自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章

回覆:睇完人地親戚收賀禮都咁多風波。。咁我

我不敢,只買百幾2百蚊盒的餅或肉乾,可以話我行貨,但不會太cheap

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

大宅

引用:Quote:原帖由+mangomm+於+15-02-23+發表繼

原帖由 dobbybabie 於 15-02-23 發表
,你好有心,同埋袋咁大,味要整勁多先夠派?
其實入邊仲有個盒裝,唔係好多

男爵府

hashtag旅遊勳章

引用:Quote:原帖由+dobbybabie+於+15-02-23+發表

原帖由 mangomm 於 15-02-23 發表
其實入邊仲有個盒裝,唔係好多
你好犀利!連packaging都帶埋

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:心胸廣闊的人,收咩禮物都會感謝。小器閹尖

原帖由 方方媽媽 於 15-02-23 發表
心胸廣闊的人,收咩禮物都會感謝。
小器閹尖的人,收咩禮物都會挑剔。 ...
Yes。 我直情講明唔好送比我。 環保。

伯爵府

引用:我自己親手整的曲奇又會唔會嫌,驚緊

原帖由 靚寶 於 15-02-23 發表
我自己親手整的曲奇又會唔會嫌,驚緊
絕對無,我都有收到自家曲奇。

伯爵府

畀面勳章

我都整左黃金羔同馬蹄桂花羔
夫家娘家都食得好開心

大宅

回覆:nemrak 的帖子

小小心意希望收到嘅人會feel到

水晶宮

caryfox 發表於 15-2-23 22:10
會!
我見識過啦⋯⋯A送B手整曲奇,比B唱咗好多年⋯⋯
不過A和B一向有「是是非非」,
今朝才有個post話送蛋卷比人鬧,仲有jm回應話有仇先至會送蛋卷啊!可見,送咩都有機會比人嫌棄。

珍珠宮

唔鍾意就係唔鍾意,其實送咩都會有說話聽

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我以前買金莎,但睇到呢度好多人憎收佢,今年轉咗奇華蛋卷,但又睇咗呢度好多人話cheap,死啦我都擔心俾人唱。

複式洋房

我都收過超甜既年糕同超油既油角,送比我既親友鍾意食勁甜勁鹹同勁多油既食物, 我知道佢好有心! 其實吾係好熟!係佢面前不斷多謝。
之後,見到佢,佢問我好吾好食,我禮貎地讚好食。佢即時送多底鹹到爆炸既籮白糕比我。我已經不斷話太客氣啦!食吾曬。
結果,我c6同細路都吾肯食,送左比菲慵姐姐,晚上,我見到係曬垃圾桶……
真係好浪費……

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

方方媽媽 發表於 15-2-23 22:26
今朝才有個post話送蛋卷比人鬧,仲有jm回應話有仇先至會送蛋卷啊!可見,送咩都有機會比人嫌棄。
...
愈來愈多此現象,根本係「借D椅」數臭人,
以前D人就算送幾個橙,也是禮貌表現,

大家高高興興,平平安安,熱熱鬧鬧⋯⋯過新年。

男爵府

引用:心胸廣闊的人,收咩禮物都會感謝。小器閹尖

原帖由 方方媽媽 於 15-02-23 發表
心胸廣闊的人,收咩禮物都會感謝。
小器閹尖的人,收咩禮物都會挑剔。 ...
exactly

水晶宮

caryfox 發表於 15-2-23 22:40
愈來愈多此現象,根本係「借D椅」數臭人,
以前D人就算送幾個橙,也是禮貌表現,
講開我都記得,細個時,真係睇住父母帶包橙去拜年,用雞皮紙袋,上面加張粉紅色的薄紙,用繩扎住。當年無人嫌cheap,當年的人,真係有人情味好多,唔計較平貴。

caryfox    發表於 15-2-23 22:52

大宅

我每年都會整馬蹄糕同蘿蔔糕畀屋企人同親戚...佢地都好鍾意喎....其實收禮點可以嫌人送咩...相信大部份人送禮都係用心去揀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 oooasis 於 15-02-23 發表點

原帖由 CINDYC 於 15-02-23 發表
但係我之前見過有jm講唔like home made cookies我舊年做咗好多,今年只做了少許給娘家家人,美甲師 ...
我都記得,有jm開post講過,亦都有好多jm有同感,所以handmade前,真係要諗清楚

公爵府

引用:我以前買金莎,但睇到呢度好多人憎收佢,今

原帖由 978212 於 15-02-23 發表
我以前買金莎,但睇到呢度好多人憎收佢,今年轉咗奇華蛋卷,但又睇咗呢度好多人話cheap,死啦我都擔心俾人 ...
我超中意蛋卷,勁憎金莎

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:我超鍾意收喎,要用好多時間心機整架麻

原帖由 丙丙 於 15-02-23 發表
我超鍾意收喎,要用好多時間心機整架麻
丙丙 新年快樂

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

靚寶 發表於 15-2-23 14:00
我自己親手整的曲奇又會唔會嫌,驚緊
我會好感動的

首頁

尾頁

跳至