自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

話說, 我張 Ikea Sofa 個 Sofa 套好 Dirty, 咁我就買過個 Sofa 套返黎換啦... 咁舊果個咪拎去洗囉...

咁洗完都 10點pm... 我咪叫工人姐姐訓先囉... 要晒 Sofa 套就聽日先攪啦...

咁我就自己上網啦... 因為得我一個響廳...我咪關晒所有燈, 開個地燈 only...

到左 10點半... 我面對住個窗上網... 點知!! 我響窗既反映見到一個著住紅色衫既長頭髮女人響我身後行過... 我背脊馬上寒晒~

.
.
.
.
.
.
.

原來係工姐姐著住紅色衫, 無扎"邊"... 聽到個洗衣機停左, 就走出黎"安頓" 好個Sofa 套費時 "up" 住wo... 我叫佢下次唔該行路開門都比 D 聲我... 佢話, 驚嘈到我... 激死~ mouth:

民房

哈...夜媽媽咁搞法又真係幾驚...

公爵府

畀面勳章

我都估到個紅衫長髮女人係工人姐姐
原文章由 RonicaKwok 於 08-6-4 14:41 發表
話說, 我張 Ikea Sofa 個 Sofa 套好 Dirty, 咁我就買過個 Sofa 套返黎換啦... 咁舊果個咪拎去洗囉...

咁洗完都 10點pm... 我咪叫工人姐姐訓先囉... 要晒 Sofa 套就聽日先攪啦...

咁我就自己上網啦... 因為得我一個 ...
[img][/img]

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

哈哈哈哈哈~~~

話時話, 你屋企整左地燈, 好浪漫呀~

大宅

個工人姐姐都好盡責bor

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

哈哈哈哈

禁止訪問

禁止訪問

大宅

畀面勳章

等我意為你真係見到咩添.....未睇到最後果時.....心入面好想問你住邊座.....咁鬼恐怖....因為我間唔中都會去果度.....好彩睇到最尾唔係咋.....

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

如果係我一定俾佢嚇癲左,我好冇胆,鬼片都唔夠胆睇.

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Chai....r.......

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我聽過有個僱主個姐姐仲勁,半夜著晒成套長袍走出廳拜神,佢地起身去廁所比佢嚇一跳. 呢個都好驚嚇下.

侯爵府

下... 我有爆你知, 我住邊咩....

原文章由 愛麗斯傳說 於 08-6-4 15:00 發表
等我意為你真係見到咩添.....未睇到最後果時.....心入面好想問你住邊座.....咁鬼恐怖....因為我間唔中都會去果度.....好彩睇到最尾唔係咋.....

大宅

樓主個工人又幾盡責wor,
不過就比佢嚇c

男爵府

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 RonicaKwok 於 08-6-4 14:41 發表

咁我就自己上網啦... 因為得我一個 ...

死我啦

侯爵府

eeee... 你地咪禁衰啦... 人家響到講緊爛鬼故麻...

不過真係好寒嫁... 同埋... 可能我平時沖涼同 sleep 都早過工人姐姐... 佢有件咁紅既紅色衫真係 arm arm 先知...

原文章由 shirley73a 於 08-6-4 15:18 發表
Me 2~~

QUOTE:
原文章由 小科豆 於 08-6-4 14:44 發表
我都估到個紅衫長髮女人係工人姐姐

大宅

不如我都講個疑似鬼故吖~~

咁我同男友(即現在既 c6) 預備想結婚時~就決家買樓先~~咁層樓買左之後~~因男友工作關係~~佢經常唔係hk~~咁我咁大個女都未試過獨居~~咁我就自己搬左入新屋度住~~

入住開初都冇乜野~~後來開始........家中既 hi-fi 會在我回家後突然自己開著左~~~ 第一次時~真係嚇到死~~諗緊長夜漫漫~~又得自己一個~~~~咁我唯有打俾我男友求救~~問佢點解咁既 咁佢話可能駁線時有問題~~又或者我地部機接收到隔離屋既 remote control 訊息......咁我唯有信佢囉~~咁之後又相安無事~~

之後有一個星期日~~我諗住返阿媽度飲茶 & 搬咁d野入新屋~~一早起身係廚房飲水~~突然聽到個廳個鐘響音樂~~但唔夠 5秒~~但我好記得我嫌個鐘嘈~~已經 off 左個音樂~~但因為響得太短~~攪到好似幻覺咁~~

咁我唯有繼續飲水~~之後出去廳執袋預備走~~突然聞到一陣好淡既香水味~~係鼻端飄過~~我立即再用力聞~~咁又再聞唔到~~~容我解釋: 因為我當時預備走~~所以家中既窗己經 close 晒~~全屋只有我一個人~~但我無塗香水好耐~~d 香味究竟係邊度黎架呢...........

直到現在..........都係一個謎

首頁

尾頁

跳至