跳至

首頁

尾頁

男爵府

唉...唔記得左同你地影返張相......
大家太好傾喇......
連老公同個女都唔記得左......

男爵府

咁好彩~~~
早知我又買啦~~~
可能頭獎係我ga!!!
wakaka!!!

男爵府

原文章由 jo@pong 於 08-5-25 01:10 發表

la...下次同埋bb,選一個付近有育児室既地方gathering,gum 就可以出泥lor~~我個女都係埋身架。不過e+暫時仲肯用樽(遅d ng 包)
如果可以2~3個月搞一次都幾好,可以聴下ng同mama既意見,交流一下。 不 ...

哈~唔記得左Jojo你話邊個商場既育嬰室好靚ga???
等我又扭下老公同我去先~~

男爵府

原文章由 weni 於 08-5-25 09:41 發表
唔該哂sharkcaca

Enjoy the gathering

Let's meet together next time

yes, let's meet together next time!!!
maybe next time we can bring the babies to 一田,
比佢地試下o個間"BB餐廳"!!!

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 08-5-25 11:30 發表
如果帶埋BB,我都想join呀!

一田有BB餐廳,咩黎ga?

From一個仲係好黏BB嘅媽咪

http://hk.news.yahoo.com/070628/60/2ahh8.html
有關BB餐廳既news,
你可以自己去睇睇~~

男爵府

原文章由 virginiali1226 於 08-5-26 01:51 發表
見你地咁開心,搞到我都好想出呀,好想等你地下次再搞,一齊帶埋bb出嚟就好la...十分十分期待ing....

如果帶埋BB, 最好等佢地打埋一歲o個支針,
加上o個陣佢地都識玩,
就唔會悶親BB,
又可以當幫佢地搞生日會呢!!!

男爵府

原文章由 ccsweetbaby 於 08-5-26 21:08 發表
Thanks sharkcaca and all Mother ar
真係傾得好開心
今次好成功,我記得恓所有媽咪la,
期待8月既meeting

我都好期待再有meeting!!
不過我呢隻大頭蝦仲未記得哂咁多個mama呀......

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 08-5-27 09:09 發表
咁我諗我真係好大膽,因為我已經plan緊呢個10月帶bb去新加坡/泰國玩。唔知點解,我想帶bb去好多唔同嘅地方,不論國內國外。

我見0801將會幫佢地嘅bb搞半歲生日會,好似話有成200人(連bb)參加,搞到要去酒店大搞...... 我倒想 ...

我就唔想o係bb去左旅行自己都唔知既情況下帶佢去喇~~
去到淨係識食同訓就把鬼囉!!
我諗等佢返學喇, 識得同人交流o個陣去旅行會好D,
學下唔同既culture之餘, 更加方便我地D大人ma!!!
最多咪帶下佢去廁所~~
唔使玩玩下扭訓覺咁掃興~~~
(ps:thailand衛生一般, 怕BB易水土不服~唔會去住~~)

我地使咩學人大搞丫,
BB半歲人仔, 容易爭野玩打交,
人少少反而易照顧~~~
半歲人仔生日會搞到成200人去酒店咁大,
唔使咁誇下話~~~

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 08-5-29 09:09 發表
認同人多人少唔係搞手可以決定,只係人地咁啱有咁多人出席,話佢地炫耀倒對人唔公平,我只係咁啱識人係0801媽媽先知道。

不過人多人少唔係重點,只有三五人等都可以好開心。我只係想問可唔可以搞d親子活動,因為好似我呢種阿 ...

即係唔係話唔帶bb會對佢唔住,
因為佢地細個,
怕佢地既抵抗力唔夠,
先唔想帶佢地出街玩......

唔需要覺得對唔住BB,
佢地仲細,
未會有被遺棄既感覺既......
反而你唔好諗咁多,
到左佢地有歲幾o個陣,
你想食餐飯都難呀!!!

男爵府

原文章由 bobo-ma 於 08-5-30 14:20 發表
8 月又有聚會 .. 我支持呀 ..
搞啦 .. 搞啦 ..

我都支持~~~
搞啦搞啦~~

男爵府

原文章由 Freesia_cat 於 08-6-2 14:46 發表
jo:

我個仔都係,唔知係咪食聞飯香,我地一開飯就扭,唔開飯就唔扭......

仲有就係去到我父母/老爺奶奶屋企都唔扭,在家得我同老公就勁扭,一唔開心就扭! ...

之前都係ga, 不過奶奶話唔好理佢,
我地照食, (當然會事但一個食快少少)
一路食, 一路同B女講:
『你唔乖喎, 咁大人都要食飽飽gar ma,
唔食飽飽邊有力餵b女呀?
b女下次要乖乖食飽飽先,
跟住先到麻麻食, 好唔好?』

如事者, 講左一個星期,
(無錯, 每一日都重覆台詞, 一字不漏)
b女真係乖乖食飽飽奶就覺覺豬,
就算唔訓都唔會扭計!!!

真係唔知係唔係咁堅!!!
不過我奶奶湊我個女真係掂過我,
至少唔會比我個女蝦......
說穿了, 我個女淨係蝦我一個,
奶奶話bb係會蝦媽媽 / 爸爸事但一個ga喎......

首頁

尾頁

跳至