夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好耐好耐冇一家三口出去行街,一般都係襯仔返學有咩要買去買定。話說買鞋俾仔過年,唔帶仔去怕唔啱著,不得不再一齊出去逼商場。
我行入舖頭先企喺門口睇鞋仔,c6同仔一齊行咗入舖頭入面,到我行完喺同一舖頭見到c6,佢竟然問我“仔呢”
我個心離一離,腦一片空白,即刻嗌仔個名搵仔,好彩仔仲喺舖頭入面。
好無奈,咁嘅事已經唔係發生一次。
上一次喺迪士尼,c6同仔去玩小飛象,我去買支水同雪條,買完轉身見到c6,佢問“仔呢”,我話仔唔係同你一齊咩,佢竟然話“仔過嚟搵你先啊ma”,言下之意即係佢由得個仔跑離佢嘅視線嚟搵我,語氣似係怨我冇睇到個仔。
X×y白你個街,指意蛋你個散睇仔,次次都嚇我一身汗,成日懶係嘢叫我“你去行街啦”“你去睇啦”“你去買嚟食啦”
C佢個佬,次次佢唔見咗個仔,啞咗咁唔識叫仔個名搵仔,對腳生銹咁keep住慢慢慢慢慢行,濟濟都A字膀問我“仔呢”。
佢仲夠膽叫我去行年宵,宵條毛咩,我驚又俾人點去做呢樣果樣,之後又嚟走失仔疑雲。
我真係好嬲啊!!!!!!!!!!!!!!!!!
我日後都係自己帶穩個仔,靠空氣都唔靠條c6。

男爵府

回覆:C6湊仔幾分鐘,我一把火

最嬲一次係我病食咗藥瞓,佢竟然拍醒我問我“仔呢”
喺屋企你都咁,好嬲啊……
Jm們,我半夜喺度開post,因為我頭先發夢去剪頭髮,剪剪下c6走嚟問我“仔呢”

asterrandy    發表於 15-2-18 15:40
wcpcelia    發表於 15-2-16 18:33

男爵府

我依家一身冷汗、語無倫次,我真係好驚好驚,夢太真實,現實亦都發生太多次攪到惡夢

大宅

好誇張呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

引用:最嬲一次係我病食咗藥瞓,佢竟然拍醒我問我

原帖由 Anastasia-sa 於 15-02-16 發表
最嬲一次係我病食咗藥瞓,佢竟然拍醒我問我“仔呢”
喺屋企你都咁,好嬲啊……
Jm們,我半夜喺度開p ...
對唔住!知你好嬲但睇到呢段笑咗

明知佢睇唔住個仔唔好靠佢啦!自己睇起碼安心d

男爵府

Anastasia-sa 發表於 15-2-16 04:41
我依家一身冷汗、語無倫次,我真係好驚好驚,夢太真實,現實亦都發生太多次攪到惡夢

...

我都發惡夢醒左訓唔返

危機感低、依賴、成人自我孩童化真係香港男人通病

我有次向宜家傢私,隔離枱大肚媽媽照顧小朋友,叫佢C6食完幫大家順手執返D野落個TRAY度,我見個男人用極遲疑、慢N拍、勁姐手姐腳、猶如初生小鹿學企般執野已經開始估到結局,執左一陣就一野倒瀉哂D凍飲落個老婆個肚度。個老婆執起個杯時嬲到呀,不過佢都好高EQ咁望到有人向隔離,即刻控制自己D怒火

我自己都大把呢D經驗,不過夜媽媽再數只會繼續訓唔著

索爆媽咪    發表於 15-2-18 11:10

大宅

我c6都成日好大聲 好大動作講野 成日嚇到我bb彈一彈!講過好多次 仲要成日有時整襯佢D男人完全無心裝再

男爵府

我的育兒心得勳章

你c6都好搞笑喎,我c6好少少,只不過湊仔湊到瞓著囉,咁眼瞓以為佢餵夜奶,我都係去泵奶叫佢睇陣姐,有無咁累呀

侯爵府

個仔佢無份嫁?咁都做得出,你火係好正常,俾著我可以當街開佢拖。

伯爵府

sorry.. 連續幾次 "仔呢" 好搞笑... 成個傻佬咁
都係自己睇實好D

男爵府

引用:Quote:Anastasia-sa 發表於 15-2-16 04:41

原帖由 kkkk9527 於 15-02-16 發表
有時候嬲到爆炸,明知鬧,打,講……都唔會有正面效果,不如慳返啖氣

男爵府

引用:我c6都成日好大聲 好大動作講野 成日嚇到我

原帖由 yeniewong 於 15-02-16 發表
我c6都成日好大聲 好大動作講野 成日嚇到我bb彈一彈!講過好多次 仲要成日有時整襯佢D男人完 ...
有時c6比b6更恐怖

男爵府

引用:個仔佢無份嫁?咁都做得出,你火係好正常,

原帖由 lazywife 於 15-02-16 發表
個仔佢無份嫁?咁都做得出,你火係好正常,俾著我可以當街開佢拖。
開頭我都會鬧佢,但情況冇改善,持續發生。佢無論情況有幾急,佢都係56k步伐,慢慢慢慢行。對佢已經唔抱希望,所以現街段我好少少少發佢圍。

男爵府

引用:sorry.. 連續幾次 \"仔呢\" 好搞笑... 成個

原帖由 shpfamily 於 15-02-16 發表
sorry.. 連續幾次 "仔呢" 好搞笑... 成個傻佬咁
都係自己睇實好D
你用傻佬形容我隻c6,算好好好好好厚度,佢根本就盲聾啞人士。
佢除搵仔,佢日常生活都會經常發問“有冇見到我眼鏡”“我件冷衫呢”“卡片盒去咗邊”……等等等等,佢唔見嘢只識嚟搵我,
我,好多時候唔係唔見,只你佢對眼揀選性失明。我似生一胎湊兩個。

瑪瑙宮

唉, 唔好旨意佢, 費事嚇餐死

大宅

引用:好耐好耐冇一家三口出去行街,一般都係襯仔

原帖由 Anastasia-sa 於 15-02-16 發表
好耐好耐冇一家三口出去行街,一般都係襯仔返學有咩要買去買定。話說買鞋俾仔過年,唔帶仔去怕唔啱著,不得 ...
樓主。。。真係好對你唔住,雖然你好嬲,但“仔呢“ 同“蛋你個散“。。。我真係笑咗出嚟。。。

jump.jump    發表於 15-2-18 06:09

男爵府

從好嘅一面睇,你老公肯定冇咗你會死,一定好癡家。
只可以講,人冇十全十美,自己都一定有強項弱項,唔好咁嬲啦!

Nancy20090615    發表於 15-2-16 13:08

男爵府

引用:我c6都成日好大聲 好大動作講野 成日嚇到我

原帖由 yeniewong 於 15-02-16 發表
我c6都成日好大聲 好大動作講野 成日嚇到我bb彈一彈!講過好多次 仲要成日有時整襯佢D男人完 ...
我嗰隻係永遠上床十次有七次踩到我 隻眼好似青光眼定白內障咁睇唔到正面放向佢前面嘅嘢

永遠一定整跌屋企嘢、由其是打得爛嗰啲 出去行街十次有五次會撞冧人地啲貨

我真係好唔明佢點解可以响公司生存到

男爵府

真係幾搞笑BOR, 次次都係"仔呢"..你真係要同佢傾下

水晶宮

佢覺得個仔係你身體既一部份

首頁

尾頁

跳至