懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔知你地有無聽過七田真,佢既胎教 方法好多人都話work,因為我住係美國,今年新年翻咗香港就順便買咗一本翻黎,依家岩岩用得著,我身邊有個朋友就極力推薦我買,佢個baby好好湊,好好養,真係羨慕~

書名叫“七田真最新胎教”,如果信胎教既可以買本試下~

大宅

請問你本書喺邊間買到...

大宅

QUOTE:
原文章由 yunice 於 08-6-5 02:49 發表
唔知你地有無聽過七田真,佢既胎教 方法好多人都話work,因為我住係美國,今年新年翻咗香港就順便買咗一本翻黎,依家岩岩用得著,我身邊有個朋友就極力推薦我買,佢個baby好好湊,好好養,真係羨慕~

書名叫“七田真最新胎教”,如果信 ...

我係商務/三聯都SEARCH到有現貨, 請問是否以下版本??

作者 : 七田真
出版社 : 世茂出版社
國際書號 : 9577766838
出版日期 : 2005/01/04 (第一版)

[ 本文章最後由 MaMi_Ho 於 08-6-5 11:30 編輯 ]

別墅

原文章由 MaMi_Ho 於 08-6-5 11:23 發表
QUOTE:
原文章由 yunice 於 08-6-5 02:49 發表
唔知你地有無聽過七田真,佢既胎教 方法好多人都話work,因為我住係美國,今年新年翻咗香港就順便買咗一本翻黎,依家岩 ...

係啊!就係呢本,我果時係沙田商務搵到,得翻一本,好彩都俾我買到。

大宅

原文章由 yunice 於 08-6-5 11:36 發表

係啊!就係呢本,我果時係沙田商務搵到,得翻一本,好彩都俾我買到。

WOW...咁妳真係好好彩LU~~
等我去@@先..哈哈!!!

THX A LOT !!!

大宅

我都要去買一本!

侯爵府

我老公都買左俾我,但我覺得佢入面講既野..........好似神化左d!!

好似話:
---你同阿b講叫佢幾時出世/出世時要有幾多磅/要掉頭/幫阿媽手整走d咩孕婦問題.......咁就真係得
---又話阿b幾歲大可以大概描述番剛出世時有咩人o係產房,個姑娘又吾知抱左佢去xxx,講乜野.......
............

所以我睇完就算,都無乜興趣再睇佢其他書!

大宅

原文章由 pingu_k 於 08-6-5 12:35 發表
我老公都買左俾我,但我覺得佢入面講既野..........好似神化左d!!

好似話:
---你同阿b講叫佢幾時出世/出世時要有幾多磅/要掉頭/幫阿媽手整走d咩孕婦問題.......咁就真係得
---又話阿b幾歲大可以大概描述番剛出世時有 ...

..........好似神化左d!!

好似話:
---你同阿b講叫佢幾時出世/出世時要有幾多磅/要掉頭/幫阿媽手整走d咩孕婦問題.......咁就真係得 咁搞笑
---又話阿b幾歲大可以大概描述番剛出世時有咩人o係產房,個姑娘又吾知抱左佢去xxx,講乜野.......
............ 吓..咁難理解O既

侯爵府

原文章由 MaMi_Ho 於 08-6-5 19:29 發表

..........好似神化左d!!

好似話:
---你同阿b講叫佢幾時出世/出世時要有幾多磅/要掉頭/幫阿媽手整走d咩孕婦問題.......咁就真係得 咁搞笑
---又話阿b幾歲大可以大概描述番剛出世時有咩人o係產房,個姑 ...

吓..咁難理解O既~~~佢係講緊有胎內記憶呢樣野,跟住就登左佢有d讀者之類既來信!有d就講到仔女幾歲大時可以講番o係媽媽肚入面時既感覺e.g.住在水裡,被繩子(臍帶)拉住.......有個又話個仔可以講番出世時,有邊個邊個o係度,有個護士叫佢個名,護士俾佢食藥,又放左佢入個箱入面(照燈).......

我睇完真係 O 哂咀!!

首頁

尾頁

跳至