在職全職

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我又到啦

男爵府

係呀, 我岩先聽talk都有介紹呢本書, 我都想去look look

原文章由 stmummy 於 08-5-30 08:57 發表

CEO,
喺報紙見到介紹本書叫"好孩子是教出來的", 作者陳靜茹, 好似幾啱你睇, 你行開書局瞄瞄啦!!

男爵府

骨骨,

幾時黎我公司呀, call我啦, my no. is xxxxxxx(pls check pm)

原文章由 goodies 於 08-5-31 13:50 發表
All+: 果邊現時都OK,我地可持觀望態度。

你要同三個director開會,你好重要喎!
我昨天一早都要去 headoffice,因為星期四有宣布公司有改變,昨天太上皇要向 senior management 做briefing. ...

男爵府

我收到留位學校信, 書單D書好深下, 朝早7時上校車, 3:20到OK, 唉, 諗起仲要同佢溫書, 大家都好慘羅

原文章由 bestma 於 08-5-31 12:10 發表
我都係攪左成朝而家先整好d考試 notes咋, 塗改到手都軟, 好在今朝要番東咋, 呢兩日仲未得閒溫住添,考得差都係亞媽嘅問題

男爵府

公司好C忙呀

呢排日日係OK整profile等去叩門, 放榜日5係HK, 我要一個人面對, 好怕到時忍5到 , 不過都諗住即日去drop profile, 1日攪掂佢, 再睇下有冇得INT啦

跟住下午同呀仔去學校rehersal, 佢係高班畢業禮有得表演

男爵府

all,

冇錯, 我有私校係手, 個心係定DD, 仲未好緊張或訓5著, 不過如抽到OK樓下返學5使煩, 咁豬女5使咁早起身, 不過我做晒輔導啦, 話好彩抽到咪樓下羅, 抽5到出去讀, 有幾個朋友仔一齊5怕悶, 不過豬女天生樂天派, 完全5似我杞人憂天型

我就見呢度著妹都好彩抽到, 專登黎痴下D luck架

anyway, 我已預備好要叩要profile, 可能明天送埋佢, 下午安心豬仔返學校rehersal next wk 表演

男爵府

40+,

D料好正呀, 岩晒我

可惜我第一次冇選到心儀小學, 機會會低好多

原文章由 forty+ 於 08-6-6 00:34 發表
豬媽, 比你參考, 不過我諗你應該用唔著, 我直覺豬囡會派到心儀學校。
http://happypama.mingpao.com/cfm/relation3.cfm?File=20080604/spea/voa1.txt

oj, 咁慘要去成個月, 去兵呀? 好在你兩個女都唔係好細個, 唔係 ...

男爵府

豬女都係咁架

原文章由 fitceo 於 08-6-6 16:08 發表

大眼都係咁,去廁所沖涼飲杯水都要人陪,都唔知點解會咁細膽架.

男爵府

希望明天有好消息啦, 但心理已準備好叩門, 咁5得都冇咁失望掛

男爵府

栗栗, 骨骨,

tks

今朝HB係大陸打番黎話黑雨, 起身睇電視G學校5開, 上網又冇得網上通告

不過昨晚諗多左, 真係dreaming返到學校搵5到豬女個名

男爵府

抽到...第1..0...志願, .......少炳

男爵府

我預感一向靈架

係啦, 我會努力叩門, tue 會返KG叫校長寫信, 盡力而為啦, 又回復好似考私校日子咁, 要準備好多野咯

我有個朋友又係抽到少炳校, 佢又係有名校係手, 不過都想讀番沙田區, 我地頭先撞到, 同病相憐一番 不過諗到有D好叻同學仔, 抽到1X, 又冇私校係手, 仲

男爵府

咪羅, 豬女好多同學仔都係4之後咋

原文章由 栗子媽媽 於 08-6-8 20:15 發表
正苦又話得1X%派唔到頭三志願
今期G3個都派唔到3甲既

男爵府

係呀, 我都咁諗, 叩5到咪C校羅, 我係怕C校遠同辛苦, 仲有果度D空氣好差下架

原文章由 stmummy 於 08-6-10 11:39 發表
豬媽,

最多麻喺你間c校操練一年, 出年再試插班, 希望在人間喎!!

男爵府

但佢又有同學抽到正野, 抽5到正野果D反而係最叻果批, 佢班中考1-5果D全抽5中

[/quote]原文章由 forty+ 於 08-6-9 09:09 發表

豬媽, 喺咪豬女間KINDER隨機編呺唔好所以多同學派得唔好呢?

[/quote]

男爵府

hi hi,

幾日冇上黎, 皆因公私2忙, 返ok要整profile, e+仲努力叩緊門, 不過又有人問我, 有英小係手, 點解要叩中小呢 冇呀, 貪近屋企咋, 你地又會點睇

男爵府

Q媽,

未有聲氣呀

因同事講, 任何小學都辛苦架, 橫掂都辛苦, 不如讀間勁D既, 咁考中學時煩少D, 小時辛苦, 大左咪5駛咁辛苦羅咁話, 攪到我到

原文章由 Q太郎媽咪 於 08-6-18 14:19 發表
Good Afternoon))))))))))))))

豬豬:叩門進度如何??? 有英/私小係手而不斷叩門既大有人在....,最重要係選擇到一間各方面自己最滿意既學校就心安理得喇....

...

男爵府

骨骨,

E+好D未呀

果日明明見準備去搭小巴架, 咩受5到誘惑, 去左XX城呀

原文章由 goodies 於 08-6-13 21:14 發表
亨利應酬,我在家食緊雀仔餐!內容是罐頭粟米粒上加水浸吞拿魚,面頭放芝士一塊,放微波爐叮兩分鐘!

是日正式是 Black Friday!
完了seminar ,去了XX城,大手購買one piece dress 4條,正想話下星期都可以小型 fashion show 露肥腿 ...

男爵府

E+冇晒事未呀

原文章由 goodies 於 08-6-18 21:44 發表

豬豬:係呀!果日隻魔鬼好勁!我不單銀包失救、人又失手,慘重!

男爵府

收到心儀學校電話約見, 但要揀佢3次, 我好老實咁話第一次冇揀, 咁就冇得見啦

E+有D後悔冇話第1次都有揀佢, 白白錯失見面機會, 其實我一早知佢會問架, 只係怕要比証明時仲瘀

首頁
12345...6

尾頁

跳至