自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

想俾個囡學芭蕾舞...
請問有無人知道郭慧芸芭蕾舞學校好嗎 ?
我見佢d價錢同王仁曼差不多, 有無information?
thx

大宅

回覆 #1 aminafy 的文章

王仁曼唔好 !!!
只向$$$看, 教師偏心&演出多比晒d 名人子弟 (e.g. 賭王&名模d女)、有$$之人 (最好有$損王振芳獎學金, 家長教師會d媽咪搶住車老師去北角總學開會)、或者你有張 expatriate face (鬼妹 or 鬼妹 look) 都好d.

其他普通人 -- 我地呢d -- 咪係咁每月科水比學law!

珍珠宮

原文章由 aminafy 於 08-5-28 19:13 發表
想俾個囡學芭蕾舞...
請問有無人知道郭慧芸芭蕾舞學校好嗎 ?
我見佢d價錢同王仁曼差不多, 有無information?
thx

嘩~~郭慧芸好出名架??? 我反而想知毛妹貴唔貴, 有冇人知道呀???

珍珠宮

原文章由 Imel 於 08-5-28 20:10 發表
王仁曼唔好 !!!
只向$$$看, 教師偏心&演出多比晒d 名人子弟 (e.g. 賭王&名模d女)、有$$之人 (最好有$損王振芳獎學金, 家長教師會d媽咪搶住車老師去北角總學開會)、或者你有張 expatriate face (鬼妹 or 鬼妹 look) ...

聽過....不過人生就係咁唔公平架啦...

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

郭慧芸都一般出名o架!
毛妹唔貴, 不過佢最近都要响cwb, 我係東區mami, taikooshing會方便d, 我都有聼說王仁曼比較 , 但見佢唔係貴郭慧芸好多, 而有名d, 所以有d心郁
原文章由 tkkmama 於 08-5-28 20:12 發表

嘩~~郭慧芸好出名架??? 我反而想知毛妹貴唔貴, 有冇人知道呀???

男爵府

我細個學過之後, 腳一直好粗, 線條唔靚, 大個左都係唔靚, 可能要為囡囡考慮一下這個問題

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

可考慮以下新校 ....以前我囡囡係曾雪 x 跟 miss isla , 佢現在自己開學校, 佢好有心機教

http://www.islaschoolofdance.com/

原文章由 Fatima_melanie 於 08-5-30 01:17 發表
我細個學過之後, 腳一直好粗, 線條唔靚, 大個左都係唔靚, 可能要為囡囡考慮一下這個問題

琥珀宮

tkkmama,

又相遇,我阿女係毛妹處學,本來$640四堂,但最近加左價,$660四堂,都唔算貴,黃仁曼就真係貴勒,同埋我覺得好商業化。

但毛妹分校地點唔多。芭蕾舞學校老師穩定性都好緊要,有d芭蕾舞班老師成日轉,咁點可以跟得學生咁好呢?

原文章由 tkkmama 於 08-5-28 20:12 發表

禁止訪問

琥珀宮

如果用力用得啱,例如曉得時常提氣,唔將力聚係下身,腳係唔會粗架喎。我見好多跳芭蕾舞,佢地腳一d都唔粗。又有d人從來唔跳芭蕾舞,一對腳一樣咁粗,又要睇埋遺傳既。

原文章由 Fatima_melanie 於 08-5-30 01:17 發表

珍珠宮

THANKS FOR SHARING!!!

不過,我會選擇毛妹的!!!
現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

男爵府

我細個學的時候得5/6 歲, 邊識得呢d 哎, 唔知會唔會是老師無教我地, 有個以前的跳舞班同學大個左一樣係咁

原文章由 SandyKL 於 08-5-30 01:36 發表
如果用力用得啱,例如曉得時常提氣,唔將力聚係下身,腳係唔會粗架喎。我見好多跳芭蕾舞,佢地腳一d都唔粗。又有d人從來唔跳芭蕾舞,一對腳一樣咁粗,又要睇埋遺傳既。

...

珍珠宮

原文章由 SandyKL 於 08-5-30 01:32 發表
tkkmama,

又相遇,我阿女係毛妹處學,本來$640四堂,但最近加左價,$660四堂,都唔算貴,黃仁曼就真係貴勒,同埋我覺得好商業化。

但毛妹分校地點唔多。芭蕾舞學校老師穩定性都好緊要,有d芭蕾舞班老師成日轉,咁點可以跟得 ...

HELLO... SANDY...

完全認同你呀.... 平貴都係其次... 最怕轉老師, 我女一向學校學緊, 在學校尼兩年已經轉左兩次老師, 上次既老師有水準, 小朋友會一入課室就準備拉筋,今年既...轉左個姐姐仔...mouth: mouth: 完全唔係果回事...mouth: 今年可能要留級忝啦.

SANDY 又想問一問, 你小朋友學幾多級呀?? 仲有每堂幾小時呀??因我都知我地尼區有一間毛妹, 可惜佢地係要在康文署租場地, 所以都有D怕佢地開班既穩定性...

至於腳粗...我估亞女學得芭蕾舞, 加上遺傳...絕對唔會幼咯...

