夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

呢个问题真系无得讲,我老公收成十一点十二点,返到来都仲系要打机打到三四点,个女出世到而家四个月抱左都唔知有无十次,已经吵架吵到要离婚甘滞,你唔想吵就只有忍.

大宅

係咪男人係屋企唔打機就冇野好做既呢?
我老公又係,放工返黎就開電腦,有時打機,有時睇戲,佢好在我同講野佢會即係有反應(當然係經過一段時間既訓示啦),返工打到最遲1點會訓..不過我都習慣咗,因為調番轉我用電腦時都係咁,不過我最多一星期用一晚,佢就晚晚用,我直情同佢講,你今晚同佢(電腦)訓得啦,唔好搵我喇!

打唔係問題,但唔駛晚晚呀?佢都會去飲酒,同朋友食飯,但一係屋企都係對住部機多過我!我都係不定時咁發火,火完之後就冇野,有時諗,生活情趣黎既

大宅

我懷疑大家既c6係識架,哈哈!!!可能係game友都唔定!
我c6又係晚晚打機,又係打到入晒迷個隻...
為左哩樣野嘈過好多好多次...真係已經鬧到冇野好鬧!
有時真係好心淡,我就忙到死又要湊囡又要陪囡玩...
點解c6就可以咁得閒做D無謂野????
我都試過陪佢一齊打,但我真係投入唔到囉,始終我只會當係GAME一隻,唔會為左打得勁而開心囉!!
真係好唔明白點解有個囡有老婆都唔知足,掛住打機而忽略我地!
我經常性谷住一肚氣去訓覺,好嬲但鬧佢佢又冇反應,當你唱歌!
唯有自己睇開D,佢係屋企打機好過出左去唔知邊到玩!
起碼佢每日放工第一時間衝返屋企,因為要趕住打機!!

伯爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

ohoo....我睇完你地d留言...我已經無野好講..因為我個死佬架"症狀"同你地架c6係完全一樣架...

我已經"化"晒啦...d男人真係好難理解佢地點解打機打到咁痴迷..

複式洋房

9 點到啦, 食完飯就會趕老婆同囡囡瞓...
(我老婆一早要醒, 7 點就出門口)

然後自己打機...XD

男爵府

我個死佬都係咁, 最近迷上PSP速龍, 我同佢呢兩日冷戰緊, 我尋晚收埋佢部PSP, 佢搵左好耐都搵唔到,但又唔敢問我, 我不知幾心涼!

複式洋房

原文章由 JASMINEBB 於 08-6-5 14:46 發表
我個死佬都係咁, 最近迷上PSP速龍, 我同佢呢兩日冷戰緊, 我尋晚收埋佢部PSP, 佢搵左好耐都搵唔到,但又唔敢問我, 我不知幾心涼!

俾我呢...
搵唔到, 以為自己唔見左,但又唔敢問你,於是乎...

買過部當無件事

複式洋房

我也女人就是好容易將死老將左個仔來管教, 小心!

原文章由 JASMINEBB 於 08-6-5 07:46 發表

複式洋房

其實男人有一樣正常試好是好的, 好過佢出去SASA滾。打機咪當做放鬆下LAW!

原文章由 puipuiyan 於 08-6-2 19:23 發表
我懷疑大家既c6係識架,哈哈!!!可能係game友都唔定!
我c6又係晚晚打機,又係打到入晒迷個隻...
為左哩樣野嘈過好多好多次...真係已經鬧到冇野好鬧!
有時真係好心淡,我就忙到死又要湊囡又要陪囡玩...
點解c6就可以咁得 ...

洋房

哈哈~~~笑死我,等我都試下先,不過佢唔打PSP,會玩電腦喎,唔通要收埋部電腦?哈~
原文章由 JASMINEBB 於 08-6-5 02:46 PM 發表

男爵府

唉~我c6又係咁樣呀~~
不過我依家硬性規定左佢每晚同我傾15分鐘計
傾計其間一定要放低手上部psp
有時無乜特別野講~就會灘響張床到15分鐘
不過佢成日問"夠鐘未呀?"
有時夠鐘都唔話佢知~~足足傾左30分鐘佢都唔發覺

大宅

我老公都係咁, 日又打夜又打, 係公司食飯時間同同事對打PSP, 放工係屋企又拿部PSP打打打, 我都唔明, 打還打嘛, 理下我感受呀, 娶個老婆返黎, 就係睇住佢打機.

