在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Good Morning....

wow, it started to rain when I just stepped in my officemouth:
開心叮一叮,嘻哈咀兩咀!

侯爵府

個天好鬼黑
好似就跌落黎咁

子爵府

Dear all,

Good morning!

喺擒日大雨中,66架車俾後面架車錫左一啖,雖然不太嚴重,都要攞去整整, 今早又是大雨中行車,我心有d 驚驚.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Q太郎媽咪 於 08-5-30 09:08 發表
Morning all!!!!

睇下今日有無時間去搭纜車上山頂!!仲可以懷舊下...........

hi hi all

山頂有咩節目?做乜揀今日去

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 栗子媽媽 於 08-5-30 10:05 發表
個天好鬼黑
好似就跌落黎咁

我嗰邊個天得個黑,一滴雨都無

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 Q太郎媽咪 於 08-5-30 09:08 發表
Morning all!!!!

睇下今日有無時間去搭纜車上山頂!!仲可以懷舊下...........

哦!原來今日搭纜車三毫子,不過話好多人排隊,要等
5個鍾

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

BK 又想神神地,我地洗唔洗喺大陸開番個竇呢

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

BK 又想神神地,我地洗唔洗喺大陸開番個竇呢

子爵府

我嚟啦)))))))))))))))

豆豆
點解揀去大陸開竇呢?

ceo
你請賓定印, 點解可以咁快嘅? 我請印要3,4個月。
我女傭有個鄉俚嚟咗差唔多6個月, 話太太成日閙佢,諗住做夠7個月就辭工走(佢地要7個月先還晒啲agent fee), 佢諗住早一個月通知佢太太。剛剛有個朋友諗住唔續佢而家個印, 又係7月到期, 我叫女傭介紹佢地見吓面睇吓大家啱唔啱。請女傭真係講彩數。
祝我同沚淘好運, 出年換個女傭ok啦。
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

男爵府

Good afternoon,

我都係依家先敢試下入黎咋

男爵府

請工人一定係講彩數啦, 我本來都覺得我嗰個幾好, 但經過上星期六, 我有d 保留,不過都無計,其他野ok, 我都會照用, 鬼叫我無佢唔掂咩

男爵府

好在水晶今日放假一天

原文章由 栗子媽媽 於 08-5-30 10:05 發表
個天好鬼黑
好似就跌落黎咁

子爵府

原文章由 forty+ 於 08-5-30 13:06 發表

豆豆
點解揀去大陸開竇呢?

ceo
我女傭有個鄉俚嚟咗差唔多6個月, 話太太成日閙佢,諗住做夠7個月就辭工走(佢地要7個月先還晒啲agent fee), ...

forty+,

呢個係賓賓,之前喺hk做過一個4年約既僱主,因為僱主唔想俾長期服務金,唔同佢續約,跟住再同另一僱主做兩年約,佢就番菲生仔,而家再黎就照顧老人家,黎左一個月,個老人家唔鍾意佢唔識廣東話,唔要佢,佢而家喺深圳等緊人請,agent話佢d資料齊晒,應該會好快轉到約,無辦法喇,明知佢係斷約,都要試試,因為請overseas一定唔夠時間,請完約嗰d,佢地又簡擇,同埋隨時到上工時,佢地見到第2份工好d,會甩底,我受唔起咁大刺激,又要再搵工人,反正個個都係試,搵個快攪掂既先lu.
[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

男爵府

其實都啱嘅, 唔好要求咁高,就唔會咁失望,但求有人做下清潔, 煮下飯,應該唔難

原文章由 fitceo 於 08-5-30 13:23 發表

forty+,

呢個係賓賓,之前喺hk做過一個4年約既僱主,因為僱主唔想俾長期服務金,唔同佢續約,跟住再同另一僱主做兩年約,佢就番菲生仔,而家再黎就照顧老人家,黎左一個月,個老人家唔鍾意佢唔識廣東話,唔要佢,佢而家喺深 ...

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

原文章由 forty+ 於 08-5-30 13:06 發表

豆豆
點解揀去大陸開竇呢?

ceo
我女傭有個鄉俚嚟咗差唔多6個月, 話太太成日閙佢,諗住做夠7個月就辭工走(佢地要7個月先還晒啲agent fee), ...

BK有個大陸版呀嗎

子爵府

嘩嘩嘩!今日由朝忙到而家!
人都crazy....,幸好是 Friday 否則會變思覺失調!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

HIHI!ALL:

我家有二隻國寶,一隻個名叫華華,另一隻個名叫欣欣,晚晚一人一部腦,腦到盡晒12點幾..

NNN

男爵府

Good morning,

Saturday 九點幾我都係最早, 番工都開心

男爵府

我屋企部腦比我姪仔攪完神神地, 成日自己中途 restart, 攪到我都無心機係屋企用腦

子爵府

Morning....
呢個星期的工作令人身心疲乏;我今早竟然睡到9點幾才施施然起床!

首頁

尾頁

跳至