嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都係6月份baby-mo雜誌第一版見到lee個廣告, 佢地仲印有網址查閱奶粉資料.但唔現有刊登奶粉既成份. 佢地話奶粉加入"5只營養素"包括DHA. 咩lee隻奶粉本身無DHA架? 但佢地又無講有幾多DHA.
請問有無mama既 bb係飲緊lee隻大仔奶粉, 我想轉比我囝囝飲, 請比d意見, Thanks

別墅

我有個日本朋友,話原來"日本雪印"唔會向日本有得買,佢只會出口,日本國民係買唔到,佢地嗰邊啲日本BB多數食明治,森永同和光堂,多數食到細仔之後唔會食奶奶,所以大仔會買得好平,佢地食其他野來補充營養(例如魚生和各牌子副產品),所以去到日本都好難買奶粉,要問當地人先知

而家(日本雪印/和光堂)响香港有代理添,,,希望唔會加價la

男爵府

DHA成份
牌子 mg
1) 明治 70
2) 森永 65
3) BeanStalk 53
4) 日本雪印snow 53
5) 和光堂 50

原文章由 adamuimui 於 08-6-4 15:04 發表
我都係6月份baby-mo雜誌第一版見到lee個廣告, 佢地仲印有網址查閱奶粉資料.但唔現有刊登奶粉既成份. 佢地話奶粉加入"5只營養素"包括DHA. 咩lee隻奶粉本身無DHA架? 但佢地又無講有幾多DHA.
請問有無mama既 bb係飲緊l ...

男爵府

我一月先去過日本,在各大藥局及Babies R'Us 都見到有呢隻黃色及粉紅色的新雪印賣噃……

原文章由 櫻子 於 08-6-4 15:27 發表
我有個日本朋友,話原來"日本雪印"唔會向日本有得買,佢只會出口,日本國民係買唔到,佢地嗰邊啲日本BB多數食明治,森永同和光堂,多數食到細仔之後唔會食奶奶,所以大仔會買得好平,佢地食其他野來補充營養(例如魚生和各牌 ...

Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

男爵府

請問網上訂同萬寧買分別係幾錢呀?

複式洋房

YY-bb
唔該哂 好詳細.
咁,明治係最多DHA喎.lee隻都有53mg.
請問有無bb食緊呀, d poo poo 硬唔硬?我怕一轉咗大仔d便便就有問題, 好煩呀.

男爵府

唔使客氣~
至於d poo poo我個女食日本雪印snow(大仔)都幾好呀~
我奶奶話d poo poo好軟身~

原文章由 adamuimui 於 08-6-4 16:32 發表
YY-bb
唔該哂 好詳細.
咁,明治係最多DHA喎.lee隻都有53mg.
請問有無bb食緊呀, d poo poo 硬唔硬?我怕一轉咗大仔d便便就有問題, 好煩呀.

[ 本文章最後由 YY-BB 於 08-6-4 17:42 編輯 ]

大宅

請問是BeanStalk or粉紅罐的雪印?

我諗緊轉邊隻?

複式洋房

剛剛今日係萬寧買左一盒旅行裝都係$35, 諗住比個囡試下.....順便自己都可以試下d味道

首頁

尾頁

跳至