自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

聽個男人咁講(係男人都會),已經知道佢唔會改,
下次,個賤男只會更小心,唔比你朋友發覺.
所以,呢個男人已經唔要得.
依家單親唔係咩奇怪事,好普遍.
既然唔洗靠個男人,真係唔好忍!

至於BB,如果獨力可以養到,我唔會落.
因為BB係無辜的,而且,有個BB,可以忙D,無咁多時間諗番D唔開心既野.
16歲的孩子已經好大,佢有咩意見?
如果佢係支持媽咪既,就更易辦.日後可以幫手照顧弟弟/妹妹,都係一家人.

大宅

moonychan 發表於 15-2-26 11:01
佢老公咁好精力!3個喎
係啦,今朝我先問佢

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:朋友係toronto生活,42歲有個16歲仔仔,英

原帖由 精靈BB女 於 15-02-25 發表
朋友係toronto生活,42歲有個16歲仔仔,英文流利有份政府工,情人節當日發現老公有分外情,仲一腳搭3船,持 ...

大宅

方方媽媽 發表於 15-2-26 11:25
聽個男人咁講(係男人都會),已經知道佢唔會改,
下次,個賤男只會更小心,唔比你朋友發覺.
所以,呢個男人已經唔 ...
唸下都凄凉,我覺得如果佢老公係電話度有dd悔意佢一定會原諒佢,但佢老公仲講得甘輕挑,作為女人就真係好難去容忍,我無問佢個baby點,我唸佢可能都想要,話曬人命,依家只有朋友可以安慰下佢,我佢話佢啊哥啊嫂如果知道佢老公甘衰,一定大聲鬧我朋友,叫左佢無嫁依個男人,所以佢只有朋友可以幫佢分擔下

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

SUGAR0612 發表於 15-2-25 03:48
俾我唔會要
又42又冇多個幫手
好冇安全感
agree, 仲要決定離婚

大宅

我朋友系canada得翻啊哥,家姐,我朋友都42歲,家姐都好老啦羅緊老人金,甘點有體力再幫佢湊個baby.

男爵府

開心吸收勳章

sorry....42 就算吧啦...

不過你hint下好啦,呢啲嘢佢自己決定好啲...孽緣嚟...

侯爵府

引用:朋友係toronto生活,42歲有個16歲仔仔,英

原帖由 精靈BB女 於 15-02-25 發表
朋友係toronto生活,42歲有個16歲仔仔,英文流利有份政府工,情人節當日發現老公有分外情,仲一腳搭3船,持 ...
唔要bb,怕佢有抑鬱。高齡冇咁好體力湊

珍珠宮

回覆:ChinoB 的帖子

agree !

大宅

JunJunJu 發表於 15-2-26 11:45
sorry....42 就算吧啦...

不過你hint下好啦,呢啲嘢佢自己決定好啲...孽緣嚟... ...
所以我唔會比意見佢,等佢自己決定

子爵府

回覆:大家可唔可以比d意見我朋友

c6一定冇得原諒,唔可能因為有左同返佢一齊!!
另外,bb我會選擇唔要

我個寶貝仔係屎撈B

水晶宮

精靈BB女 發表於 15-2-26 11:35
唸下都凄凉,我覺得如果佢老公係電話度有dd悔意佢一定會原諒佢,但佢老公仲講得甘輕挑,作為女人就真係好難 ...
主動D call下你朋友,聽佢呻啦.
呢個時候,女人真係好脆弱架.
D親人又會鬧,你朋友孤立無援...
可能個衰佬都係睇中呢一點,睇死你朋友唔會離婚!

大宅

方方媽媽 發表於 15-2-26 11:50
主動D call下你朋友,聽佢呻啦.
呢個時候,女人真係好脆弱架.
D親人又會鬧,你朋友孤立無援...
係啊,都多打左電話比佢傾計,又約佢飲下茶,行下街,唔好成日困係屋

禁止訪問

男爵府

男人,有1次就會有第2次,第3次,第4次
佢仲要踏咁多船, sorry, 我接受唔到!

我一定離開呢個男人

最多自己辛苦d, 養大bb, 單親家庭,只要教得好, 唔會有問題!

什至好過父母 “唔啱牙“, 日日嘈嘈嘈/不交流的 “表面雙親家庭“!

29/08/2014, BB born @w14. We will always love  you & hope you rest in peace  

洋房

講真佢甘大個人有自己唸法,朋友既你可以做既最好就係聆聽,話佢知無論佢做咩決定你都會支持佢,佢唔係得自己一個...
當然係我眼中我真係覺得呢d男人唔要好過,一定離婚,個仔16其實唔細佢有眼睇知咩係岩定錯,重點個肚,當然希望佢留始終係生命

大宅

其實好唔好叫佢買翻的靚衫,改變下髮型,重新改造一下,今日想講,但唔知佢點唸

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

只能夠叫佢自己諗清楚,旁人意見係旁觀者意見,最深感受果個一定係自己。從來做決定係最兩難,首要平伏自己情緒,吾好做錯決定。

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Freesia_cat 發表於 15-2-26 07:58

原帖由 精靈BB女 於 15-02-26 發表
我無問佢要唔要個baby,人命關天佢自己決定,我只係安慰下佢陪下佢,佢係醫院做文職工作 ...
認同,好好安慰佢。

首頁

尾頁

跳至