美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有冇jm買過so by Quennie CXXX嘅化妝掃??
請問運費點計,幾耐收到貨?
我想買新出白色果套,jm們覺得如何,好用嗎????

男爵府

回覆:請分享So by QC

買過不過不失,只係想講遮遐掃唔知點解掃落去好吉,同埋難洗

我大約三至四日收到,真心講包裝同寄貨令同快,但怪在拆出來難拆,我都有同佢地反映

複式洋房

我都覺得佢白色個set 几靚 但網上無咩人講,所以唔敢落手

大宅

我買左佢第一批果幾支,老實講,呢個價錢,真係買白鳳堂或加多百幾蚊買竹寶堂好過,兩個級數

大宅

引用:我買左佢第一批果幾支,老實講,呢個價錢,

原帖由 pinkychingching 於 15-02-21 發表
我買左佢第一批果幾支,老實講,呢個價錢,真係買白鳳堂或加多百幾蚊買竹寶堂好過,兩個級數

...
如果再比你簡係唔係唔會買?

大宅

回覆:Ms1031 的帖子

唔會..........

大宅

我有買第一批和紅色聖誕特別版幾支,老實講第一批的天然毛比較好用,之後出的人造毛麻麻地,係靚但無咁好用。如果想買的話,第一批比較好。

子爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

我都買左 2 支 , 感覺一般 , 不會回購

男爵府

多謝jm分享, 原來最好嘅評價都係“不過不失”,咁我都係慳返算嚕

別墅

我買左4把520, 568, 521 &(眼影掃比左細妹)
藍松鼠毛係唔錯好軟(520, 568)
但係568 ($820) 扎得好差,最長毛個度shape 係會keep 唔到 (開 Y)
521 ($498, delux powder brush, goat hair)洗第一次luck左一堆毛出黎.. 嚇死
最好用係520 ($438)
因為毛軟熟,可以做到好SOFT既效果,適合好pigmented的blush (e.g. Laduree, nars)
唔好係,如果blush 係 壓得實好硬,要攞多幾次粉先上色 (e.g. Tarte)

overall, afford 到520 可以試,but 我唔會再買
呢個價錢留番D錢去日本買chikohudo仲好

大宅

我都有買520,這支是最好用,冬天上碎粉好靚,但其它就…當儲掃,人造毛的就一定唔會再買

首頁

尾頁

跳至