跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

嗚哇~~~唔制呀!!我又要Join呀.........
我就返香港喇!等埋我.....

大宅

Thanks sharkcaca and all Mother ar
真係傾得好開心
今次好成功,我記得恓所有媽咪la,
期待8月既meeting

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

咁我諗我真係好大膽,因為我已經plan緊呢個10月帶bb去新加坡/泰國玩。唔知點解,我想帶bb去好多唔同嘅地方,不論國內國外。

我見0801將會幫佢地嘅bb搞半歲生日會,好似話有成200人(連bb)參加,搞到要去酒店大搞...... 我倒想知200人咁多點搞...... 上次0712有成90人去聚會,我都覺得佢地勁勁勁啦!

唔知有無一日我地都可以搞大聚會呢?

原文章由 ivymeoow 於 08-5-26 12:53 發表

如果帶埋BB, 最好等佢地打埋一歲o個支針,
加上o個陣佢地都識玩,
就唔會悶親BB,
又可以當幫佢地搞生日會呢!!!

男爵府

原文章由 ccsweetbaby 於 08-5-26 21:08 發表
Thanks sharkcaca and all Mother ar
真係傾得好開心

我都好期待再有meeting!!
不過我呢隻大頭蝦仲未記得哂咁多個mama呀......

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 08-5-27 09:09 發表
咁我諗我真係好大膽,因為我已經plan緊呢個10月帶bb去新加坡/泰國玩。唔知點解,我想帶bb去好多唔同嘅地方,不論國內國外。

我見0801將會幫佢地嘅bb搞半歲生日會,好似話有成200人(連bb)參加,搞到要去酒店大搞...... 我倒想 ...

我就唔想o係bb去左旅行自己都唔知既情況下帶佢去喇~~
去到淨係識食同訓就把鬼囉!!
我諗等佢返學喇, 識得同人交流o個陣去旅行會好D,
學下唔同既culture之餘, 更加方便我地D大人ma!!!
最多咪帶下佢去廁所~~
唔使玩玩下扭訓覺咁掃興~~~
(ps:thailand衛生一般, 怕BB易水土不服~唔會去住~~)

我地使咩學人大搞丫,
BB半歲人仔, 容易爭野玩打交,
人少少反而易照顧~~~
半歲人仔生日會搞到成200人去酒店咁大,
唔使咁誇下話~~~

珍珠宮

我諗住帶佢去新加坡探朋友,所以性質不同,我諗早d帶佢去都無問題。如果去日本等,真係去睇嘢的話,就等佢大d先去啦!

當然我地唔需要好似人地要成200人,不過我覺得佢地0801好似好有人氣囉,而且如果真係搞得成功,都好amazing!

原文章由 ivymeoow 於 08-5-27 11:53 發表

我就唔想o係bb去左旅行自己都唔知既情況下帶佢去喇~~
去到淨係識食同訓就把鬼囉!!
我諗等佢返學喇, 識得同人交流o個陣去旅行會好D,
學下唔同既culture之餘, 更加方便我地D大人ma!!!
最多咪帶下佢去廁所~~
唔使玩 ...

大宅

贊成ivymeoow既講法,人多排場大又如何~~好似我地呢兩次聚會,人雖然唔太多,但溝通取勝啊!我都記得晒所有出席既姊妹 人少反而更有利於建立眾姊妹既關係,唔似走馬看花咁,出完黎都唔知自己同邊個傾過偈~~~當然,下次聚會(求下各位姊妹贊成八月搞啦,九月開學我會忙到嘔彩:;pppp: )人多人少,暫時都係未知之數,但我可以肯定既係,我地並唔係為出鋒頭而搞聚會嘛,我地又唔係星媽 人多人少,我地都係會搞,而且都係咁搞,姊妹們有無時間出席,係無得勉強既~~~

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我都好想帶埋bb一齊出呀

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

咁勁, 我都係記得部份.
好期待下次聚會.

