自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 88328mama 於 08-5-23 22:43 發表
叫佢好似鬼佬咁開張 LIST, 送佢合用0既嘢就最好, 反正佢本身都豐衣足食, 即係唔駛俾 CASH 啦.

佢衣食足唔代表咩者,佢結婚你地送野係代表你地心意關佢衣食足有咩關係呢?

而家好多人都會開張List比有心送禮的朋友等人認購唔洗d朋友買相同禮物或者買左d用唔著禮物,佢係你姑奶大可開心見誠問佢想要咩law,如果同佢冇野講咪封利是law唔洗煩者.
<br><br>

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 wendykaka 於 08-5-24 04:13 發表
多年前, 有人個家姐 38 歲先嫁, 比 cash 又唔知比幾多. 個細佬話送對白金介指比家姐做禮物. 點知個家姐話想加粒鑽石. 最後個細佬只送對 K 白金介指比佢. ...

有鑽石係好好架,不過結婚呀...唔好送白金(帛金).
<br><br>

水晶宮

原文章由 wendykaka 於 08-5-24 20:15 發表
(帛金)?? 冇諗到喎.

嘿...,我都唔識架係我返星加坡時個大姨生女嫁呀,我係香港買左一套3件金飾比佢,(因為我唐姊兩公婆過左身好耐)我就當嫁女law.

第二日佢就帶我去間鑽石專門店換野,因為佢定左兩套白金鑽石頸飾,比佢家婆鬧,要換返黃金色話帶"帛金"喎唔利是呀.

仲話"帛金比石頭"壓住見財化水喎.你話係唔係越講越驚者.
<br><br>

首頁

尾頁

跳至