夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!
結婚十以上有小孩,唔等同一生日唔需要物,結婚週年唔驚喜。我唔係要好貴禮物或好花心驚喜,但唔好好以平日一樣度過囉。十幾年喇!我仲有幾十年過,係我過份定係佢講愚婦人要你又要。大家要返工,湊仔,無工人但我仲要服侍佢。完全有無理我感受,我有錯嗎?

珍珠宮

環保接龍勳章

3 - 80 歲女人都需要人氹

男爵府

我咪係唔要浪漫/情趣, 我覺得平平淡淡過我就好開心,

間中一家人出去食飯, 睇戲, 去公園玩, 我已經好快樂.

HoneyBee30    發表於 15-2-17 07:38

瑪瑙宮

又唔係日日要禮物, 一年 show 幾次心意都咁難

大宅

引用:我咪係唔要浪漫/情趣, 我覺得平平淡淡過我

原帖由 111aaa 於 15-02-13 發表
我咪係唔要浪漫/情趣, 我覺得平平淡淡過我就好開心,

間中一家人出去食飯, 睇戲, 去公園玩, 我已經好快樂. ...
我都係。太浪漫我會嚇親。其實未結婚拍拖已沒禮物,我ok喎。
佢買過係買親都唔啱我心水,仲浪費錢。
依家我著重雙方關係多過慶祝和禮物。平時開心有偈傾,有時甜蜜下已好夠。

不過樓主如果重視的,咪平時傾偈表達下,可能要講白d呢!

珍珠宮

回覆:好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!(男女士可討論)

其實平平淡淡過,未嘗唔好
或者你提出一齊食飯睇戲

wcpcelia    發表於 15-2-14 16:32

伯爵府

樓主, 點解結婚週年你都無俾驚喜佢?

珍珠宮

開心吸收勳章

kylam100 發表於 15-2-13 17:45
結婚十以上有小孩,唔等同一生日唔需要物,結婚週年唔驚喜。我唔係要好貴禮 ...

如果婚前都係咁而妳仲揀佢,咁就冇嘢好講了!
百花叢裡過,片葉不沾身。

珍珠宮

醒目開學勳章

我已經習慣冇驚喜唔浪漫了,如果有就當Bonus,冇就預左唔會失望

伯爵府

回覆 kylam100 的帖子

乜嘢紀念日呀生日呀我地最多都係出去食餐飯,
又送禮又浪漫嘢我地反而覺得煩添.

複式洋房

引用:3+-+80+歲女人都需要人氹

原帖由 happyb_happyb 於 15-02-13 發表
3 - 80 歲女人都需要人氹
Agree!

別墅

其實點先叫浪漫情趣......?
教下我地啲C6啦
內事不明問百度, 外事不明問google

大宅

回覆:好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!(男女士可討論)

我自從做左媽咪,冇心情浪漫!

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

fattymama 發表於 15-2-13 18:28
回覆 kylam100 的帖子

乜嘢紀念日呀生日呀我地最多都係出去食餐飯,
me too, 我都至怕煩

大宅

回覆:好嬲~邊有女人唔要浪漫-情趣!(男女士可討論)

我又唔介意生日無禮物,無驚喜喎!因為有個仔, 乜都以仔為先… 我生日多數撞正係亞仔測驗,考試! 要幫仔温書,又要煮飯 ! 夜晚攪惦晒, 最多切吓蛋糕… 已經好開心啦 ! 有一年亞仔仲比咗驚喜我添

子爵府

生日送禮物都唔係乜浪漫 不過如果C6無送生日禮物呀聖誕禮物我又覺得無所謂, 反而有需要時或減價時買仲好, 一家人, 無計

男爵府

引用:好嬲~邊有女人唔要浪漫/情趣!結婚十以上有

原帖由 kylam100 於 15-02-13 發表
結婚十以上有小孩,唔等同一生日唔需要物,結婚週年唔驚喜。我唔係要好貴禮 ...
其實,浪漫同情趣我真心麻麻地。
廿哩d性格黎既,最喜歡就係窩響屋企,邊度都唔去…

侯爵府

我,我只要佢愛家,愛我子女就得,我可以無任何要求,我咁多年都無慶祝咩節日,情人節我直頭年年返工。

大宅

拍拖頭幾,年年d乜節物節諗買乜諗到頭都爆,買左大家都未必鐘意,又嘥錢又嘥時間。之後到依家廿幾年都係食飯慶祝就算,平時見到有d咩啱老公會買比佢,佢知我想要乜佢又買比我,反而大家仲開心,日日都可以係生日、情人節。上個星期日喺UNY買左d心形牛扒明晚自己煮,又慳錢,又唔洗同人迫,又當𪊓祝埋情人節,一舉三得。

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

唔好嬲~
買野自己氹自己

首頁

尾頁

跳至