夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我個朋友同佢老公拍拖3年結婚6年...現在有一個3歲大的兒子...
當初同呢個老公一起時所有人都極力反對...因為這個男人年紀大(大佢12年)我朋友而家30歲...加上個男人剛離婚...又大男人又惡...但我朋友最後也不顧一切與他一起...當時佢認為呢個男人可以保護到佢...比到佢幸福!!

結果9年後...佢老公打左佢一把...佢唔開心搵我傾計時...先講出呢9年黎既苦況...
佢老公打佢已有前科...但次數不多...
呢9年黎佢老公都好管束佢...就連同朋友食個飯都很難...佢老公會跟出黎...亦會再任何人面前呼喝佢(包括佢家人面前)...係一個超級大男人...事無大小都要經佢同意...同埋要比佢知道一切...
今次打佢係因為我個朋友唔聽話...佢老公原來有好多性辟好...我朋友反抗所以比佢老公打...
性辟好如下;
要求佢著高跟鞋,著T-BAD,影相,短片等等...其實呢幾樣野本身咁私人...可能大家都會覺得好正常未必有問題...但佢老公境然未經我朋友同意之下...在家樓下鋪頭晒相...把短片上載到色情網站 ...
最嚴重既係...佢老公上網結交左一些朋友...玩換妻...仲要拍埋短片...
一路以來佢都無講出黎係因為佢都唔知可以同邊個講...唔知點樣面對我地面對佢屋企人...當初咁多人反對佢地...佢都重要同呢個男人一起...令到佢有咩事就算幾唔願意都只可以忍受...唔敢講...唔敢反抗...
講到呢度可能大家都會覺得我個朋友好白痴點解咁大個人都唔識反抗...當我知道晒成件事之後...就同陪我朋友返屋企張成件事話左比佢家姐知...佢亦到而家都無返老公度住...住在佢家姐家...而個小朋友亦跟住爸爸(因為佢老公之前無做野湊仔的)...而我朋友既收入係要全數交比佢老公的...
但成件事由離開到現在整整一個月...我朋友由原本唔想離婚...之後決定離婚...決定要爭個仔...到了今天佢同我講佢想比次機會個家...唔想攪到個仔無左個完整家庭...(當然當中佢老公亦有氹返屋企)
去到呢個地步...我都唔知點勸我個朋友好...大家都好擔心佢...佢好似點都走唔出佢老公個框框...亦面對唔到之後單親既生活...想要個仔但又唔想對佢老公做到咁絕...攪到佢乜都無...唉!!!
我知佢成日會上黎呢度睇其他人既問題...我希望大家可以比下意見我呢個朋友...到底係未應該返去...比次機會佢呢個男人...

[ 本文章最後由 ~子晴~ 於 08-6-27 21:00 編輯 ]

大宅

打老婆已經唔能夠原諒, 仲現換妻上載短片 , 況且佢有手有腳仲要養佢, 呢D男人仲番去,就等如自尋死路, 為自己同個仔快D走啦,
唔係個仔大左學左佢D野就死火.

等待驗證會員

下?!
佢呢D已經唔係叫「大男人」,係「變態男人」!因為佢從來都無尊重過佢老婆,又打又呼喝佢!仲要咁多奇怪癖好!仲放上網!
又要養埋佢.....

咁都回去佢身邊?如果係為了個仔,咁佢就大錯特錯!咁既男人,只會影響個仔成長!唔講變態野,剩係個仔見爸爸打媽媽,已經好影響個仔!

唉!你做朋友做到既只有多勸下佢!但決定權始終在佢手....

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

no way! 仲回頭, 已經超越咗做女人的底線la, 又打又有d咁不可接受的性辟好, 仲食軟飯, 叫個男人去死la, 唔死都無x用!!! 多d鼓勵妳個friend, 無男人唔駛死, 有個咁個老豆, 個小朋友都唔會有好榜樣, 同個c6 !

複式洋房

唉!!!...佢老公而家應成佢話會改...叫佢比次機會個仔比次機會個仔...又話我朋友冷血一次機會都唔比個家比個仔...講到而家好似我朋友錯晒咁...我朋友又心軟...唉!!唔知點勸佢好...我將件事打在討論區就係想其他佢唔識既人...比個意件佢...等佢知道跟本唔會有人會好似佢咁...去到呢個地步仲要返轉頭...仲會應為呢個人會改!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 #1 ~子晴~ 的文章

叫妳個friend回想過去日子係點, 開心咩? 信佢仲回改? 唔好天真law!! 倒不如分居下(最好接埋個仔), 冷眼旁觀睇下有咩真係改到, 起碼叫個c6搵番份工先再講la, 唔知點解聯想起伍詠微個角色, 無人想坐監, 出咗黎又入番去, 三思!!!