原文章由 ccsweetbaby 於 08-5-26 21:08 發表
真係傾得好開心

複式洋房

August gathering

珍珠宮

認同人多人少唔係搞手可以決定,只係人地咁啱有咁多人出席,話佢地炫耀倒對人唔公平,我只係咁啱識人係0801媽媽先知道。

不過人多人少唔係重點,只有三五人等都可以好開心。我只係想問可唔可以搞d親子活動,因為好似我呢種阿媽,返工返左大部份時間,夜晚對得個bb都無咩實質時間陪佢,所以我好歉疚因此一有假期都會陪bb,所以如果聚會可包括bb就好啦!我知你地唔介意媽媽帶bb,不過如果得我一丁帶會好礙眼,而且只係我地傾又怕會忽略bb。

別墅

8 月又有聚會 .. 我支持呀 ..
搞啦 .. 搞啦 ..

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 08-5-29 09:09 發表
認同人多人少唔係搞手可以決定,只係人地咁啱有咁多人出席,話佢地炫耀倒對人唔公平,我只係咁啱識人係0801媽媽先知道。

不過人多人少唔係重點,只有三五人等都可以好開心。我只係想問可唔可以搞d親子活動,因為好似我呢種阿 ...

即係唔係話唔帶bb會對佢唔住,
因為佢地細個,
怕佢地既抵抗力唔夠,
先唔想帶佢地出街玩......

唔需要覺得對唔住BB,
佢地仲細,
未會有被遺棄既感覺既......
反而你唔好諗咁多,
到左佢地有歲幾o個陣,
你想食餐飯都難呀!!!

男爵府

原文章由 bobo-ma 於 08-5-30 14:20 發表
8 月又有聚會 .. 我支持呀 ..
搞啦 .. 搞啦 ..

我都支持~~~
搞啦搞啦~~

大宅

原文章由 ivymeoow 於 08-5-31 12:59 發表

即係唔係話唔帶bb會對佢唔住,
因為佢地細個,
怕佢地既抵抗力唔夠,
先唔想帶佢地出街玩......

唔需要覺得對唔住BB,
佢地仲細,
未會有被遺棄既感覺既......
反而你唔好諗咁多,
到左佢地有歲幾o個陣,
你想食餐 ...

到左佢地有歲幾o個陣,
你想食餐飯都難呀!!!

絕對同意!!!!!!!!!
     晞晞靚相

男爵府

原文章由 晞玥 於 08-5-26 20:51 發表
嗚哇~~~唔制呀!!我又要Join呀.........
我就返香港喇!等埋我.....

幾時返ar??
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

珍珠宮

我唔駛等歲幾,宜家我同老公已經係食餐飯都難,要輪住食先食到。

原文章由 SUKI622 於 08-5-31 13:12 發表

到左佢地有歲幾o個陣,
你想食餐飯都難呀!!!
絕對同意!!!!!!!!!

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 08-6-1 22:58 發表
我唔駛等歲幾,宜家我同老公已經係食餐飯都難,要輪住食先食到。

我地一定要個女食完先可以煮...因為試過好多次一開飯阿女就扭。
吾開飯都吾扭ar...:;pppp:
[img]http://www.magicalkingdoms.com/timers/tickers

珍珠宮

jo:

我個仔都係,唔知係咪食聞飯香,我地一開飯就扭,唔開飯就唔扭......

仲有就係去到我父母/老爺奶奶屋企都唔扭,在家得我同老公就勁扭,一唔開心就扭!

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 08-6-2 14:46 發表
jo:

我個仔都係,唔知係咪食聞飯香,我地一開飯就扭,唔開飯就唔扭......

仲有就係去到我父母/老爺奶奶屋企都唔扭,在家得我同老公就勁扭,一唔開心就扭! ...

之前都係ga, 不過奶奶話唔好理佢,
我地照食, (當然會事但一個食快少少)
一路食, 一路同B女講:
『你唔乖喎, 咁大人都要食飽飽gar ma,
唔食飽飽邊有力餵b女呀?
b女下次要乖乖食飽飽先,
跟住先到麻麻食, 好唔好?』

如事者, 講左一個星期,
(無錯, 每一日都重覆台詞, 一字不漏)
b女真係乖乖食飽飽奶就覺覺豬,
就算唔訓都唔會扭計!!!

真係唔知係唔係咁堅!!!
不過我奶奶湊我個女真係掂過我,
至少唔會比我個女蝦......
說穿了, 我個女淨係蝦我一個,
奶奶話bb係會蝦媽媽 / 爸爸事但一個ga喎......

首頁

尾頁

跳至