琥珀宮

我阿女依家呢班5/6歲,老師都有教佢地提氣,咁真係要睇能否遇到好老師咯,如果老師唔注重呢一方面,一味以為小朋友,跳到個型就算,咁當然會跳壞腳啦。

原文章由 Fatima_melanie 於 08-5-30 12:27 發表
我細個學的時候得5/6 歲, 邊識得呢d 哎, 唔知會唔會是老師無教我地, 有個以前的跳舞班同學大個左一樣係咁

侯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 SandyKL 於 08-5-31 00:49 發表
我阿女依家呢班5/6歲,老師都有教佢地提氣,咁真係要睇能否遇到好老師咯,如果老師唔注重呢一方面,一味以為小朋友,跳到個型就算,咁當然會跳壞腳啦。

...

請問你囡囡現是學pp or p

琥珀宮

tkkmama,

拉筋真係幾重要。我都對後生姐姐仔冇咩信心,阿女未係毛妹學時,係屋企附近青少年中心與培藝合辦既芭蕾舞班跳,但個老師好後生,相信20出頭,見佢第一堂都唔係好執我個女,而且有成10幾個學生咁多,佢都顧唔掂,於是決定轉去毛妹,雖然之前果間係平呀,$640/8堂,但唔想佢學得唔好,幾平都冇用。

我阿女5歲幾,依家上緊學前班(Pre-primary class),佢依家一堂只得45分鐘咋。聽日考試咯。康文署都好吖,幾錢?

學芭蕾舞好吖,可以拉直條腰骨,人都會高d,而且有扁平足,可以改善到,姿態又優美,亦可以訓練到左右腦協調,好多好處。

原文章由 tkkmama 於 08-5-30 12:31 發表

HELLO... SANDY...

完全認同你呀.... 平貴都係其次... 最怕轉老師, 我女一向學校學緊, 在學校尼兩年已經轉左兩次老師, 上次既老師有水準, 小朋友會一入課室就準備拉筋,今年既...轉左個姐姐仔...mouth: mouth: 完全唔係果回事...mouth: 今年可能要留級忝啦.

SANDY 又想問一問, 你小朋友學幾多級呀?? 仲有每堂幾小時呀??因我都知我地尼區有一間毛妹, 可惜佢地係要在康文署租場地, 所以都有D怕佢地開班既穩定性...

至於腳粗...我估亞女學得芭蕾舞, 加上遺傳...絕對唔會幼咯...

琥珀宮

PP班。

原文章由 peggy 於 08-5-31 01:04 發表

請問你囡囡現是學pp or p

大宅

我都覺得王仁曼好睇$ 仲有D秘書好冇禮貌~~

珍珠宮

SANDY

拉筋真係幾重要。我都對後生姐姐仔冇咩信心,阿女未係毛妹學時,係屋企附近青少年中心與培藝合辦既芭蕾舞班跳,但個老師好後生,相信20出頭,見佢第一堂都唔係好執我個女,而且有成10幾個學生咁多,佢都顧唔掂,於是決定轉去毛妹,雖然之前果間係平呀,$640/8堂,但唔想佢學得唔好,幾平都冇用。亞囡之前都係青少年中心學開.. 不過學生流動性太,兼且難夠人升級(果間中心仍然得一級班), 所以先轉去學校跳(一來就到學校考試時間, 另外價錢真係好便宜平均$40/H), 其實已經學足四年架啦... 而家學緊二級, 舊年尼個時候就考左一級...

我阿女5歲幾,依家上緊學前班(Pre-primary class),佢依家一堂只得45分鐘咋。聽日考試咯。康文署都好吖,幾錢?係喎... 我囡D同學都係今日考(1/6) 我都係打算出年先幫佢報...今年佢三年級係特別忙碌....我所講既康文署, 係毛妹在康文署租場既班, 我係怕佢D時間會因應BOOK期而有所改變... 我估六月份都要幫佢搵多少少資料先決定再唔再跟學校咯.

學芭蕾舞好吖,可以拉直條腰骨,人都會高d,而且有扁平足,可以改善到,姿態又優美,亦可以訓練到左右腦協調,好多好處
我都覺架... 不過最緊要增強左小朋友既自信心..

珍珠宮

畀面勳章

原文章由 SandyKL 於 08-5-31 01:05 發表
tkkmama,

拉筋真係幾重要。我都對後生姐姐仔冇咩信心,阿女未係毛妹學時,係屋企附近青少年中心與培藝合辦既芭蕾舞班跳,但個老師好後生,相信20出頭,見佢第一堂都唔係好執我個女,而且有成10幾個學生咁多,佢都顧唔掂,於是決定 ...

HELLO SANDYTWINS,

We meet again. Sorry I cannot type Chinese in this
computer.

My daughter is now studing in First Step in their Jordan
School for 2.5 years already. So far so good.

She enjoys the lessonsvery much. The Principal (Miss Chow) is her teacher for these two years and she will have the exam on 7/6. Also, we will have the result of lucky
draw on that day. Good luck to both of us LA

首頁

尾頁

跳至