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 janet61 於 08-6-6 01:52 發表
哈哈~~~笑死我,等我都試下先,不過佢唔打PSP,會玩電腦喎,唔通要收埋部電腦?哈~

哈........ 笑死我啦!!!!

媽媽們,我已經用死橋:5俾C6用電腦,死都話搞5定上網的野,佢又真系信 ,總之我屋企大大小小的事都要我去做嫁,佢就一定5會去做 .但系,好快就要行不通了,我返工返到6月尾,然後做全職媽媽.呢下,C6夜晚不但可以打機,總可以上網添! :;pppp:

救命呀!!! 我沒晒D死橋可以阻止到個C6添?

洋房

呢個TOPIC 好有感慨!因為自己都係你地講緊既一群. 幾年咩都化晒.
不過巳經無咩感覺lu. 覺得有個叫做老公, 叫做人地既爸爸算吧. 日日嘈都無用.
再執著只會婚姻完結. 又說江山易改.品性難移我都領悟到一個朋友個案令我睇化. 都明白女人既心情同男人不同, 真係無野講lu,只好盡量容忍.終有一天你可以接受/都可以叫自己完結一段婚姻既.

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

轉自生果日報8-6-2008
丈 夫 放 工 只 顧 打 機

丈 夫 放 工 第 一 時 間 回 家 , 身 為 妻 子 的 當 然 感 到 十 分 高 興 ; 不 過 , 丈 夫 愛 的 卻 是 打 機 而 不 是 妻 子 , 而 c6 們 的 藉 口 是 工 作 壓 力 大 要 打 機 來 減 壓 。
Moon_elf 說 : 「 我 c6 日 日 放 工 返 黎 就 同 部 電 腦 六 神 合 體 。 有 時 你 同 佢 講 野 , 佢 好 似 都 聽 唔 到 咁 , 當 你 發 脾 四 再 重 複 時 , 佢 就 反 應 遲 緩 咁 問 你 , 『 你 講 咩 話 ! 』 年 多 前 我 都 好 down , 最 厲 害 我 地 試 過 幾 日 講 嘅 野 唔 超 五 句 。 」 Moon_elf 估 不 到 自 己 敵 不 過 遊 戲 機 , 更 因 此 而 曾 想 過 離 婚 。
不 過 , 各 位 c6 打 機 還 打 機 , 也 要 顧 及 家 人 的 感 受 , 特 別 是 愛 妻 。

別墅

一模一樣!

我屋企果件都係一模一樣! 灰!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

原文章由 kellyly 於 08-5-30 11:45 發表
我c6之前又係ka,打到痴線呀.
佢一番黎,如夜晚7點,佢一食飽飯(8點)就開始打,打到快既咪3-4點,早既朝早5-6點,之後咪瞓一陣就番工
放工番黎又打過
c6仲顛到有日佢部電腦short short地,佢即走去買過一部番黎打,都痴ka.
...

me 2

大宅

雖然我未結婚, 但我可以想像到如果我將來結婚, 我都會咁!!!
因為我男友都係咁!!!

他試過拿埋部Xbox來我家打!!!
因為他話想見我, 但又唔想無機打, 所以就....
講真, 拿部PSP, NDS出街就見得多, 但拿埋不Xbox出街就
各位媽咪, 你話我男友打機的沉迷程度有幾高?

我男友每次都話, 我中意打機點都好過中意滾!!! mouth:

我聽到又真係答他唔到!!! 老實講, 他除左好中意打機之外, 各方面都真係好好!!

複式洋房

原本個個C6都係咁,我仲同C6講,你去娶NDS 或PSP,仲要叫NDS或PSP 講"我願意嘛".

大宅

原文章由 SuyaneWong 於 08-6-12 14:33 發表
原本個個C6都係咁,我仲同C6講,你去娶NDS 或PSP,仲要叫NDS或PSP 講"我願意嘛".

我個C6同我講PSP係大婆, 我係二奶za. 因為他買PSP早過同我拍拖!!

首頁

尾頁

跳至