美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由 syschan 於 15-02-21 發表攞m

原帖由 moniy 於 15-02-21 發表
唔係喎!我上次去買光影粉,多口問吓Radiance粉,SA就幫我試上面,又建議我用淺一號色!果日sample無,佢約 ...
這就是cdp

大宅

引用:Quote:原帖由 Yingobby 於 15-02-21 發表你

原帖由 Nothingman 於 15-02-21 發表
我唔覺得佢有問過…甚至有冇幫襯過…
其实你講野又幾武断啵~
今日赤口, 你吾系想撩XX 下话
我吾系無问過,亦都间中有帮趁架!
不过就可能吾够你d阔太帮趁得咁多姐~

大宅

回覆:CDP粉底 (不吐不快)

可能我吾好彩啦!
其实有jm都有開post 话cdp有ba service吾好啦,仲问大家边個counter 边個 ba 好添!

遇到吾好ba好奇咩? cdp 旗下的ba就天下無敵?

I think it is too naive!

不吐不快, 講完!

公爵府

2018復活節勳章

我去又一城一次買哂base, 遮瑕,遮瑕掃,粉底同碎粉,都無幫我試上面,淨係試上手,不過有問我想自然啲定白少少

男爵府

引用:Quote:原帖由 Nothingman 於 15-02-21 發表

原帖由 syschan 於 15-02-21 發表
其实你講野又幾武断啵~
今日赤口, 你吾系想撩XX 下话
我吾系無问過,亦都间中有 ...
睇唔明你殘體添,今個羊年要好好學下先得了~

男爵府

引用:可能我吾好彩啦!其实有jm都有開post 话cdp

可能我吾好彩啦!
其实有jm都有開post 话cdp有ba service吾好啦,仲问大家边個counter 边個 ba 好添!
哦…咁你都認為係自己唔好彩咪得囉,可能下次好彩,個ba會幫你埋埋張單呢

凡事往好處想,都未必係too simple too naive嘅

大宅

引用:Quote:原帖由 syschan 於 15-02-21 發表可

哦…咁你都認為係自己唔好彩咪得囉,可能下次好彩,個ba會幫你埋埋張單呢

凡事往好處想,都未必 ...
都系啵~
有你安慰下,個心都舒服d~
多谢晒你啵~

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 Nothingman 於 15-02-21 發表

都系啵~
有你安慰下,個心都舒服d~
多谢晒你啵~
其實有時遇唔遇到好BA係講運氣!我果次都係第一次幫襯,好彩啫!
大家上BK都係交流吓,分享吓!新年流流,萬事以和為貴

別墅

謝謝大家的意見。我下次買粉底一定會試上面。今次也會試下問BA可否換色,其實我O30塗上手是啱色的,但塗上面便深色了。

至於Sample,其實我今次有問BA攞碎粉sample, 但佢答cdp是沒有彩㛇sample, 只有護膚品sample啊!千真萬確,我也覺得很奇怪。

這個post令大家有點不愉快,真不好意思!但正如monly所講, 遇到怎樣的BA也講運氣,有些很好,很想幫到你;有些很cool, 講多句都嫌多。正如我的BA竟説沒有彩㛇sample。所以大家不要勞氣,您們告知的經驗雖然不同,但對其他jm來說很有用,很值得參考

男爵府

回覆 little_icy1 的帖子

u may call cdp customer serviceto see if change to other product is possible.
what a waste.

珍珠宮

引用:謝謝大家的意見。我下次買粉底一定會試上面

原帖由 little_icy1 於 15-02-21 發表

謝謝大家的意見。我下次買粉底一定會試上面。今次也會試 ...
Agree
咁你遇到呢個BA 就好有問題啦!碎粉我相信未必有sample,但話彩無sample就離譜D!大部份品牌起碼base同粉底都會有啦!
BTW,希望你可以換到啦

大宅

引用:謝謝大家的意見。我下次買粉底一定會試上面

原帖由 little_icy1 於 15-02-21 發表

謝謝大家的意見。我下次買粉底一定會試上面。今次也會試 ...
一样米养百樣人,
这个世界什么人也有,
有的人天空是这么的小,言论上显得很偏激,也容不下简体字。

谢谢楼主作個总结,希望你快点可以换返合用的粉底。

也希望大家以后也不会遇上那些瘟神ba....
次次都购物愉快。。。

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Yingobby 於 15-02-21 發表你

侯爵府

引用:Quote:原帖由+moniy+於+15-02-21+發表唔係

這就是cdp
您是女?

禁止訪問

BK Milk勳章

大宅

我上星期喺銅鑼灣sogo又係買左呢飯粉原本想買dior因為平一半,但就係果到啲ba當我透明…仲嫌我阻住晒…所以我就行去cdp諗住如果佢地樣衰我就慳返,但個ba非常好…幫我洗乾淨塊面搽完護膚再試妝…仲送左幾款不同類別既粉底比我作比較添,所以ba唔好真係唔好幫襯佢…希望你換到喇…我覺得機會都大既

男爵府

引用:Quote:原帖由 蜜雪兒 於 15-02-21 發表您是

原帖由 Yingobby 於 15-02-21 發表
你唔係第一個問!已霸左c6 個account, 男人都扮唔到我咁pro啦!

男爵府

引用:Quote:原帖由 little_icy1 於 15-02-21 發

一样米养百樣人,
这个世界什么人也有,
有的人天空是这么的小,言论上显得很偏激,也容不下简体字。
強人即是強人,真係好強!

btw, 我比樓主一個advise都要比人quote\" 攞mud鬼sample丫!?ba肯比至奇呀!\" , 呢下我真係打個突!
或許這就是強人的風格!

大宅

原帖由 蜜雪兒 於 15-02-21 發表
您是女?
你真醒!
識得問呢個问题~

or you can tell the gender by reading the post histories.....

be aware of this account owner. maybe he/she is up to something.....

男爵府

引用:Quote:原帖由 syschan 於 15-02-21 發表一

強人即是強人,真係好強!

btw, 我比樓主一個advise都要比人quote" 攞mud鬼sample丫!?ba肯比至奇呀!" , ...
其實cdp d sevice都已經幾好, 不過我未試過無幫襯就咁挌sample, 所以唔肯定得唔得~

反而去shiseido個ba好好就咁俾左包粉底sample我, 我無主動問佢挌都俾

樓主可以挌返去換啦, 我估佢點都會換俾你既

首頁

尾頁

跳至