懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我預產期係2月10, 今日做o左第一次既產檢.
- 瑪麗生

我o尼幾日個月都耐不耐有肚痛, 好冇胃口同有d反胃, 你地有o羊唔舒服呀?

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都係岩岩驗到有左, 預產期都係2月, 因為唸住開刀, 未知係邊日生.

我呢個月都係keep住好多胃氣, 食少少野就好肚脹, 有時行路行快少少個肚都會有d唔舒服既感覺.

子爵府

你去o左做產檢未呀? 係o米都係得一粒黑色o野o甘細o家? 我 5wk la~ 你o尼?

原文章由 anita_mon 於 08-6-2 20:10 發表
我都係岩岩驗到有左, 預產期都係2月, 因為唸住開刀, 未知係邊日生.

我呢個月都係keep住好多胃氣, 食少少野就好肚脹, 有時行路行快少少個肚都會有d唔舒服既感覺. ...

大宅

好媽媽勳章

你地好呀..
終於都見到09年2月既post la, 真係開心.

我都係09年2月既準mama,我係第一胎, 宜家都係5wks 呀, 我睇左一次普遍科, 醫生話照我lmp, 我係2 月1 日預產期. 不過我六月中先去自己個婦產科醫生度做產檢, 到時先可以確實個預產期

我會向廣華生..

子爵府

lmp 係o米同u/s 一樣o家? 照到do羊呀? 我係5wk 3days 呀

原文章由 jojolly 於 08-6-2 21:33 發表
你地好呀..
終於都見到09年2月既post la, 真係開心.

我都係09年2月既準mama,我係第一胎, 宜家都係5wks 呀, 我睇左一次普遍科, 醫生話照我lmp, 我係2 月1 日預產期. 不過我六月中先去自己個婦產科醫生度做產檢, 到時 ...

大宅

好媽媽勳章

你幾wks時照架?? 你照到個胎long la??
lmp = 最後一次黎m既第一日,
我聽其他d mama 講, 話照u/s 係準d 睇到預產期, 咁你下一次幾時返去照呀?

[ 本文章最後由 jojolly 於 08-6-2 21:46 編輯 ]

子爵府

唔知你係o米問我呀, 不過, 我都答先, haha
我今日去照既, 係5wk3days~ dr 話我未見到同long 呀, 只係見到一點黑色o野jor~
因為今日check 到我左邊有一個4cm水瘤, 所以佢叫我下星期2返去再check 過size , 到時睇o下見到胎long 未la~~

原文章由 jojolly 於 08-6-2 21:44 發表
你幾wks時照架?? 你照到個胎long la??
lmp = 最後一次黎m既第一日,
我聽其他d mama 講, 話照u/s 係準d 睇到預產期, 咁你下一次幾時返去照呀?

大宅

好媽媽勳章

係呀...我係問你呀bin bin 仔.....
你個水瘤係咪因為有bb而引起架?好似好多人都會咁架! 其實我好心急想快d 睇下亞b 個心跳, 但起碼要6週先睇到.

請勿見怪, 我有個少少既問題,
你3/5 lmp, 今日唔係應該係4wks 3 日咩?
點解係5wks 3日既?

子爵府

我諗係bingo 前有o家, 因為我記得早幾個月左邊就m/排卵都有d 痛o家..都有d擔心呀...
係喎...係好似係4wks 3days 喎, hahhaa, 係我自己計o家jor, 係喎...唉...原本得4wk 3days jor......

原文章由 jojolly 於 08-6-2 22:06 發表
係呀...我係問你呀bin bin 仔.....
你個水瘤係咪因為有bb而引起架?好似好多人都會咁架! 其實我好心急想快d 睇下亞b 個心跳, 但起碼要6週先睇到.

請勿見怪, 我有個少少既問題,
你3/5 lmp, 今日唔係應該係4wks 3 日 ...

大宅

好媽媽勳章

binbin 仔

咁你到目前為止, 有冇d咩懷孕特徵呀?
touch wood 暫時都係成日肚餓同成日放屁, 間中有d 暈暈地.不過就瞓得好差..成日半夜醒左就瞓唔返.

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Hello,
My lmp is 4/5. When should I go to see doctor to confirm pregnancy?
I am afraid that if I go too early, the doctor cannot check anything.

大宅

好媽媽勳章

ccooll
好多mami 都話如冇咩特別問題, 最好係第六個星期先去照, 咁就照到埋心跳,
如果太早去, 就只係見到個胎long

講真, 要等到6星期先去照真係等到頸都長, 好辛苦呀…我都等緊呀!!!

[ 本文章最後由 jojolly 於 08-6-3 09:47 編輯 ]

複式洋房

請問咁多位係咪用棒棒一check就好明顯係bingo呀?因為我上次M係2/5, 但到今日都未黎M(28DAYS 1CYCLE), 早兩日用曼仔驗又唔係中.....

別墅

I use David to check, 1/6 negative, 2/6 tried 2 times, both with a faint line.

子爵府

有呀, 我有耐不耐肚痛, 冇o羊胃口同有d反胃呀...

原文章由 jojolly 於 08-6-2 22:45 發表
binbin 仔

咁你到目前為止, 有冇d咩懷孕特徵呀?
touch wood 暫時都係成日肚餓同成日放屁, 間中有d 暈暈地.不過就瞓得好差..成日半夜醒左就瞓唔返.

子爵府

係呀!! 唔洗o甘快去照o家, 不過我因為超肚痛驚有事, 所以至早o左去see dr jor, 我琴日4wk 3days 只見一點o野jor~ 所以佢再幫我驗多次o黎confirm 呀~

我好早check 到bingo o家, 其實我係day24 開始用d仔驗孕同排egg check, 2支都有線, 一日深過一日, 跟我我o係day29就用棒棒, 就confirm lor~

大家要事事小心呀!!!!~~

原文章由 jojolly 於 08-6-3 09:46 發表
ccooll
好多mami 都話如冇咩特別問題, 最好係第六個星期先去照, 咁就照到埋心跳,
如果太早去, 就只係見到個胎long

講真, 要等到6星期先去照…真係等到頸都長, 好辛苦呀…我都等緊呀!!! ...

別墅

binbin 仔

你是照ultrasound 還市超陰? 這麽快看到一點? 你都有肚痛? 點痛? 醫生有沒有說什麽? 點算好?

複式洋房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

binbin仔,

我岩岩上星期日去普通科醫生度攞驗孕信既時候, 佢話我有左大約4week, 我未做產檢呀, 今日打去健康院book左20號做產檢, 問過私家醫生, 姑娘叫我12week先去睇.

原文章由 binbin仔 於 08-6-2 20:17 發表
你去o左做產檢未呀? 係o米都係得一粒黑色o野o甘細o家? 我 5wk la~ 你o尼?

首頁

尾頁

跳至