自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我最近買左金章(ZFV605)洗衣機(大眼雞), 開機後, 浄係見到得啲衫溼左攪來攪去(感覺好似干洗咁), 就算過水時都唔見有水''浪''來''浪''去, 但我見以前的洗衣機係有水''浪''來''浪''去架, 打去叫CF來睇過, 佢話正常喎.
請問有無人屋企係用金章洗衣機架, 係唔係咁架呢??????

大宅

原文章由 talkymum 於 08-5-30 15:31 發表
我係用金章大眼鷄.我見到水wo.會唔會d新款機hang水呀.

個CF都係話有HANG水功能, 但完全無水得衫濕, 又覺得唔多正常, 所以想問下其它用家係唔係都係咁.

大宅

原文章由 talkymum 於 08-5-30 15:54 發表
咁洗完d衫乾唔乾淨?有無up味.如果乾淨應該ok掛.

洗完啲衫, 我都有摸過, 就唔覺笠羅, 啲衫都係試洗,係干浄衫落去洗羅..
可能係用慣啲洗衣機有水''浪''來''浪''去, 感覺會干浄啲.......

男爵府

原文章由 Pakyin媽 於 08-5-30 15:06 發表
我最近買左金章(ZFV605)洗衣機(大眼雞), 開機後, 浄係見到得啲衫溼左攪來攪去(感覺好似干洗咁), 就算過水時都唔見有水''浪''來''浪''去, 但我見以前的洗衣機係有水''浪''來''浪''去架, 打去叫CF來睇過, 佢話正常喎.
...

遲吓你就會慣,同埋你會發現d衫冇舊式洗衣機咁傷

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Pakyin媽 於 08-5-30 05:42 PM 發表

洗完啲衫, 我都有摸過, 就唔覺笠羅, 啲衫都係試洗,係干浄衫落去洗羅..
可能係用慣啲洗衣機有水''浪''來''浪''去, 感覺會干浄啲.......

雖然我唔係用你個 model 但係我舊年十月都買左部金章都係咁.... 佢說明書都有講話放左衫落唔多見到水係正常, 因為佢有慳水功能.....

大宅

原文章由 焯楠仔 於 08-5-30 22:20 發表

遲吓你就會慣,同埋你會發現d衫冇舊式洗衣機咁傷

舊式洗衣機真係幾傷架, 我啲被第一次洗被角都會洗到起白.

大宅

原文章由 catjeffcat 於 08-5-30 22:54 發表

雖然我唔係用你個 model 但係我舊年十月都買左部金章都係咁.... 佢說明書都有講話放左衫落唔多見到水係正常, 因為佢有慳水功能.....

原來你果部都係咁啊, 咁我都放心啲......仲諗住再叫個cf上來睇多次添........

首頁

尾頁

跳至