論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

唉…有時候明白文化的差異,妳對佢守承諾,佢只顧自己,又大頭蝦。
今次雖然小事,不過,原本新年利事打算多一點,現在只會兩封普通利是,以後也不會有額外福利。
仲有,我到底可否交阿女比佢湊?如果兩大長老不在,佢一個湊,我安心嗎?
又擔心請另一個也未必好,但既然未能信她,應否換人呢?
我的工人無黑面,做嘢懶少少,無咩記性,會玩電話,不過,湊b暫不會玩,暫未有讓佢一個人湊b,因家中有其他人,但因健康問題有變化,可能將來要佢一個人湊,大家會否換人呢?

水晶宮

講多少少先至知喎。

大宅

引用:唉…有時候明白文化的差異,妳對佢守承諾,

原帖由 meowyung 於 15-02-11 發表
唉…有時候明白文化的差異,妳對佢守承諾,佢只顧自己,又大頭蝦。
今次雖然小事,不過,原本新年利事打算 ...
究竟什麼事?

公爵府

大宅

回覆:為了阿女,我忍。。。

佢打算返鄉放假,之前傾因某些原因佢自行買機票,我叫佢7點返到香港,到我家差不多10點。佢答應,點知買了7點幾上機,9時才香港,預計返我家已經11點多。一來我女細,二來我唔會比佢帶鎖匙返鄉,即我要等佢返來。不開心係因為佢答應。另外,家務也開始懶散。雖然係我面前對阿女不錯。

大宅

引用:佢打算返鄉放假,之前傾因某些原因佢自行買

原帖由 meowyung 於 15-02-12 發表
佢打算返鄉放假,之前傾因某些原因佢自行買機票,我叫佢7點返到香港,到我家差不多10點。佢答應,點知買了7 ...
算啦,差別都是一個多小時。我仲慘,跟工人講續約時,大家同意八月放。今天簽合約時說要放十二月。我已經攞左八月大假,準備在家湊小朋友,十二月都唔知點算。

複式洋房

其實佢平時對你小朋友好唔好?小朋友跟唔跟佢?

大宅

引用:其實佢平時對你小朋友好唔好

原帖由 CKMH 於 15-09-16 發表
其實佢平時對你小朋友好唔好?小朋友跟唔跟佢?
尚算ok.

複式洋房

月亮BB 發表於 15-2-14 22:58
算啦,差別都是一個多小時。我仲慘,跟工人講續約時,大家同意八月放。今天簽合約時說要放十二月。我已經攞 ...

同佢講,唔得囉, 叫佢一定八月,唔係唔比放

複式洋房

回覆:meowyung 的帖子

我之前嗰個就係勁冇記性同唔小心,最後炒了,新請返來一個好醒,但係懶!

禁止訪問

回覆:為了阿女,我忍。。。

首頁

尾頁

跳至