單親天地

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

回覆:好想認識同路中人

死佬點解唔肯簽?你小朋友而家幾大?

珍珠宮

baby_ha 發表於 15-2-23 13:56
分居就黎夠兩年,會單方面申請離婚,之前申請過,但條死佬唔肯簽…呢個時間好想有同路中人互相傾訴,我仲帶 ...
咁你要返工嗎?

珍珠宮

nga.ngai 發表於 15-2-23 14:25
死佬點解唔肯簽?你小朋友而家幾大?
死佬唔簽係唔想咁快比錢...我個條都係...PK佬

禁止訪問

引用:死佬點解唔肯簽?你小朋友而家幾大?

禁止訪問

引用:Quote:nga.ngai 發表於 15-2-23 14:25 死佬

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 nga.ngai 於 15-02-23 發表死

原帖由 baby_ha 於 15-02-23 發表
佢話仲愛我,想同我響埋一齊,但自己已經識左條新女
有冇俾家用?如果冇,一) 因為未離婚,唔俾,你都冇佢乎; 二)會唔會,佢用時間走資產,移動完資金,先離婚。你分唔倒佢身家; 三) 未離婚,佢滾女都俾人迫唔倒結婚。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 baby_ha 於 15-02-23 發表佢

禁止訪問

引用:Quote:baby_ha 發表於 15-2-23 13:56 分居

珍珠宮

baby_ha 發表於 15-2-23 23:42
我而家唔駛返,但黎緊會返,因為經濟好緊張
GOOD, BUILD UP自己...

大宅

佢唔肯簽,可單方面離婚的,我個時條PK都係唔肯簽,又咩都唔交庭又唔上,賤到呢!!!
~~就算我曾淌著淚,狠心放棄自己,然而袮卻說不會把我遺棄~~

禁止訪問

引用:佢唔肯簽,可單方面離婚的,我個時條PK都係

禁止訪問

引用:佢唔肯簽,可單方面離婚的,我個時條PK都係

大宅

回覆 kinkis 的帖子

最後個官照判,孩子全數歸我,但因為佢無交表,個時衰到師爺上門俾份呈請書佢,佢一手撕毀丟左,之後我只係上左一次庭,係聽判撫養權的,而贍養費個度由於佢無交資產份FORM,根本無辦法知道佢辰俾幾多,因為條PK根本係唔會俾,亦唔會理,所以個官都覺得呢個人不負責任,而且又唔出現,好快就判左,最後個庭我都唔使去,係個律師幫我去就OK左,個時暫准令5月31日出左,7月26日出埋絕對令,就係咁囉,都已經係兩年前0既事!!!
~~就算我曾淌著淚,狠心放棄自己,然而袮卻說不會把我遺棄~~

大宅

我照上庭,個官照判,因為佢唔交任何野,都無佢符架,之後個官都要佢負責番所有堂費等,我個時前後都攪左半年左右,只要對方唔同你爭仔女,或者其他野,其實個程序可以好快的,但當然要自己唔同佢要任何野,完全放棄去追討,咁就會快D,因為我知道佢係一定唔會俾,就算搵槍指住佢,佢都唔會俾一分一毫,所以我唔想日後要因為呢D事攪到好煩,決定唔追討佢,只係象徵式要一蚊就算,當然呢一蚊咁多年佢都係無俾過我啦!!

大宅

回覆 baby_ha 的帖子

最後個官照判,孩子全數歸我,但因為佢無交表,個時衰到師爺上門俾份呈請書佢,佢一手撕毀丟左,之後我只係上左一次庭,係聽判撫養權的,而贍養費個度由於佢無交資產份FORM,根本無辦法知道佢辰俾幾多,因為條PK根本係唔會俾,亦唔會理,所以個官都覺得呢個人不負責任,而且又唔出現,好快就判左,最後個庭我都唔使去,係個律師幫我去就OK左,個時暫准令5月31日出左,7月26日出埋絕對令,就係咁囉,都已經係兩年前0既事!!!

禁止訪問

引用:回覆 baby_ha 的帖子最後個官照判,孩子全

大宅

咁你追,不過要預左要打好多場官司,同佢鬥耐力

大宅

引用:Quote:原帖由 olkan 於 15-02-23 發表有冇

原帖由 baby_ha 於 15-02-23 發表
1. 本身已經冇乜家用,而家更加一蚊冇比過生活費!
2. 佢冇資產,全部跟佢阿媽名!
3. 如果佢真係賤到呢個 ...
單方面申請離婚係唔需要另一方同意,只需要分居兩年,要提出理由。。。理由多數係不合理行為,例如婚姻中佢無理行丈夫責任,家庭責任。。。但律師費會係自己負責。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 baby_ha 於 15-02-23 發表1.

首頁

尾頁

跳至