跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都報到呀! 我老公係警察守mk...我 e+大長緊肚36w多d,係在職媽咪... 真係好 有呢個會可以識到多0的朋友,大家多多交流!

男爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-28 12:51 發表

嘩然歡迎你呀~咦你就生得喇啵恭喜你呀記得請食彊醋呀~你老公守mk呀好多野做o架啵唔知我老公會唔會年尾調mk呢!

我係美國生及坐月,所以唔會煲彊醋了!

男爵府

y
原文章由 mon0307 於 08-5-28 20:18 發表
hi
你好呀!
我老公都係返mk架....唔知佢地識唔識嘅呢!
恭喜哂喎!你就嚟做媽咪喇!
會係邊間 E 院生 BB 呀?

我係美國生及坐月呀!
你老公係第幾隊?唔知我老公會唔會識你老公呢

男爵府

近來bk真係好唔掂,成日都上唔到!

男爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-29 17:36 發表

死火警我唔知我c6第幾隊tim,因為我冇問過佢呢樣野呀!

我老公第3隊,你問下咪知囉

男爵府

原文章由 mon0307 於 08-5-29 23:13 發表
哦......你係美國生&坐月呀!

咁你而家係 h.k. 定 usa?

原來我老公都係第3隊架...

不過佢係 EU .....

我e+係 usa, 我預產期係6月21日呀!
開始有d緊張tim

男爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 00:50 發表

如果係大食會, 打麻雀果d佢都唔會叫我去, 因為佢d伙記全部都食煙, 攪到我c6唔食煙既都次次返黎一身都臭到死. 係出海果d先叫埋我一齊去玩呀!

係呀, 想另外問下d警察太太, 你地多唔多同圭小朋友去警察會玩架? 我想 ...

係呀,太太係有張證入去架! 叫你老公apply就有架啦!
警察會有bbq,swimming,badminton,bowling...
badminton $10/hrs, 好抵!

男爵府

原文章由 vkk 於 08-5-30 01:28 發表

o甘c6有冇攞假陪你?休息多d到亞B出世你就冇得訓.係呢,boy or girl...

有攞假,過10日就會黎陪我,係 boy 呀

男爵府

原文章由 julieann 於 08-5-30 02:17 發表

咁有無限我一個人可以帶幾多朋友入去玩架?

無限架,我去bbq帶10多人去..

男爵府

原文章由 jenny媽媽 於 08-5-30 02:35 發表

咦~咁你幾時會返o黎香港呀!等你返o黎我地咪可以搞大食會囉!
話時話點解揀o係o個邊生呀

我大約7月中會返香港,到時可以係警察會攪個公務員太太及親子大食會...

點解揀o係美國生?我想小b係讀書同工作都可以多個選擇law,而且我有綠咭係度生都好方便.

男爵府

bk name........hb部門(地區).........住址
ChristieMing.......警察(上水)............葵蓉
穎穎豬媽.............警察(灣仔)............德福(1個女1歲)
Elkykit...............警察(屯門)............葵馥
julieann.............警察 (打鼓嶺).........順利 (1個仔8個半月)
ClaireMa..........警察(屯門)............葵蓉
vkk....................警察(灣仔)...........香港仔
eviza_snow.........消防(西灣河).........西灣河(1女7歲,懷孕10weeks)
毛b......................消防(天水圍).........葵蓉jenny媽媽..............警察(九龍城)......葵蓉(1女3歲,1女快2歲)
babymilkmilk.......警察(葵涌)............葵馥(1個女2歲7個月)
TVb08.................警察(MK)...........油塘(懷孕37wk)

[ 本文章最後由 TVb08 於 08-5-31 00:53 編輯 ]

男爵府

我c6從來唔攞野返屋企做架!因為佢唔想返到屋企都仲有壓力喎. 如果佢拉左野or有d特別嘅case發生佢就會同我講,有時有case都幾得意..

男爵府

我唔識煮飯,我2公婆係無飯couple,我c6成日complain,但我真係煮飯白痴,遲d會有bun bun,佢係菲律賓係cook,希望佢識煮飯!

男爵府

原文章由 julieann 於 08-5-31 01:13 發表
係菲律賓cook就一定識煮野啦~我都好鍾意食菲律賓菜~ 因為我媽咪係菲律賓人~ 哈哈~ 不過我爸爸係HK人...

希望啦!我都唔想食外賣了!

男爵府

原文章由 julieann 於 08-5-31 01:34 發表
我地都試過食外賣既日子, 因為懶, 唔願煮, 哈哈...之後因為唔想再食外賣, 所以就自己煮返喇.

放工仲要買餸煮飯,之後仲要洗碗...真係怕怕

男爵府

原文章由 vkk 於 08-5-31 02:08 發表
你地c6有冇幫手??我初初結婚就係為o左做家務日日閙架,佢話佢唔鍾意做!!!你估我好鍾意呀:;pppp: 現在我煮飯佢洗碗..我吸塵佢抹地

我c6係乜都唔做架,所以我唔學煮飯費事做多d呀

男爵府

好羨慕你地可以去旅行,我都唔知幾時可以

男爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 22:33 發表
唔駛羨慕, 你都可以架, 聽朝起身即刻去旅行社報名!!!!

我就快生了,有掛都唔使諗去旅行啦....

男爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 22:58 發表
哦....咁恭喜哂呀, 幾時預產期呀, 生左叫你honey陪你去, 錫下你囉

6月21呀,希望bb早10日8日出世就perfect了....

男爵府

原文章由 毛B 於 08-5-31 23:18 發表
唔..........點解要早10日8日呢??

因為我c6請左1個月假,如果bb早10日8日出世,佢就可以陪我坐月坐耐d囉...

首頁

尾頁

跳至