單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

明天上庭追贍養費,有小小緊張唔知個官會問D 咩,ex唔俾錢自己唔想見個仔就話我唔俾佢見,又話工資低無錢,呢幾天發現佢po d 相 到處去旅遊,唔知呢D 證據俾律師睇有無用呢!

希望在明天

禁止訪問

引用:明天上庭追贍養費,有小小緊張唔知個官會問

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

原帖由 lkissk 於 15-02-22 發表
明天上庭追贍養費,有小小緊張唔知個官會問D 咩,ex唔俾錢自己唔想見個仔就話我唔俾佢見,又話工資低無錢, ...
cap 低,有多無少,好過咩都無。

不知所謂的乙陸!!!

大宅

原帖由 lkissk 於 15-02-22 發表
明天上庭追贍養費,有小小緊張唔知個官會問D 咩,ex唔俾錢自己唔想見個仔就話我唔俾佢見,又話工資低無錢, ...
加油,唔駛驚!

[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

禁止訪問

回覆:jocola 的帖子

複式洋房

加油!加油!
照顧兒女責任係應該男人負起的!

珍珠宮

lkissk 發表於 15-2-22 19:46
上完庭了?有無NEWS可以告訴我地嗎?

大宅

引用:Quote:lkissk 發表於 15-2-22 19:46 明天上

原帖由 Macusmama 於 15-02-23 發表
進展如何?

大宅

引用:Quote:lkissk 發表於 15-2-22 19:46 明天上

原帖由 Macusmama 於 15-02-23 發表
今日上完庭個官唔俾佢解釋,話佢當初急住離婚就簽,藐視法庭,佢仲博命係度解釋頂狀個官,個官就要佢即時入獄,跟住我地傾好佢照俾返原來的贍養費,差我的42000每我月還500,因我衰心軟見佢咁慘,早知要佢每月還兩千,佢係庭上面喊話無得見個仔,點知個官要我地下個星期再上庭俾佢改探視權,佢要我不在場的時候帶個仔去玩,好嬲呀,點先可以俾佢見要我在場,因個仔二歲十個月,先見過佢兩次。

希望在明天

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Macusmama 於 15-02-23 發表

大宅

回覆:kinkis 的帖子

如果BB 兩年只見過爸爸兩次,唔跟爸爸呢?可以追呀,我的贍養費係5000一個月,加個仔的,舊年五月份正式離婚,明明28000,中間俾過3000.唔知點解變左4萬二喎,而家佢要俾5千加每月還500.我心軟先俾佢還500,要還7年,仲係每月入落我戶口

希望在明天

大宅

引用:Quote:原帖由 lkissk 於 15-02-23 發表今日

原帖由 kinkis 於 15-02-23 發表
無ga.一定要你不在場。有社工介入好煩。我就係人板。
我三月都上。想問佢差你幾萬係呢段時間既膽養錢?可以 ...
如果BB 兩年只見過爸爸兩次,唔跟爸爸呢 ?可以追呀,我的贍養費係5000一個月,加 個仔的,舊年五月份正式離婚,明明28000 ,中間俾過3000.唔知點解變左4萬二喎,而 家佢要俾5千加每月還500.我心軟先俾佢還5 00,要還7年,仲係每月入落我戶口

希望在明天

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 kinkis 於 15-02-23 發表無ga

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 lkissk 於 15-02-23 發表如果

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 kinkis 於 15-02-23 發表無ga

大宅

引用:Quote:原帖由 lkissk 於 15-02-23 發表如果

我十個月,bb daddy完全無搵過佢。我同社工講,社工話以和為貴。白痴。又要做家訪。好折磨。而家我咩都判。 ...
可能我單案有D 唔同,當初簽離婚係男方穩的律師!佢自願簽俾5千的。所以個官唔想聽佢講,追啦唔追點知得唔得,又唔會泄嘅

希望在明天

大宅

仲有如你同社工講擔心爸爸湊吾掂之類。佢會答你。湊湊下咪慣囉。我幾想打爆個社工。

...
官唔同社工,好跌面無私,好似今日個律師,開始係咁叫我庭外和解,攞三千,我聽佢就笨啦,想起個衰人驚即時入獄,係咁打電話仲打俾我媽咪話我告佢坐監哦,又對住個官喊,心涼曬……而家就煩下星期的探親權唔知點判,

希望在明天

男爵府

回覆:明天上庭

後天我第一庭,請問係唔係直接去到果個庭既門口就有人叫名??定點

大宅

引用:後天我第一庭,請問係唔係直接去到果個庭既

原帖由 小尚 於 15-02-23 發表
後天我第一庭,請問係唔係直接去到果個庭既門口就有人叫名??定點
係呀,叫名之後等上庭

希望在明天

男爵府

引用:Quote:原帖由 小尚 於 15-02-23 發表後天我

原帖由 lkissk 於 15-02-23 發表
係呀,叫名之後等上庭
唔該!仲想問下其實第一庭係點?會問咩

首頁

尾頁

跳至