想生BB

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

回覆:悠悠110409 的帖子

多謝你既鼓勵~我會努力加油架啦~希望上天都憐憫我同家人快d可以生返個健康bb啦~亦都祝大家早孕啦

男爵府

多謝你! 你好樂觀!
希望大家都快D有BB!!!

男爵府

cwl0313 發表於 15-2-20 23:15
我27歲,上年8月第一胎仔仔17w幾結構問題引左產,第二胎剛1月尾7w幾小產左,bb自然排出,成個小產過程冇用 ...

我一月都係自己排左, 12W, 但BB得8W大
我到宜家都仲係一諗起就鼻酸, 但見到你個回應,好有正能量!!!

大宅

引用:Quote:cwl0313+發表於+15-2-20+23:15+我27

原帖由 ddaa 於 15-02-25 發表
我一月都係自己排左, 12W, 但BB得8W大
我到宜家都仲係一諗起就鼻酸, 但見到你個回應,好有正能量!!!
...
樂觀d心情都好d,我8月引產,10月頭m完開工,12月嗰次排卵就中左,touchwood都算快中,所以心情好緊要!

子爵府

睇完你個POST, 諗返轉頭, 我確實覺得自己算好好彩了...

我同老公試第一個cycle就中左, 當時仲話上天對我好好, 俾我一擊即中; 第一次去私家照, 醫生話胎囊太細唔正常...
到5weeks開始流啡, 等左成個星期先去睇中醫, 中醫話呢個係男仔...
到6w4d 流血塊入院, 諗住都係保唔住...
上晝入到醫院醫生照超聲波時好高興咁話: 照到喇! 照到心跳喇!
我當時真係開心到喊左出黎, 我冇諗過佢仲o係度,仲要照到閃閃!
同日下晝落床去小便, 一落床突然有大舊野自己流左出黎, bb就咁就走左....
到依家我好多時都會不經意諗起佢... 掛住佢...
黎緊5月26日本來是他的EDD, 我估我當日應該會喊到痴筋......

別墅

回覆:勉勵想有bb的妳

一路睇大家嘅留言一路眼濕濕,原本以為自己已經無事,但原來一睇到依啲post都會忍唔住再諗返起之前嘅痛,我14年3月結婚,同一個月bingo左都唔知,係5week左右都照唔到胎心,最後藥流,try左大半年有多,食中藥食到反胃咁濟,上個月又化學左,尋晚知道c6個朋友有左,好唔開心! 仲成晚瞓唔到,雖然係醫院見到其他比我慘嘅人,知道自己只係好小事,但原來只要一提起,所有感覺就會返返嚟!醫生都叫我放鬆,因為最近cycle由30曰變成40曰,我知道其實c6見到朋友一個一個做爸爸,連遲過我地結婚嘅親戚都有左,佢好唔開心!就快結婚一週年啦!我覺得好對唔住佢,真係好希望小天使快啲再返嚟我地身邊!

男爵府

引用:Quote:原帖由 ddaa 於 15-02-25 發表我一月

原帖由 cwl0313 於 15-02-25 發表
樂觀d心情都好d,我8月引產,10月頭m完開工,12月嗰次排卵就中左,touchwood都算快中,所以心情好緊要!

...
恭喜哂呀!我仍然有心理陰影,你隔左兩個月就開始,真係好勇敢!我諗我要6-7月才ready,因為我連續兩次了,第一次化學左響08/2014, 10/2014又中左,1/2015排左,唉……………

大宅

ddaa 發表於 15-2-26 08:39
恭喜哂呀!我仍然有心理陰影,你隔左兩個月就開始,真係好勇敢!我諗我要6-7月才ready,因為我連續兩次了, ...
因為我M都算準所以先敢開始, 最緊要身心ready好, 放開D, 因為好多野我地控制唔到~

大宅

Chowchowchu 發表於 15-2-20 23:45
加油呀,你一定可以得架,如果大家都生到不妨聚聚面,哈
好呀~

大宅

回覆 Chowchowchu 的帖子

Thanks for sharing~我都覺得一切上天自有安排,所以當時我都係傷心左一個月就重新出發!BB可能知道自己有問題所以唔嚟呢個世界,但佢一定會搵機會再嚟!

複式洋房

希望大家都能夠得償所願啦

別墅

回覆:Chowchowchu 的帖子

多謝你嘅分享!你篇文章真係幫到好多同路姐妹!我亦係其中之一!來緊我都會行IVF條路,講真真係好似賭緊大細!唔係贏就係輸!睇完篇文之後,覺得原來我是幸福的,有體諒我嘅丈夫同奶奶!最起碼我身體健康,可以繼續行呢條追B之路!

大宅

多謝分享!希望小天使快d返黎我地身

大宅

認識瑞士牛牛第一回

樓主要好好休息~我就係生左個仔後,佢意外上左天堂,第二年空心胎!而家我亦相信終有一天我會兒孫滿堂!
大家加啊~

複式洋房

你分享得好好。多謝您。
我感恩以前唔開心嘅經歷,令我知道老公有幾鍚我。雖然暫時未成功再有b, 但我地感情深厚左都好感恩。

各位姊妹努力

洋房

多謝你正面嘅分享, 我本身多囊但自然有左,勁開心,但三月尾去覆診,10 week 但bb 自己停左心跳, 要用藥流排番出黎, 而家心情好番好多,諗住開心啲正面啲面對,bb 嘅離開可能佢本身真係唔健康,我相信上天會再安排,各位我地要努力,調理好身體再黎過,bb 好快會黎搵我地

禁止訪問

複式洋房

今次呢件事件,我同c6關係好咗,都叫一同渡過難關既~仲有而家的起心肝,減肥見營養師做運動,呢幾個月心態變左好多,反而無甘緊張,因為真係唔係自己控制,曾經我都係甘睇書,睇討論區,做咗專家,不過就算有左佢都會自己走,所以都唔緊張得甘多,況且我係無徵兆。

我個醫生話我下個cycle又可以試喇,希望大家都成功啦(雖然佢又話我又移位又多囊)

大宅

引用:在住院的㡬天裏,我覺得自己很渺小,之前看

原帖由 Chowchowchu 於 15-02-20 發表
在住院的㡬天裏,我覺得自己很渺小,之前看見有些jm講未曾有過bb 很傷心,亦曾有jm講小產很傷心,有的小產2 ...
謝謝妳嘅分享!

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

謝謝你的分享,看完真的覺得自己好幸福,謝謝你,早你小天使早日降臨

首頁
23456...7

尾頁

跳至