洋房

妳勸下妳個朋友啦!!!佢係未真傻架?定比佢老公攪到有精神病呀?
邊有人咁蠢架!!!

[ 本文章最後由 夏娃 於 08-5-24 21:08 編輯 ]

洋房

cy101,

我就覺得佢做唔到伍詠微個角色...
反而佢返去既話會好似陳秀珠個結果...

[ 本文章最後由 夏娃 於 08-5-24 21:20 編輯 ]

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

mouth: mouth:
我真係睇到o咀...點解仲要返去呢個人渣身邊?唔係話夾硬一齊返先算係"完整家庭",相反一d都唔完整!!!小朋友好敏感,知道爸爸媽媽之間有唔妥,但係唔會明白係咩事,咁樣對個小朋友好唔公平!

我覺得單係上載短片已經唔可以原諒,分分鐘鐘告佢都得!加上我睇唔到呢個男人對個家有咩貢獻!佢有無盡過身為丈夫同爸爸應盡嘅責任?我唔認為呢個男人仲有咩值得留戀!!!

洋房

睇完你朋友的經歷,真係覺得好嬲 竟然有d咁男人﹗
不如你叫你朋友慳番個機會俾自己重新來過仲好啦﹗
當你朋友唔想做佢老公的性要求時,佢老公有無俾機會佢選擇呀?﹗個老公都無尊重過你朋友…
唔好聽講句,佢老公咁埋首研究D咁嘅野,老婆真係接受唔到,老公又唔識尊重人,就真起大家步伐有偏差啦,遲早都係唔WORK架喎。長痛不如短痛。

原文章由 ~子晴~ 於 08-5-24 18:58 發表
我個朋友同佢老公拍拖3年結婚6年...現在有一個3歲大的兒子...
當初同呢個老公一起時所有人都極力反對...因為這個男人年紀大(大佢12年)我朋友而家30歲...加上個男人剛離婚...又大男人又惡...但我朋友最後也不顧一切與 ...

伯爵府

呢個老公真喺唔要得,又打女人,有又啲性辟好,又食軟飯,又大男人又惡,我睇到好嬲 竟然 有啲咁嘅 男人, 你叫你gf比次機會自己同個仔呀,個男人都無得改啦,咁樣 會影响個仔 成 長,要有個完整家而一齊,只會令到個男人繼續做錯變本加厲,叫你 個gf諗清楚小心人命傷亡,三思 三思

大宅

家家有本難諗的經,好難話對與錯~~
女人多數心軟,感情用事;

不過
1,個男人話改,有無誠意,是否已經改左未?
如果未改,就唔好信啦~~~
男人最叻"大隻講",
等佢改過後才返去~~~
2.個人覺得
一個小朋友畀那麼變態的人帶大,有幸福嗎?
有個唔開心的媽媽,小朋友會開心嗎?
一個開心的單親家庭,小朋友會仲開心!!
3.如果真係要返去,請樓主朋友做好保護自己方法,如下
a.財政要獨立,叫隻野自己搵工啦;
b.再打就要報警,方便將來離婚之用
c.唔好再拍了;
d.搵個可靠的人照顧個仔;

複式洋房

原文章由 kahei_mam@yahoo 於 08-5-24 23:51 發表
家家有本難諗的經,好難話對與錯~~
女人多數心軟,感情用事;

不過
1,個男人話改,有無誠意,是否已經改左未?
如果未改,就唔好信啦~~~
男人最叻"大隻講",
等佢改過後才返去~~~
2.個人覺得
一個小朋友畀那麼 ...

佢老公就一時一樣...今日可能發火係咁鬧佢要佢返屋企...第二日又會好似無野死晒狗咁氹佢...叫佢比幾會個家...日日都話會改...但講同做既野又係兩回事...完全睇唔到佢老公有改變之心...唉!!!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

唉~如果係大男人,點衰都唔會玩到換妻丫...如果我老公真係咁,我就一巴打落去,叫佢去死,再帶埋個仔走人...
你個朋友個老公,叫得你個朋友玩換妻,愛你個朋友真係有限囉...愛一個人係唔會咁架...愛一個人,你會無時無刻想保護佢...唔係同人交換愛架...離婚,對你朋友同佢仔仔可能會更好...聽好多單親媽咪講,都可以好開心,有d仲比有老公開心!!
p.s我表達能力比較差,希望你同你朋友睇得明!!

