嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

有無小朋友做過既媽咪可否分享一下心得, 仔仔有哩個問題, 但醫生反叫我自己決定做唔做手術,
以家唔知點算好 T_T

大宅

回覆 imac1209 的帖子

我囝囝一出世醫生都有叫我地做,不過我唔想做,搵多幾個醫生睇,大部份都話可做可唔做,其實影響要大個先知,醫生話小便時無乜問題就得,現在佢3歲了,暫時都OK。

大宅

回覆:有無小朋友做過尿道下裂手術

我個仔3歲聽日做,做左去廁所方便d

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

回覆 rlam23 的帖子

醫生都係咁樣同我講, 話佢小便ok,都可以選擇做定唔做, 但佢又加多句, 如果做就最好細個做.
所以15/16, 唉....好擔心.

男爵府

回覆 yukiiiwong 的帖子

係邊間做呀??

大宅

回覆 imac1209 的帖子

醫生都話細個做好, 不過我搏佢長大一直無問題,甘咪唔洗做囉,我唔想佢甘細個做,始於係手術

大宅

引用:有無小朋友做過既媽咪可否分享一下心得, 仔

原帖由 imac1209 於 15-02-25 發表
有無小朋友做過既媽咪可否分享一下心得, 仔仔有哩個問題, 但醫生反叫我自己決定做唔做手術,
以家唔知點算好 ...
有乜徵兆?

大宅

回覆:imac1209 的帖子

瑪嘉烈,剛剛做完了

男爵府

你仔仔出院了嗎?? 康復得快嗎???他有說痛嗎???

大宅

前個月在仁安看見有個八歲的小朋友做的...

大宅

但醫生話吾做會影響日後心理哦

大宅

回覆:yukiiiwong 的帖子

請問你介意我問幾個關於尿道下裂嘅問題嗎?

時間帶走一切
唯獨不帶走我

別墅

我小朋友依家9個月大,一出世已經知道尿道下裂,政府同私家(仁家)都話愈快做手術愈好…
我地黎緊應該會去仁安做,我地搵左泌尿科外科醫生問過,其實尿道下裂可以有兩個手術選擇(當然我唔知係咪個個一樣講法)…但我地應該會選擇簡單啲個隻…
醫生話尿道下裂其實都真係幾影響日後生活架…因為下裂有好大機會會令佢地啫啫不能申直…即係企唔到係度咮咮…

大宅

回覆:tlnannie 的帖子

我仔都有同樣問題,可以交流下嗎?

時間帶走一切
唯獨不帶走我

大宅

回覆:yukiiiwong 的帖子

Hi,你仔仔康復情況ok嗎?

時間帶走一切
唯獨不帶走我

別墅

回覆 TINACOFFEE 的帖子

Sure!!!Pm u !

大宅

回覆 tlnannie 的帖子

上個月第一次見瑪麗醫生,佢又冇話有2種手術喎。
已pm你,方便交流下嗎? 不如set 個what's app group 傾。

大宅

請問你仔仔做完手術康復如何? 方便分享嗎?

複式洋房

引用:回覆+tlnannie+的帖子上個月第一次見瑪麗醫

原帖由 lr119 於 15-04-29 發表
回覆 tlnannie 的帖子

上個月第一次見瑪麗醫生,佢又冇話有2種手術喎。
如果有whatapp group, 請add 我丫!

別墅

我仔仔都有这方面问题,已经做了手术,没完全成功,如果可以方便一起倾下吗?

首頁

尾頁

跳至