跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

你地小朋友會唔會為左一d小事而扭好耐架?話果樣就係果樣!?
而家我沖涼時都仲會喊!(我全職湊佢,無別人幫手) 每次佢知我要沖涼,佢都會係門口喊!(爸爸係度)一直喊到我出來!

仲有,試過去街街坐姨姨車,但回程時因姨姨有事不能坐姨車,要坐另一架車回家,佢就喊到落車!(半小時)係車度不停扭和喊!失晒控!點都無佢乎!好執著!話要坐果架就果架!

有無小朋友有類似的問題?有時我會擔心佢咁樣係咁有問題呢?

大宅

我個女會為d小事囉~例如佢飲奶你唔可以幫佢開蓋!開左要(cup)返好佢先肯飲!佢要拎既野你幫佢拎又喊!一定要自己拎!有時真係激到想打佢!! 但無法!打佢佢會唔收聲自己重煩~一人讓一步比佢拎!唔洗煩
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

子爵府

浩揚好硬頸架. 但我同老公都係咁.

佢唔鍾意的, 點都唔會做.
如果唔係必需, 都可以比佢揀下.
但如果係佢要做的, 我地會 '迫' 佢的.

至於發脾氣, 由細細個開始已經係唔 WORK 的.
發脾氣, 只會比人罰坐.

但可惜婆婆好心軟, 浩揚一扭計婆婆就會就晒佢.
攪到佢脾氣一時時. 有時好差 (為扭計) , 有時又 OK

[ 本文章最後由 yau_grace 於 08-6-13 16:03 編輯 ]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

凱豐對住我就唔會固執...
但對住baba就好固執...

大宅

雯雯都係好固執,例如隻手貼左膠布點都唔肯洗手,一定要除左去先肯洗,講左好多次都係咁,仲有好多其他點,太多啦不能盡錄。又勁無奈性,佢要點一定要第一時間比佢,否則會喊同發脾氣。有時真係激到我想揼佢。mouth:

其實我都知呢個年紀會係咁,但都好驚再太D都無改善。

大宅

有無小朋友係自己訓,點TRAIN?

PLS IGNORE. WRONGLY POSTED

[ 本文章最後由 tanganastasia 於 08-6-15 00:56 編輯 ]

大宅

平時唔會.
當佢好眼訓, 同埋唔舒服果陣先會咁.

首頁

尾頁

跳至