子爵府

好媽媽勳章

其實一個願打...一個願捱...兩個人由相識到相戀到結婚...九年時間唔算短既日子...對你朋友黎講...佢老公對佢唔好...但係大家仍然有感情...只係呢段時間...你朋友過得開唔開心...假如你朋友真係好想比次機會大家...呢個係佢既諗法...無人有權阻止佢...但係佢要諗清楚...同埋要同佢老公傾清楚...每個人都有自己既性觀念...對性有唔同既睇法...但係佢老公有無問題...你朋友最清楚...會唔會影響小朋友...你朋友都要諗呢一點...

[url=http://lilypie.com][img]

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果你朋友想自己好同小朋友好
一定要離開佢
把口氹人又唔駛錢嘅
咁都信佢???
2夫妻喺床上點玩都可以話你情我願
但公開仲耍換妻
就已經唔當係老婆
只係一件性玩具
如果真係想俾機會大家
一定耍佢接受心理治療
單靠自己係改唔到
如果佢唔肯
即係代表佢唔覺哩種行為影響到夫妻關係
我唔係話哩d行為錯
不過
耍雙方接受先得
佢珍惜老婆
唔想失去佢
就耍衡量同取捨喇
樓主你只可以喺朋友身邊
支持同鼓勵佢
俾d中肯同正面嘅意見
耍佢自己諗吓咩先係對自己&小朋友好
點嘅生活先係健康同快樂嘅
但唔好太一口咬定耍佢離開
人好得意
佢聽完可能令佢唔捨得丟低老公
你睇佢當年就知喇
另外
佢個心結
覺得當年大家反對佢嘅決定
今日唔想俾人睇死
哎....
夠有好多當初被睇好嘅婚姻
都係離婚收場喇

大宅

你個fd接受到自已老公同其他女人攪埋一齊咩?
呢d已經唔關大唔大男人事,係佢完全唔尊重自已老婆,自已唔珍惜呢個家,仲要個仔係佢湊,你點之佢會點教個仔架?呢d人越早走越好啦!有咩要留戀丫!

除非你個fd話同自已老公一樣,鐘意咁交換黎玩,咁就冇野好講!唔係既話即係離婚啦

大宅

其實各位都覺得呢個老公好衰,但如果有好似樓主個朋友錦0既女人,連自救都唔做,外人又點幫到佢啊!其實呢個世界,點解會有D錦衰0既男人呢?味就係因為有D錦0既女人0羅.
sorry,以上係本人0既愚見,講錯請原諒.

大宅

原文章由 onon1022 於 08-5-25 03:40 發表
其實一個願打...一個願捱...兩個人由相識到相戀到結婚...九年時間唔算短既日子...對你朋友黎講...佢老公對佢唔好...但係大家仍然有感情...只係呢段時間...你朋友過得開唔開心...假如你朋友真係好想比次機會大家...呢 ...

好認同, 睇到好多人(身邊或者網上), 好多出嚟呻, 呻到個老公/老婆點點點過份, 但係到頭來都係返轉頭當冇事, 咪又係因為佢地其實未死心, 仲對另一方有感情, 出嚟呻只係到咗佢嗰一刻嘅頂點, 冷靜一輪之後咪又當冇事, 直到下一次再爆煲, 又呻過...

而且如果講到特殊僻好, 外人好難講呢d係變態定係"情趣", 只有佢地倆個先知.

如果你擔心你個朋友, 咁你就保持同佢聯絡, 佢出嚟做嘢就最好, 方便你同佢講吓電話, 食吓lunch/tea之類, 等佢唔好有嘢唔開心就收收埋埋, 見真係唔對路先鼓勵佢離開個衰男人.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

民房

好明顯佢老公死不悔改啦...
好彩既佢真係改...唔好彩既...可能仲嚴重..
叫你朋友要諗清楚...如果係因為驚仔仔無左個完整家...咁諗係錯架...仔仔大左識既野多左...
知道大人嘈交...仔仔都唔好受架...單親唔一定唔好架...

首頁

尾頁

跳至