婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 YUKIYAN 於 08-5-24 18:57 發表

哈哈~你呢個方法我媽咪佢地都有教過我,,
話用D麻油或者花生油搽係BB肚臍會防止d風走入佢個肚,,
佢叫我沖涼之前搽~不過我記得健康院教過話唔好甘做,.,
所以我都唔敢做~
你99係咪特登靠害?!真係咪鬼信佢地d ...

我好似聽過呢個方法!不過係用橄欖油,喺自己手捽暖咗同bb個肚仔按摩!不過我自己無用過~

禁止訪問

大宅

佢又成日系度話我呢樣果樣,話我做得唔好,,
又係度讚自己做得好過我!!

甘而家根本唔洗你做..你咪唔好嘈囉!!
咪就係,c6阿媽都係咁,好Q煩,幫佢做又多多批評,
俾番佢做又話你懶,做得好過佢又唔抵得,
喺度單單打打,咁你到底想點呀大佬?

佢做d野真係好有問題囉!!我洗碗過水開住水喉又話我waste水!

c6阿媽又係咁講,
但係佢自己幾時洗碗都開熱水就一d都唔waste煤氣嘅??

有次仲離譜,,我同個fd sd sms,,甘我見到d野搞笑就係度笑,,
佢見到我對住電話笑,,,之後就話::
同男朋友傾電話呀?!笑得甘開心?!
你地話喇!佢甘講即係咩意思!!!!
即係話我勾佬啦!!同我sms既係女仔fd黎嫁!!!
佢講野真係唔經大腦嫁!!

一樣咁無腦,但嗰條八婆仲更加賤好多倍,
我有次幫我細妹湊女就喺我細妹度住咗兩、三日,
我返番去嗰陣條八婆打緊麻雀,
一見到我就當住班麻雀腳面前講:「乜幾日都唔見你呀?
仲以為你去咗溝仔唔返嚟潻!!」

我好多野都費事同我老公講呀,,,因為我地前幾日結婚一年,,
點知因為佢老母,搞到我地又ai交,,,我地岩岩先好番咋!

講,點解唔講?哩d係佢做仔嘅權利同做老公嘅義務,
不過唔好鬧,真係講完就算lor!!

個賤人咩都管住曬!!!我真係覺得好煩呀!!
又要係我老公面前扮同個賤人冇野!
我同我老公講親咩,佢都要八下,又係度搭嘴!
我等埋老公收工番黎,又好唔抵得人地甘!!

c6阿媽點淨止唔抵得c6同我好呀?
連佢任何親朋好友另外d仔女同我有講有笑都唔抵得呀,
次次我一同佢身邊邊個人好傾d,佢都即時黑面,
過多兩日仲有說話聽潻呀,真係黐到冇朋友!!

[ 本文章最後由 wmpl 於 08-5-25 05:53 編輯 ]

大宅

我都好怕人地(嬸仔&奶奶)亂餵我囝囝食野 !!!!雖然暫時未發生,而家囝囝仲細(9個幾月大),如果有人亂餵野佢食,我一定會阻止~~

尤其係我嬸仔,佢個仔細細個(6,7個月大)佢已經比珍寶珠佢啜 ;出埋牙就咩零食都比佢食(魷魚乾都照比) !平時餵糊仔又加d豉油落去,問佢加嚟為乜?佢就話等d糊仔有d味喎mouth: !

將大人既口味加諸bb身上,真係黐到無朋友 !

大宅

原文章由 wmpl 於 08-5-25 04:16 發表
佢又成日系度話我呢樣果樣,話我做得唔好,,
又係度讚自己做得好過我!!
甘而家根本唔洗你做..你咪唔好嘈囉!!
咪就係,c6阿媽都係咁,好Q煩,幫佢做又多多批評,
俾番佢做又話你懶,做得好過佢又唔抵得,
喺度單單打打,咁你到 ...
過多兩日仲有說話聽潻呀,真係黐到冇朋友!!

睇番轉頭先知我地講埋同一句野,笑屎我 !!

大宅

原文章由 evashao 於 08-5-25 10:14 發表

睇番轉頭先知我地講埋同一句野,笑屎我 !!

係bor!"乜咁啱嘅?"
以上請用N年前某牌子嘅紙包檸檬茶廣告對白,
但用阿星爺嘅語氣想像一吓!!

子爵府

好媽媽勳章

其實無辦法...唯有忍耐下...因為佢見你仲年輕...佢大過你...你老公都係佢一手湊大...所以佢覺得佢既做法係無問題...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至