自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

wonderlulu 發表於 15-2-25 05:01
其實年過40,仲一向工作開,應該有自己主意。如果仲同住一居,係影響情緒,不如分開一陣,好多事情就清晰好 ...
朋友搬左翻巨家姐度住啦,無同巨老公住啦

禁止訪問

回覆:大家可唔可以比d意見我朋友

大宅

cheung_h 發表於 15-2-25 06:39
你比意見佢都無用
唔識打字tim

大宅

今朝朋友唔開心打電話比我傾計,穩我幫手打比佢老公,試探佢老公有無悔意,唔打由至可,打去幾把火,態度輕佻(朋友係我隔離聽住,叫我點問,想知道佢老公態度),我話妳知唔知hurt左妳太太,朋友老公話使咩甘,是男人都會有依d啦,sorry lor,叫××翻來啦,朋友聽到話唔會原諒,但仲未放心,叫夜d我老公打去同佢老公傾,男人同男人講,體下會唔會好d

複式洋房

我會生baby,為左小朋友同番老公一齊,但對老公的感情已經同以前不一樣

大宅

我唔會要……講真,明知老公衰,情緒已經開始唔好,仲要照顧多個bb,根本係死路一條,後生都可能好d,有精力同帕力,但係4十幾,最好唔好選條令自己更辛苦的路啦。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

寧教人打仔,莫教人分妻,所以我呢方面唔比意見。但如果你朋友心意已決(離婚), 就一定唔好要個細。個大仔都 16 歲,再過 2 年都入大學,都差唔多可以甩身。如果有個細又單親,要揍個細既都好大壓力。佢依家咁傷心,有個細既分分鐘攪到抑鬱。雖然佢依家一定冇呢個諗法,但係佢可能將來有第二春呢?都係唔好要個細。

大宅

多謝各位意見,我會將妳地意見同佢分享

侯爵府

引用:42 有個16 既仔 先黎生多個, 仲要可能單親

原帖由 Rarity 於 15-02-25 發表
42 有個16 既仔 先黎生多個, 仲要可能單親
不如原諒個老公啦!
42咋喎, 有70歲命仲要忍廿幾30年喎。多一個女人就話鬼迷心竅啫, 一腳3船喎。。。仲話男人係有呢啲嘢, 重犯機會百分百啦!除非個男人億萬富翁, 咁就從此睇錢份上當自己同佢打工囉。最緊要确定隻佬死咗啲嘢係比晒佢, 唔好有野仔出嚟爭,如果唔係就白忍喇。 如果唔係勁有錢嘅。 早啲走搵過第2春好過啦, 咁忍法好易忍出個大病架, 百病都係源於唔開心啫。 bb果part,經濟唔成問題嘅, 就諗吓自己想唔想呢個年紀,呢個時候從頭來過喇。我又覺得唔駛太擔心話無爸爸, 咁大吉人地果啲自細老豆去咗唔見得個個變爛泥啫。有其他屋企人喺果邊嗎?

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

引用:多謝各位意見,我會將妳地意見同佢分享

原帖由 精靈BB女 於 15-02-26 發表
多謝各位意見,我會將妳地意見同佢分享
send 呢條 link過佢睇啦!

伯爵府

離婚,分佢資產

BB 我會生,因為以後都應該唔會再有
優悠在澳洲

水晶宮

如果決定離婚及要bb,16歲仔跟邊個?如果跟媽媽,都要同個仔商量喎,小朋友啲生活都會有影響。
最大問題係個老公的思想,如個老公肯改過,俾個機會佢啦,計劃搬去第二個省一家人過新生活啦。

子爵府

老公去滾自己又大肚,咁情況好似抑鬱

水晶宮

咁似電視劇劇情,42歲先意外有多個

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

精靈BB女 發表於 15-2-26 04:36
今朝朋友唔開心打電話比我傾計,穩我幫手打比佢老公,試探佢老公有無悔意,唔打由至可,打去幾把火,態度輕 ...
照咁睇...........你朋友唔想離婚, 仲想原諒個佬, 你都係唔好做炸倆啦, 等佢自己諗啦.........

隻佬擺到明知錯但唔改, 毫無悔意,有咩用,小3 4 5 6 7 陸續有來。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

其實你朋友想唔想要肚內BB先?

婚離左後悔可以再結過,仔落左就無,請你朋友諗清楚。

據我在加拿大嘅朋友講,加拿大嘅託兒服務好好,我朋友公司仲可以home working等佢邊工作邊湊仔。唔知你朋友公司有無呢?

當然,如果真係心理生理頂唔到再懷孕,那也只嘆無辦法要終止懷孕,不過呢d都係佢自己決定啦!

大宅

KCKmom 發表於 15-2-26 07:31
send 呢條 link過佢睇啦!
會,我會比佢體

子爵府

如果生,我驚佢產後抑鬱就大件事。 諗清楚先

侯爵府

現實就梗係唔要啦,唔係殘忍,係對自己.對細b都唔好,
自己又要返工,又難揾人照顧,仲要分分鐘單親,
情緒都不穩,難以照顧小朋友喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:意見就係:隨心所欲!佢覺得點樣開心就點做

原帖由 ChinoB 於 15-02-25 發表
意見就係:隨心所欲!佢覺得點樣開心就點做!

如果係我,唔會要個小朋友。1.個小朋友在單親環境下長大,唔 ...
Agree, 婚姻咁唔穩定狀況,自己年紀又唔細,點捱?財政唔係問題,但體力都係架,仲要隨時有可能單親。。。我通常唔主張唔要,但咁既情況真係好難

首頁

尾頁

跳至