自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我身邊有位印尼華僑mama被亮碧思嚴重洗腦,佢本身同我住同一區,但尋日唔聲唔聲帶咗去cwb,佢話佢響度返工,我都直覺問佢"你唔係做傳銷嘛..."我問咗佢好多次,佢都支支吾吾答唔係,因為我同佢講過,我哋另一朋友就係做緊果間嘢,之前我都同佢講過好多次唔好俾佢昆,所以我都信佢唔係做緊...點知佢真係同我上東角大本營,我都心知不妙喇...上到去佢真係成個人變哂,平時好文靜好踏實,唔望發達有啲錢老公仔女錫佢就開心ga喇,但上到去不斷同我講佢唔甘心依家生活,要住大屋揸靚車,甚至...買男人...
點算好,因為果度好多佢啲同鄉,佢又唔識中文,佢梗係信哂間黑店,我唔知佢想呃我還是被人呃,佢屋企人我哋共同朋友唔知住,佢老公我唔擔心,但我怕我哋嘅朋友...我好唔好講出嚟?我又點同佢講話呢間嘢呃人?

水晶宮

让巨睇下D新闻...

大宅

好媽媽勳章

原文章由 54heima 於 08-5-24 11:58 發表
让巨睇下D新闻...

佢淨係識睇印尼文咋...
5月11號都唔知佢知唔知,有人上去話要自焚上哂新聞...如果佢唔識睇就係俾人呃,但佢知都叫我去就係呃我...
我想踢爆佢,但睇佢都唔會信...因為依家真係有錢俾佢...不過開頭唔俾甜頭你,成臺戲又點做呢...

大宅

http://evchk.wikia.com/wiki/%E4%BA%AE%E7%A2%A7%E6%80%9DLB

首頁

尾頁

跳至