想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

本人做左4次試管,由于卵巢功能唔好,第一次做先一個卵,結果無取,第二做取左4個卵但配唔到胚胎 ,無的放,第三次做又系取左4個卵醫生仲話配到3個好靚既胚胎但放左唔成功,第四次做打針第8日流 左好多血,結果醫生話D卵泡長唔起先流血要取消,當時醫生叫我唔好再浪費錢做第5次,我聽左之後成個人呆左都唔知自已點樣翻到屋企,我好想要BB,我先28歲,究竟應唔該放棄,我現的心好痛好痛。

別墅

我先生系北京做野,所以我系北京做,北京做試管都唔平,加上好多人話北京唔比香差,所以4次都系北京做,我做左4次,用左3种方案,其中第三次同第四次都系m第2天開始打針,好似話短方案。我驗血的結果:
fsh:7.28
LH:2.84
E2:82
PRL:25.74
T:35.2

別墅

仲有我系香港睇左唔少中醫,我覺的中醫幫唔到我

別墅

原文章由 babybaby08 於 08-5-26 13:38 發表
You are still young, so don't give up. Why don't you come to HK and see 梁家康醫生 (Tel: 2523 3007). He is located in Central. He is the first person in HK to do the test tube baby (I think back ...

其實我當初去做ivf系因為先生精子極少(幾乎無),沒想到我卵巢功能都唔好,就算我去睇醫生,我都唔會有機會自然受孕,所以試管是我們維一的出路。

別墅

原文章由 Ruby06 於 08-5-26 18:20 發表

tfhung,

須然,就咁睇,好似fsh 唔係太高.但因為你E2 好高(normal = 25-27).E2高係會supress fsh 既.所以你既真實fsh 應該係比現時既reading高好多.所以,你既卵巢功能,應該真係唔係咁好.

似乎你既treatment method ...

其實我第一次做系做用long protocol,第二次系食排卵丸,但食排卵丸取出來的4個卵配唔到胚胎,所以第三、四次醫生先幫我轉做短方案,,其實我做4次都無唸過放棄,但醫生講明唔會幫我做第五次,所以我覺的好傷心連醫生都放棄,我好難有信心再做落去

別墅

好多謝各位俾唔同意見我同支持我,今日心情好翻好多,我會努力睇中醫先,可能以前我大心急,16個月做左4次ivf(因為我先生驗左好多次蟲蟲,時有時冇,醫生叫我地盡快做,驚遲D冇)仲有我一邊巢已經無排卵,吃DHEA可唔可以?

首頁

尾頁

跳至