夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

既然佢都咁講,你覺得以後仲可以好好落去咩

複式洋房

回覆:tatajelly 的帖子

女人真的要好好爱自己,才会有人懂得爱你珍惜你,就算男人有能力獨自養家,女人都尽可能工作,不能与社会脱节,亦不能把男人当成生命中的一切,不然男人的压力亦会很大。同时亦要专重男人有自己的时间去见自己的朋友,有时候学会放手,感情会更好。

別墅

回覆:終於說出口了

我會努力學習放手,但係佢尋晚講嘅一番說話令我唔知道點去同佢再相處,佢話我個個星期同我屋企人Skype,當佢喺屋企既時候我地騷擾到佢。

複式洋房

我覺你c6只是找藉口,佢都可以咁heart你,樓主自己諗清楚,計劃一下以後和女兒的生活,努力加油。

子爵府

咁佢有冇講幾時開始對你變?

男爵府

tatajelly 發表於 15-2-9 07:14
好多謝你吖,我成晚都無訓到,不停喊,真係好傷心。我明白你既意思吖,我有嘗試過,晚晚好俾心機煮佢鐘意既 ...
男人你愈緊佢覺得自己好掂。女人要有自己的生活佢會比較尊重你。佢唔appreciate咪鬼煮。煮完一肚氣。有冇工作?有工就會識到d朋友。

男爵府

ccyst 發表於 15-2-9 07:44
男人你對佢幾好都好,當佢身癢就會自己搵藉口嫁啦,就算你管佢,佢都會都到辦法偷跳,所以我已經一早假設定 ...
我曾經都認為做好家務老公會銻我多d但一次嗌交中佢提及娶個老婆回來唔係做家務
如果係咁不如請個工人
之後先明白

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

如果男人無第3者,咪繼續,有就離開,如果你需要伴,咁你最好快啲找過件

別墅

引用:Quote:ccyst 發表於 15-2-9 07:44 男人你對

原帖由 Vividada4472 於 15-02-10 發表
我曾經都認為做好家務老公會銻我多d但一次嗌交中佢提及娶個老婆回來唔係做家務
如果係咁不如請個工人
之後 ...
其實男人真系好賤格,如果你唔會做家務煮飯佢又會話你唔顧家,娶你番黎做乜,你全身投入家庭,連自己生活都無,佢又會嚴你黃面婆,老虎乸,無情趣,咁唔通結左婚就真系唔可以有自己生活咩,咁做咩唔留系屋企做番人地個女

男爵府

ccyst 發表於 15-2-10 11:54
其實男人真系好賤格,如果你唔會做家務煮飯佢又會話你唔顧家,娶你番黎做乜,你全身投入家庭,連自己生活都 ...
十分認同, 只可惜女人在現今社會內真係好多角色要做, 做現代女人好煩

別墅

引用:Quote:ccyst+發表於+15-2-10+11:54+其實男

原帖由 Vividada4472 於 15-02-10 發表
十分認同, 只可惜女人在現今社會內真係好多角色要做, 做現代女人好煩 ...
唉可惜好多男人都唔識得appreciate,唯有睇開D

首頁

尾頁

跳至