跳至

首頁

尾頁

複式洋房

15/17 都有, 就係16冇人問.
想知你地ge bb 進度如何, 識做d 咩同埋一日ge 飲食係點架,
share 下啦!!

我個仔唔算識好多, 都係爬下坐下同扶住d 野企, 一步都未行到, 識拍手同比個五我. 不過就係點都唔肯攞住個樽飲奶, 一放手佢就由得支奶秩落地, 一係就揸住支奶就咁啜, 唔識拎高佢, so 飲黎飲去都飲唔到~

佢以家一日5餐, 下晝同臨訓一支奶, 不過3~4點都要食夜奶, 朝早同傍晚就食粥仔, 每日都飲果汁and 食生果, 其實呢個stage ge bb 係咪好多野都食得架喇, 你地仲會比d咩佢食??

別墅

終於有16號出世嘅BB喇!我徊嗰囝囝同你個BB誠識嘅嘢差不多,如四圍爬、乜都攪乜都放入口、自己扶住嘢企起身及坐番低(特別鐘意捉住我件衫就企起身,但我覺得好危險)、拍手掌、Give me five(有時)、聽到音樂會週身郁好似跳舞。但最慘係瞓得少同埋半夜會醒,醒咗會拍手掌同埋會笑添!

佢一日食五歺,因為瞓得少、郁得多,所以唔長肉,無乜點增磅。

大宅

好啦...好啦...
終於搵到16號bb啦
我個囡到是同大家bb識既差不多
但佢就好鍾意跳 ~ 真是跳到係人都怕
而佢最鍾意叫baba, mami呢 ~ 聽到5次都冇
佢一日只是食4餐咋 ~ 3餐奶1餐粥
而家都是16磅左右

原文章由 VPHY 於 08-5-30 12:31 發表
終於有16號出世嘅BB喇!我徊嗰囝囝同你個BB誠識嘅嘢差不多,如四圍爬、乜都攪乜都放入口、自己扶住嘢企起身及坐番低(特別鐘意捉住我件衫就企起身,但我覺得好危險)、拍手掌、Give me five(有時)、聽到音樂會週身郁好似跳舞 ...
歡迎參觀我的個人網頁

複式洋房

我個仔呢排又係夜晚成日醒, 又係坐係度拍手, 半夜三間坐係到睇書, 布做哥D, 真係頂佢唔順.

係呢, 你地有冇比YOGURT BB 食呀??

大宅

我呀囡早幾日都試過4點幾起左身
自己坐係床同隻poon係度玩
玩到5點幾就大叫
工人先開奶佢食
食完又瞓番...好攪鬼
歡迎參觀我的個人網頁

複式洋房

我個女都係16号出生, 而家仲未識爬, 但就可以扶住嘢企一陣.
佢一日食五餐, 2餐粥3餐奶, 阿女都好多嘢講, 不過都係"街街"同"奶奶", 勁心野!
原文章由 Gemini@2 於 08-5-29 23:54 發表
15/17 都有, 就係16冇人問.
想知你地ge bb 進度如何, 識做d 咩同埋一日ge 飲食係點架,
share 下啦!!

我個仔唔算識好多, 都係爬下坐下同扶住d 野企, 一步都未行到, 識拍手同比個五我. 不過就係點都唔肯攞住個樽飲奶 ...

[ 本文章最後由 angelultima 於 08-6-4 01:30 編輯 ]

大宅

報到!!! 囡囡Sophie都是8月16日出世
昨天有第二隻牙仔啦!!!

大宅

好啦好啦...
原來都有幾個16出世架

我囡囡係聯合出世架
請問你地呢?
歡迎參觀我的個人網頁

大宅

Sophie在雪梨出世, 我地一家三口上年12月回來. 近排囡囡成日都唔肯瞓, 掛住玩, 爬高琴低, 睇少一眼都唔得

大宅

係呀!
呀囡都係呢排開始4點左右就起身架啦
但是佢都幾夜瞓架woo
應該唔會瞓夠law

仲有呀...尋日呀囡無啦啦
出瘋癲呀
嚇死我呀成身都是
睇左e生都都是比敏感藥同藥膏
同叫我們留意她對那樣東西敏感
歡迎參觀我的個人網頁

別墅

我個BB係法国醫院出世,佢又係唔鐘意瞓,半夜會醒。日頭又係掛住玩四圍爬,無時停,要成日睇住佢。

大宅

Sorry to hear that...囡囡Sophie1個月大就有濕疹, 成日抓手抓腳...我都唔安樂...現在已漸漸轉好

bbautumn 您要加油!!!

原文章由 bbautumn 於 08-6-6 13:39 發表
係呀!
呀囡都係呢排開始4點左右就起身架啦
但是佢都幾夜瞓架woo
應該唔會瞓夠law

仲有呀...尋日呀囡無啦啦
出瘋癲呀
嚇死我呀成身都是
睇左e生都都是比敏感藥同藥膏
同叫我們留意她對那樣東西敏感 ...

複式洋房

我個女喺威記出世, 啱啱尋日出了上面2隻牙, 而家有4隻.

複式洋房

回覆 #10 bbautumn 的文章

bbautumn,
我個仔之前都出過幾次風"lan", 我用薑水同佢沖涼, 都ok"嫁"!

洋房

hi.....我BB都係8月16日出世,囡囡

別墅

Hello!!祝各位816豬豬生日快樂!大家有無興趣出嚟玩吓呢?

大宅

of course...We live in Shau Kei Wan but I can join if not too far...

Sophie now 9kg & has 4 teeths la
Happy Birthday to all 16 Aug BBs

大宅

Hi, 我個豬女都係816出世架, 就來1歲 la, 我個女只得16,17磅左右, 出左4只牙仔, 但其他發展就ok la.
吳知大家點同bb慶祝1歲生日呢?

在此祝816出世ge BB仔,BB女:
身體健康!
快高長大!

Happy Birthday!

[ 本文章最後由 yan_ma 於 08-8-11 14:02 編輯 ]

大宅

yeah...就到16號...好興奮
回想一年前真是好懷念個種心情

星期六只會約埋兩家人一齊慶祝
因為阿囡太細到唔識應酬

而8月份個生日party 老公要返工都冇參加到

希望大家既bb健康快樂成長就是做mami既心願啦!
歡迎參觀我的個人網頁

大宅

816 BB Happy Birthday!!!

祝大家快高長大, 健康快樂 yeah!!!

首頁

尾頁

跳至