跳至

首頁

尾頁

別墅

妳地有無已經或者將會帶BB去旅行呀?我BB三個月,好想帶埋佢去旅行,但係好似要帶好多野咁,例如奶樽,烚奶煲,BB洗潔精,沖涼盤etc。有無媽媽已經帶過BB去旅行架?請分享!

別墅

我PLAN緊BB 8個月大先去, 首選日本..

奶樽我打算買去旅行果隻, 入落奶袋比BB食.
至於消毒, 好似有消毒餅, 唔駛個個烚奶樽帶去呀!!!!

大宅

唔敢咁快帶出門,諗起大仔細個去旅行帶好多東西,又重又辛苦,而家多一個,自己又再老啲,真係咪攪! 起碼識行可以抱少啲先再諗!

原文章由 tallmama 於 08-5-28 14:20 發表
妳地有無已經或者將會帶BB去旅行呀?我BB三個月,好想帶埋佢去旅行,但係好似要帶好多野咁,例如奶樽,烚奶煲,BB洗潔精,沖涼盤etc。有無媽媽已經帶過BB去旅行架?請分享! ...

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 #1 tallmama 的文章

你還要帶定hk飲既水去沖奶 ,
bb太細唔可以飲外地水的 .

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都plan咁9月份去加拿大,
行程就係2個星期,
到時一定帶好多野.
The ticker URL: http://lb3m.lilypie.com/gFQmp8.png
http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb20091003_-9_My+child+is.png[/img][/url]

別墅

我覺得可能而家帶埋佢去可能反而方便D,因為佢仲係食飽訓,訓飽食,同埋淨係飲奶,唔駛食其他野。可能去resort會方便d。都係幫佢申請左護照再算啦!

複式洋房

Plan to go Shanghai for summer vocation but no time to ask for passport.

洋房

I bought my kid to Indonesia when he was 8 months old.

There is inflatable plastic bath tub for travel purpose.
I bought a rice cooker to cook congee. Disposable milk bag is handy. But it is really tiring though fun.

I plan to bring my new baby to Malaysia this Aug. She will be 6 months by then. But this time, I breastfeed her so it will be less troublesome.

別墅

原來都好多人會帶埋bb去旅行的

我都plan緊bb差不多一歲去日本呀!

複式洋房

我下星期就帶BB過日本...
我諗住尿片去到果邊先買,淨係帶夠飛機用就算...
奶樽呢....我都係用消毒餅...不過我個B主要都係人奶,得夜晚一餐飲奶粉,咁會方便好多.
查實我仲有個大女,0係佢五個月時已經帶佢去國,到家陣兩歲半,佢大大話話去過五次日本,一次泰國,三次返國內...都OK丫.
唔使咁緊張~RELAX~

別墅

原文章由 cancan708 於 08-6-16 00:05 發表
我下星期就帶BB過日本...
我諗住尿片去到果邊先買,淨係帶夠飛機用就算...
奶樽呢....我都係用消毒餅...不過我個B主要都係人奶,得夜晚一餐飲奶粉,咁會方便好多.
查實我仲有個大女,0係佢五個月時已經帶佢去國,到家陣兩 ...

我都係想帶bb去d比較方便嘰地方,eg台北。買日用品都方便d嘛。請問消毒餅點用架?咁妳會點同bb沖涼呀?妳去完日本返黎同我share下妳個trip丫,我想知道bb搭飛機嘰反應,妳大概嘰行程(因為日本需要行好多,同埋交通主要都係搭地鐵),同埋妳會推車多還是"meh"佢多。

首頁

尾頁

跳至