在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

ha, now change the strawberry ground - lucky i spot, otherwise, i missed you all tim

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

早晨呀!
今朝好番啦! 唔使冇心機, 可以暢所欲言

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

DEAR ALL:

早晨呀!

今早好似易入左的...

NNN

男爵府

Good morning,

尋日放棄BK, 今日先報到

大宅

Morning all

CEO: 個工人係香港請架? 如果個工人有問題,Immigration係會有提示既,但係唔會disclose係咩原因........
哎.....工人既野,有又煩...無又難!!!
Good luck!!!!

原文章由 fitceo 於 08-5-28 17:28 發表
今日好煩,本來請緊個新工人,入境處打俾我話個工人有問題,暗示唔好請佢黎,等我拿拿林頭先去攪個過,希望6月底黎到,唔係就輪到我屋企輪陷, 大大wor. ...

男爵府

出面而家好大雨呀, 要帶雨具啦

子爵府

Morning all!
又開工啦!仲有兩天放週末,好期待!

男爵府

大懵亞媽, 水晶下星期四開始考試,我仲等緊學校泒考試範圍同佢溫書, 今朝先醒起好早泒左啦

男爵府

今個週末好慘呀, 我要番工, 下午水晶要山長水遠去太古城商場唱5分鐘歌,星期日要去生日會, 睇怕都唔使溫書 lor

原文章由 goodies 於 08-5-29 09:07 發表
Morning all!
又開工啦!仲有兩天放週末,好期待!

大宅

BM: 哈哈.....原來妳都係同差唔多既....不過懵懵下就慣架喇
Qboy p.1果時我都懵下懵下,唔會好上心....but成績表一現,就唔到我在懵lu.....E+我會第一時間check手冊,靠佢地把口講就水得。Qboy都係六月中考試,e+諗住加多半個鐘補習社,可以做多d補充練習......

原文章由 bestma 於 08-5-29 09:09 發表
大懵亞媽, 水晶下星期四開始考試,我仲等緊學校泒考試範圍同佢溫書, 今朝先醒起好早泒左啦

[ 本文章最後由 Q太郎媽咪 於 08-5-29 09:51 編輯 ]

子爵府

原文章由 Q太郎媽咪 於 08-5-29 09:03 發表
Morning all

CEO: 個工人係香港請架? 如果個工人有問題,Immigration係會有提示既,但係唔會disclose係咩原因........
哎.....工人既野,有又煩...無又難!!!
Good luck!!!!

...

QQ,

呢個工人係曾經hk 做過完約工人,入境處check到佢今次報既資料同佢上次黎hk有出入,同埋話俾我聽佢曾告過舊僱主,原因就唔講得,叫我考慮清楚. 我諗入境處應該有份曾經打過官司既工人list,無論係工人單官司啱唔啱都好,唔俾佢地再黎,對我地僱主都係無損失,呢個做法起碼保障到我地先. 擒日即刻請左第2個,希望好運d 啦.只要暑假前黎到,都係無工人兩星期,應該攪得掂.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

男爵府

Good afternoon

我都喺後知後覺, e+先入到嚟!!

大宅

CEO: 如果無工人兩星期都唔會係好大問題既....
Good Luck!!!
我都唔諗住再請工人喇...返工的話會考慮搵個鐘點煮飯同打掃就算lu,e+d鐘點都好貴啊!!!Qba話齋,有d錢係要比人賺,仲叫我賺埋佢喎.......:;pppp: :;pppp: 我真係無咁笨,d錢又唔係要我比既......

原文章由 fitceo 於 08-5-29 14:14 發表

QQ,

呢個工人係曾經hk 做過完約工人,入境處check到佢今次報既資料同佢上次黎hk有出入,同埋話俾我聽佢曾告過舊僱主,原因就唔講得,叫我考慮清楚. 我諗入境處應該有份曾經打過官司既工人list,無論係工人單官司啱唔啱 ...

男爵府

Hi Hi
I am back....
開心叮一叮,嘻哈咀兩咀!

侯爵府

我兩日都入5到BK
一入黎已經去到19啦

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

作死,我而家先死到入嚟咋,bk時得時唔得,都唔知佢想點

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

早晨早晨,

可能一大清早冇咁多人上BK, 所以好快

琴日我冇做落湯機, 早咗返工, 只係隔窗觀雨

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

HIHI!ALL:

早人呀!都係果句,入bk入到就黎傻...

NNN

男爵府

Good morning)))))))))

BK 今次真喺神咗好耐!!

CEO,
喺報紙見到介紹本書叫"好孩子是教出來的", 作者陳靜茹, 好似幾啱你睇, 你行開書局瞄瞄啦!!

大宅

Morning all!!!!

睇下今日有無時間去搭纜車上山頂!!仲可以懷舊下...........

原文章由 stmummy 於 08-5-30 08:57 發表
Good morning)))))))))

BK 今次真喺神咗好耐!!

CEO,
喺報紙見到介紹本書叫"好孩子是教出來的", 作者陳靜茹, 好似幾啱你睇, 你行開書局瞄瞄啦!!

首頁

尾頁

跳至