀宮

咁冷靜下先, 佢想見囡囡咪俾佢地見lor, 我的大原則係, 唔影響佢地父囡情, 但亦唔好勉強自己lor(如果自己已經唔係咁想同佢一齊!), 維咗個囡大家客客氣氣咁lor!!!

首頁

尾頁

跳至