想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

頭先老公係屋企搞掂d丁丁,我地就拿拿聲出門口去仁安交精,點知我心急出門口,冇留意我袋住裝丁丁既樽仔打橫訓底左,我老公話份form寫到明個樽仔要直立式擺,唉,好驚影響丁丁呀

大宅

引用:頭先老公係屋企搞掂d丁丁,我地就拿拿聲出

原帖由 wai829 於 15-02-13 發表
頭先老公係屋企搞掂d丁丁,我地就拿拿聲出門口去仁安交精,點知我心急出門口,冇留意我袋住裝丁丁既樽仔打 ...
冇事既,不過最好老公貼身袋,似返體溫嘛

別墅

回覆:一陣就去做iui喇

多謝你回覆呀,希望冇影響啦

大宅

引用:多謝你回覆呀,希望冇影響啦 +

多謝你回覆呀,希望冇影響啦
我都係今日做呀~good luck,一陣relax D

大宅

Good luck

大宅

Good luck!! 唔痛的放心 :):)

別墅

多謝你地呀!
Caiecaie,你都要relax, 一齊加油呀

大宅

想問下個過程係點???

子爵府

回覆 yanyant 的帖子

其實就好似平時陰超咁!唔痛!

大宅

回覆:yanyant 的帖子

好快做完,5分鐘攪掂,休息15分鐘就走得。 Good luck!

大宅

引用:頭先老公係屋企搞掂d丁丁,我地就拿拿聲出

頭先老公係屋企搞掂d丁丁,我地就拿拿聲出門口去仁安交精,點知我心急出門口,冇留意我袋住裝丁丁既樽仔打 ...
你係咪都係16,19(初一)返去打針

別墅

引用:Quote:原帖由+wai829+於+15-02-13+發表頭先

原帖由 Caiecaie 於 15-02-14 發表
你係咪都係16,19(初一)返去打針
我今次係第一次做iui。

Day 2開始食左5日排卵藥,vitamin e 同埋亞士匹靈就要食哂成個cycle。

day11返去照卵泡,醫生話我有2大2細既卵,2粒細既卵唔夠大,姐係我得2粒大既卵用得,跟住話我內膜唔夠厚,俾左支藥gel我每日揸大脾,話可以幫助內膜增厚,跟住幫我打破卵針。

day 12就做iui, 做完俾左藥我叫我day 14開始每日都塞陰道,day 28 就驗孕了。

點解你要初一打針呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+Caiecaie+於+15-02-14+發表你

原帖由 wai829 於 15-02-14 發表
我今次係第一次做iui。

Day 2開始食左5日排卵藥,vitamin e 同埋亞士匹靈就要食哂成個cycle。
我day2食排卵藥5日,同你一樣2大2細卵泡,不過我一邊輸卵管切除左,所以只可博一博,之後長大的卵係健康果邊

Day 7返去check,好幸運大的係健康果邊,再打4日針谷大佢(內膜未夠厚好像得6.3)

Day 12再返去check , 內膜8.6mm ,但卵泡長大速度唔夠快,14x16mm(目標係18-20mm),又再打多2日針希望可以長大D

day14 董醫生叫我final check ,可以比較準確決定埋邊日做iui , 內膜終於有10mm ,一粒14x16 ,一粒16x20 ,醫生話得2粒但我的case 都唔錯了,夜晚自己打破卵針

Day 16 iui

可能我黃體唔夠day 19,day22 要返去打針
今晚開始塞藥,27/2 自己check 完報告比姑娘

別墅

引用:Quote:原帖由+wai829+於+15-02-14+發表我今

我day2食排卵藥5日,同你一樣2大2細卵泡,不過我一邊輸卵管切除左,所以只可博一博,之後長大的卵係健康果 ...
你係未都係第一次做iui呀?醫生話我第一次做iui唔知我接受藥既程度係點。

我岩岩驗完紅d仲係深粗呀,我好想快d轉淺呀快d排卵呀。

我琴日買埋滴雞精今日開始飲呀。

大宅

引用:Quote:原帖由+Caiecaie+於+15-02-14+發表我

你係未都係第一次做iui呀?醫生話我第一次做iui唔知我接受藥既程度係點。

我岩岩驗完紅d仲係深粗呀,我好 ...
你已經放左丁唔係應該已經排卵咩?
我原本打算ivf ,但因為卵少醫生建議我iui 先,其實都系一邊試藥試反應,相信自己既醫生

大宅

Good luck ar

別墅

引用:Quote:原帖由+wai829+於+15-02-14+發表你係

你已經放左丁唔係應該已經排卵咩?
我原本打算ivf ,但因為卵少醫生建議我iui 先,其實都系一邊試藥試反應, ...
醫生幫我打破卵針我都以為就排卵,但呢幾日紅d都深粗,所以我唸緊係未我仲未排卵呀

大宅

引用:Quote:原帖由+Caiecaie+於+15-02-14+發表你

醫生幫我打破卵針我都以為就排卵,但呢幾日紅d都深粗,所以我唸緊係未我仲未排卵呀

...
相信醫生啦,唔好成日check住了,其實成功與否已經成定局,我諗放鬆心情relax D 會更加好~~

別墅

引用:Quote:原帖由+wai829+於+15-02-14+發表醫生

相信醫生啦,唔好成日check住了,其實成功與否已經成定局,我諗放鬆心情relax D 會更加好~~

...
你講得好岩,唔再check住紅d喇,放鬆心情最緊要!

大宅

引用:Quote:原帖由+Caiecaie+於+15-02-14+發表相

你講得好岩,唔再check住紅d喇,放鬆心情最緊要!
恭喜發財!你呢幾日奌呀

首頁

尾頁

跳至