親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

新年一個月多前先決定去,所以係全程無plan遊。haha........但都可以分享行程。

初一搭港航,無delay底下準時到台灣桃園機場,之後搭飛狗去西門町(要第一站落車再轉佢地專車)不過都好方便,反而無搭國光,因為落車後行好大段路先可以轉捷運。之後食d嘢掃下街店東已到(民宿),因為好遲book嘢,所以基本上無晒酒店,有會好貴成2-3千一晚。而且我地都唔係成日hea酒店,我要求乾淨整齊,方便就好滿意,相同實質係一模一樣。之後再去食臭臭鍋,第一次食出奇地覺得好好味,又抵食(平時食開放題,成日食好小),兩鍋再加料港幣100,真係抵過大家樂,之後再返去訓一陣,再戰曉河,人多到好難行,最後入咗個兒童樂園玩一陣拎咗好多玩具就再食豆花沙冰就滿足而歸
初二一早起身食個平凡早餐就搭捷運去動物園,動物園好大好多嘢睇(企鵝館除外),之後就去園內直接搭貓空,上到去行下食下,食下咖啡都玩到6點幾先落山,再返西門町食燒肉。 攰到死就返去發現廁所燈壞咗,好好彩店東去快嚟換燈泡,我就安心晒!唔係唔知點幫小朋友沖涼
初三(預計去兒童新樂園)

男爵府

回覆:新春喜慶一拖二台北遊

現場直擊,兒童新樂園多人到,每個遊戲排45分鐘以上

子爵府

hashtag旅遊勳章

我都係好鍾意食小火鍋,百幾台幣一人一鍋已經超飽
新年度度都多人,而家台中落緊雨,要改行程,好冇癮

男爵府

淡水都有微雨,但好有氣氛,台灣人都鍾意新年出去行

大宅

想問係淡水小朋友午餐可以食咩,下星期2出發

子爵府

hashtag旅遊勳章

引用:想問係淡水小朋友午餐可以食咩,下星期2出

原帖由 kan2011 於 15-02-21 發表
淡水老街好多檔賣“阿給”係淡水名物,不過試下就好,麻麻地好食 。
成條淡水老街好多食檔,掃街都食到飽,小朋友可以食炒米粉、魚丸湯果d,行完淡水可以搭船去八里(十分鐘)行下,八里遊客少好多,大部份旅行團客都只會去淡水

大宅

lazylake 發表於 15-2-20 23:56
新年一個月多前先決定去,所以係全程無plan遊。haha........但都可以分享行程。

初一搭港航,無delay底下準 ...
hi! 我都book 左西門丁, 請問搭飛狗, 是否上車同司機講去西門丁, 司機就會話你知边個站落等轉車的?

男爵府

引用:Quote:lazylake 發表於 15-2-20 23:56 新年

原帖由 sammyyiu 於 15-02-21 發表
hi! 我都book 左西門丁, 請問搭飛狗, 是否上車同司機講去西門丁, 司機就會話你知边個站落等轉車的? ...
yes 買票佢會幫你幫定俾埋司機睇

男爵府

引用:想問係淡水小朋友午餐可以食咩,下星期2出

原帖由 kan2011 於 15-02-21 發表
我地今日都係掃下街,之後去一間西餐cafe食下午茶,有意粉飯類食

大宅

回覆:lazylake 的帖子

Thx,今日大雨嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由 kan2011 於 15-02-21 發表想

原帖由 Biancacheung 於 15-02-21 發表
淡水老街好多檔賣“阿給”係淡水名物,不過試下就好,麻麻地好食 。
成條淡水老街好多食檔,掃街都食到飽, ...
Thx

大宅

西門町那間燒肉店?

男爵府

引用:Thx,今日大雨嗎?

原帖由 kan2011 於 15-02-22 發表
Thx,今日大雨嗎?
唔大好細好細,都係落幾下就無

男爵府

引用:西門町那間燒肉店

原帖由 one@one 於 15-02-22 發表
西門町那間燒肉店?
都係食熊一

水晶宮

hashtag影視迷勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

那問民宿??

男爵府

引用:那問民宿??

原帖由 yuen1818 於 15-02-22 發表
那問民宿??
已pm

男爵府

今日全日baby boss遊,玩咗全日場,我地2指55 666日二98玩咗15個職業,由開門玩到關門,我唔建議太細去因為唔係用母語好多時唔知發生咩事,但大個嘅就真係值得一去,幾有教育意義

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

請問你邊間民宿?我3月7日出發仲未訂

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:請問你邊間民宿?我3月7日出發仲未訂

原帖由 christytsui 於 15-02-23 發表
請問你邊間民宿?我3月7日出發仲未訂
我3月6出發
住西門飯店

男爵府