懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 jc118 於 08-5-24 16:26 發表
我昨晚半夜已經食返野啦!因為真係頂唔順,餓到又暈又嘔,我驚抱住bb時有咩事就大獲,再加上我老公應承話樓下一收到樓,放d裝修好就搬,如果再頂唔順,坐完月就搬去酒店住住先,不過最重要就係我囝囝無再發夢嚇醒啦!如果囝囝 ...

食番野就好啦,有咩唔開心&唔高興都唔好搵自己黎較飛!
你同老公有共識咪好囉,萬事以和為貴!

複式洋房

原文章由 deen 於 08-5-26 13:21 發表
係啦!bb張床仔送左黎了,本來我打竹算砌好佢睇下有無問題,但係阿媽叫我唔好砌,佢話在家整d咁既野,個仔生出來有什麼凹凸問題,我就後悔喎!攪到我即刻放低唔敢攪,但係張床仔話七日有問題包換。我想問下大家有無砌好張床仔睇下有無 ...

我係吉仔買左張BB床琴日都送左黎,我最後叫左大伯幫我砌然後自己出街唔好睇住佢砌,呀媽話咁樣就無問題wor!
因為新既BB床有新果D傢私味,你點都要早小小砌好吹下張床仔等唔好咁傢私味,第時阿B聞到都唔好!

複式洋房

人地話尾呢兩個月食多D花膠BB會大好多,你地試下啦!

複式洋房

原文章由 deen 於 08-5-26 00:13 發表

除非住得好近,如果唔係自己去買可能放便少少,我今日去買,發現唔係差好多,約來約去,同埋出黎車錢都差不多,加上大家都大住個肚,隨時生得,可能唔易約喎! ...

deep,

支產後肚紋膏你係邊度買?係咪一定要去西田先買到?你知唔知九龍區有無?謝謝

複式洋房

我d妊娠紋係7個月後已經去到小腿啦,不過我本身由有b到宜家肥左50幾磅唔知有無關係呢!

複式洋房

點樣唔洗頭沖涼一個月呀?諗起都驚....
我3月尾已經熱到要開冷氣瞓覺,而家都一日沖兩次涼啦.......到時坐月我諗我都忍唔住偷偷洗頭沖涼!

複式洋房

原文章由 iamkit 於 08-5-28 00:08 發表

mouth: mouth: mouth: mouth:

我仲以為自己見到奇景添,原來咁普通,而家好驚添,唔敢食雪榚喇

其實妊娠紋生到落小腿都真係奇景黎架,我識個個生bb既朋友佢地都無人好似好咁.....
阿媽話係我皮膚差所以出咁多妊娠紋wor,我個肚&胸都周圍係紋....生完真係要搵間美容院攪攪佢!

複式洋房

原文章由 babymaggieleung 於 08-5-30 00:21 發表

我都唔夠訓架~~!!不過我都唔知係肥我定肥bb~~
個肚冇大~~!

個肚無大唔代表b女無大既,唔好灰心啦加油力谷b女!

複式洋房

原文章由 jc118 於 08-5-30 02:07 發表

我隻衰豬唔識埋身飲,我係泵出黎餵佢嫁,其實泵出黎係煩D,但起碼知道佢飲左幾多,我隻衰豬好衰嫁,成日飲飲下都訓左唔飲,如果埋身餵佢都唔知佢飲幾多,我諗仲煩啊!

我而家一路都係人奶+奶粉,我上次去健康院磅重,姑娘同 ...

我想請教你bb飲奶既野,就係餵bb每一餐飲奶係人奶+奶粉比bb
係咪你泵左d人奶出黎再溝奶粉比bb食or一餐人奶一餐奶粉咁餵呢?

複式洋房

小QB,

我諗你宜家已經係醫院努力中,預祝你生個肥肥白白BB,一切順利!

複式洋房

南瓜車公主,芒芝芝,

恭喜晒你地呀

見到6月既媽咪一個一個咁生左,我月尾既都攪到好緊張!

複式洋房

原文章由 babymaggieleung 於 08-6-5 18:58 發表
好野~~恭喜晒呀~~
我都好心急~~不過里2日情緒唔太好~~成日喊~~又俾亞b整到好痛~~唉~~今日37w喇~~!唔知亞b有幾大隻呢~

Maggie,

其實點計阿B幾w幾日呢,我預產期早你一日但我醫生又話我知我到6月7日先37W,但你琴日已經37W....我真係唔識計.....
教我點計!THANKS

複式洋房

原文章由 tigerl 於 08-6-6 00:58 發表
各位sister,

我6月1號生左喇, 剛剛37週1日呀, 5月31號下午見紅架, 冇陣痛, 當晚7點倒入院, 但期間一d動靜都冇, 但到零晨4點幾就穿水喇, 仍然冇陣痛, 所以最後唯有催生啦!, 朝早9點倒上產房, 下午就生喇, 不過阿仔就 ...

恭喜晒你!

複式洋房

原文章由 babymaggieleung 於 08-6-6 08:58 發表
小QB唔知生左未呢~~好似尋日開刀啵~~!!

小QB,

佢唔係入院開刀架,佢係入私家醫院順產架,琴日佢入去催生不過係夜晚8點幾佢打過比我話好悶因為仲未生得,要夜D再落多次催生藥,如果今日都仲係生唔到就要開刀!
我地要一齊幫小QB打氣,希望佢今日可以順產生得出B女啦!
因為佢好唔想開刀!

複式洋房

原文章由 babymaggieleung 於 08-6-6 09:49 發表

哈哈~~~差2日啫~~我都唔知呀~~我只知道計到預產期果日應該係剛好40w~~數返轉頭的話~~今日37w1囉~~!!
同埋之前照4d果陣~~醫生部機都計左係咁多週架~~!!
會唔會係你醫生個日子同你醫院俾個日子差幾日呀~~?? ...

OIC,我明啦!唔該晒

複式洋房

各位啱啱收到小QB電話,佢話佢最後都要開刀生,係今日開刀生左個6磅7既B女!佢同老公都好感動呀,最後佢叫我代佢多謝番各位既支持,佢出院後再同大家傾計!

複式洋房

好野,我捱多3個鐘就可以過豬一樣既生活啦!
聽日開始放產假,諗起都開心!

複式洋房

原文章由 Kailey 於 08-6-8 16:56 發表
我生左啦!!依家仲o係醫院...set部機set左好耐, 依家又要去親子時間...老公等緊, 返黎再匯報^^

恭喜晒,又多一個媽咪生左啦,我宜家心情真係好緊張!

複式洋房

原文章由 deen 於 08-6-9 14:11 發表
今天天氣好好呀!我終於可以洗衫了,可惜唔夠地方曬,只可以先洗兩機咋!

我同你一樣等左好多日終於可以洗bb衫 & 床圍啦,我幾驚到bb出世都未有大陽呀,希望大陽出多幾日啦等我可以洗得晒bb所有野!

複式洋房

原文章由 deen 於 08-6-9 15:28 發表

我都仲未洗床圍,只係洗左紗巾、被單、被袋、枕袋、毛巾、衫仔、手套仔、腳套仔,床圍我有d唔知點洗,因為我買果個winnie the pooh床圍,唔係個套可以拿下來的。點洗好呢?成個放去洗衣機洗? ...

我都係winnie the pooh床圍呀,我見今朝工人沉完之後用手搓跟住晒,宜家都乾晒!

首頁

尾頁

跳至