跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 JOESPHINE 於 08-6-4 15:15 發表

聽講救世軍幾好喎~~但我諗住報讀九龍城既靈梁堂....唔知有冇人知好唔好呢

九龍城有靈糧堂架咩?
你係咪想報藍田或鑽石山呀?

大宅

Bonnie同purinbb你地相認返, 真係開心又攪笑~
我都係廣華生呀, 但係同房的媽咪唔覺會上bk喎~
我都係prefer幼稚園係近屋企附近, 見的小朋友為左搭校車以舟車勞動, 係唔值得跨區返學.

大宅

原文章由 佩兒 於 08-6-5 13:01 發表
咁多0801媽媽係tko住, 真係好, 等bb大d可以一齊玩, 大家有無返工架? 我返半職

九龍城靈糧堂都不錯架, 如果我住九龍城都選這間, 不過都好似好難報

真係有眼不識太山, 自己住九龍城都唔知有間幼稚園係個到
之前剩係諗住迦南, 伯特利, 聖三一or民生(學費好貴), 我都係要落力的至得~
有朋友讀過九龍塘個的:根德, 方方樂趣, 約克, 都唔係好得~

大宅

原文章由 佩兒 於 08-6-5 14:05 發表
靈糧堂係嘉林邊道

咪係囉, 一直都以為係教會咋, 唔知道有幼兒/稚園.
可能我心目中既幼稚園好少係上樓的.

大宅

原文章由 bonnie1013 於 08-6-5 13:25 發表
係呀, 近d可以行路返學, 一來時間容易預, 二來可以比小朋友當做運動, 可以的話, 將來小學同中學都盡量係屋企附近就好lu~

最理想就係你所講:小學同中學都盡量係屋企附近, 有歸屬感嘛, 同埋有起咩事, 都可以快的揍返阿b.

大宅

原文章由 waiwai1234 於 08-6-5 15:15 發表

我都係甘諗,大仔都仔係返好近,落雨打風都唔濕身

出面風大雨大都唔濕身又真係good喎, 可想而知好近好方便~

大宅

原文章由 JOESPHINE 於 08-6-5 16:20 發表

乜靈梁堂係上樓既咩佢介紹有戶外地方喎....唔係地下既先有戶外設施既咩

there's outdoor playround with cover, the building included hall, different teaching rooms...i view some parents go to interview @4/F.

首頁

尾頁

跳至